Medellin 2007.05.16. 08:41

Fejlődünk!

Hi!

Szegény kis babám, nagyon okos voltam... Mindig, amikor a táplálásáról konzultálok valakivel, akkor mindig mondom, hogy hiába vékony, hiába nem gyarapodik esetleg annyit, amennyit kéne, akkor sem lehet neki többet adni, csak amennyit ő kér. Na, tegnap (ma?) éjszaka nagyon kevesett szopizott, és utána üvegből is csak 15 g körüli tejet ivott, amit nagyon-nagyon kevésnek találtam, mert ennek a mennyiségnek minimum a dupláját eszi étkezésenként. Próbáltam még tölteni belé egy kicsit; tehát akarata ellenére, mert nem volt hajlandó lenyelni (ugye 2 reakciója van: vagy összeszorítja a száját, hogy ne tudjam betenni a cumit/mellet, vagy egyszerűen nem nyeli le, amit adni akarok). Tehát most sem nyelt, én meg ott tároltam a szájában a cumit, meg próbáltam ingerelni vele a száját, hogy nyeljen,  erre akkorát hányt sugárban, hogy csak lestem! Úgy látszik nekem is hetente kell újra megjegyeznem egy életre, hogy Bence csak annyit eszik, amennyit ő kér, ha tetszik ez az embereknek, ha nem. Pedig mindig mondom, hogy nem szabad túletetni, belétömni, mert úgyis kihányja. Erre én meg okos fejemmel felülbírálom őt, hogy a 15 g kevés... Nem hülye a gyermekem, tudja ő mennyi kell neki...

Ma reggel viszont nagy eseménynek voltam szemtanúja! Szopi után kimentem tejet melegíteni, és addig Bencét leraktam a pokrócára, a hátára (tudom, mert még igazgattam is a nadrágszárat a lábain). Kint voltam épp a konyhában, mikor hallottam egy nagy nyöszögést, és rohantam be, nehogy elkezdjen bömbizni az alvó apja mellett. Erre mit látok?? Konkrétan az oldalán feküdt a babám!!! Hátáról az oldalára fordult ma reggel, egy nagy nyögés közepette!!! :))) Amúgy az oldaláról a hátára idáig is át tudott fordulni.

Ezen kívül ma reggel olyat is csinált, hogy a vállamon feküdt (büfi céljából) és egyszercsak felemelte a fejét, és megfordította a vállamon!!! De pikk-pakk, a levegőben!! Csak lestem! Mert meg tudja ő fordítani, de közben az arca belefúrűdik a vállamba, mert nem emeli meg (rendesen) a fejét, vagy megemeli, de billegeti, meg lezuhan rám párszor... Ma reggel meg felemelte a fejét, megfordította, majd lerakta a vállamra!!

Most épp a cumival küzd. Kiveszi a szájából a kezével, és próbálja visszarakni. De még mindig nem megy szegénykémnek, de kitartó! És akárhányszor felveszem a vállamra (nem büfi miatt), mindig serényen elkezdi gyakorolni a fejemelést, pedig nincs más célja vele, mint felemelni (mármint nem megnézni akar v.mit, vagy odébbmászni).

Ja, és szintén még ma reggel, amikor a kiságyában megzörgettem neki a játéknyulát, akkor tisztára úgy tűnt, hogy nézi, és látja!! Még sosem reagált rá, sosem fókuszált mozgó dolgokra, nem figyelte meg őket, mert még nem volt olyan a látása! Lehet most kezd jól látni!!!

Ennyi izgalmat ma reggelre!! :))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr235517854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása