Medellin 2007.06.24. 19:29

Hétvége

Hi!

Egész hétvégén alig voltam netközelben, ezért nem írtam ilyen sokáig. Igazából semmi különös nem történt; szombaton anyuéknál, vasárnap Sukorón voltunk. A 2 nap alatt kisfiam 2 hisztit vágott le, máig nem tudom mi okból. Egyik az este volt, és már nem tudtam mit csinálni vele. Meg volt etetve, tisztába volt téve, foglalkoztam vele sokat, stb. De egy idő után bármit csináltam, teli torokból üvöltött... Ha ágyba tettem azért (se hason, se háton, se az oldalán nem volt jó neki), ha felvettem akkor is (se karon, se vállon), úgyhogy nem volt már semmi ötletem. Úgy tudtam elhallgattatni, hogy jobb ötletem nem lévén: megfürdettem:))) Bár nem hinném, hogy azért sírt, mert koszosnak érezte magát, ugyanis aznap már fürdött egyszer:)) Már az előkészületeknél elhallgatott és figyelemmel kísérte a történéseket, a fürdés alatt meg se nyikkant, és csak utána tudtam lefektetni. Úgyhogy ez is egy módszer lehet az üvöltő gyerek megnyugtatására:))) Másik alakommal reggel 6-tól volt a hiszti, egyből kaja után. Először hiszti, utána üvöltés. Felállás ugyanaz mint este, semmivel nem lehetett megnyugtatni. 1,5 órán át próbáltam elaltatni, csitítani, de nem bírtam tovább. Bezártam a hálóba (szegény jó cicával, mert elfelejtettem, hogy ő is bent van), és kimentem mosogatni, hogy ne is halljam az ordítást. Utána meg beültem a gép elé netezni. Még az alatt is ordított. Utána bementem hozzá (mosogatás + net kb. 15-20 perc volt összesen), betettem a cumit a szájába (aznap reggel az ezredik alkalommal), és láss csodát: rajtaütésszerűen elaludt! Mint akit elvágtak. Komolyan, kb. 1 mp alatt aludt el cumival a szájában. Tehát a másik - drasztikusabb - módszer nem a megnyugtatás, hanem a kifárasztás:) Reggel 6-7 körül nem jutott eszembe a fürdetés:))

Viszont holnap megyünk a védőnőhöz, és megbeszélem vele, hogy már nem szoptatok, és mikor kezdhetem a hozzátáplálást, és mivel. És receptet is kell szereznem tápszerre, mert kb. még 2 etetés, és elfogy. Még van ilyen bukás elleni tápszer itthon, az a vésztartalék, azt fogja kapni, bár nem szeretem. Már pénteken be akartam menni receptért, erre kiderült (Murphy törvény), hogy csak pénteken nem rendel a doktornő (és hétfőn is csak délután...)

Mostanában megint valami átmeneti időszak lehet Bencénél. Már két-három napirendet szoktam meg mellette, és lassan kezdhetem kiismerni az újat. Mindig új szokásokat vesz fel (alvásilag-evésileg), ahogy nő. Jó is lesz, ha 3 hónapos korától viszem babaúszásra (ha minden jól megy), mert akkor az ébrenlétes nyűglődéseket v.mi értelmes váltja majd fel:) Tényleg, ilyen igazolást is kell majd szereznünk, hogy egészséges a baba, és közösségbe mehet:)))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr115517919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása