Medellin 2007.03.30. 14:43

NST

Hi!

Hát, ez pazar volt... Kicsit tovább tartott, mint gondoltam, és nem minden van úgy, ahogy annak lennie kéne, de csak szépen sorjában:

Korábban mentem, hogy előtte még be tudjak menni a gyógyszertárba venni 1-2 dolgot, pl. a kísérőm, azaz anyu szettjét is. Ez tartalmaz v.mi köpenyt, v.mi sapkát, meg v.mi cipővédőt, mert csak ezekben jelenhet majd meg szüléskor. Miután végigálltam a sort kiderült, hogy azt a gyógyellátóban (vagy hol) lehet csak megvenni, egy emelettel lejjebb. Nagyszerű. Időm már nem volt, gondoltam elintézem NST után. Most be is fejezem azért a sztorit, mielőtt továbbmennék; tehát miután végeztem mindennel, ledöcögtem az ellátóba. Természetesen zárva volt, mert miért is ne... Néztem nagyokat, hogy hétköznap van, és elég korán, mégis meddig van ez nyitva? 12-ig pénteken. Jó, szedem elő a telefonomat, hogy mégis mennyi az idő: 12:01 perc!!! Konkrétan!! Gondolom nem kell többet írnom, átérzitek a fenti sorok alapján is, hogy mit érezhettem...

Szóval, NST. Bevittek először a vajúdóba, ott kellett átöltöznöm. Kaptam csini elöl kötős zöld köpenykét, csak melltartó, bugyi, zokni maradhatott rajtam. Ja, és a zoknira is fel kellett húzni egy cipővédőt, vagy mit. Épp volt bent egy vajúdó kismama, úgyhogy életemben láttam először, hogy milyen az, amikor valakinek fájása van. Hát, semmi különös. Kis ideig nagy levegőt vett, úgy tűnt, mintha fájna a hasa, utána meg írta tovább az sms-t...:) Tehát, folytatva, a szülőszobára mentünk, legalább ismerkedtem vele, hátha ott fogok szülni, és felraktak 2 tárcsát a hasamra, meg kaptam egy lepedőt takarónak. Ica (a szülésznőm) végig ott volt, és megbeszéltük a dolgokat, hogy milyen kérdéseim vannak, miket kell bevinni, milyen papírok kellenek majd, milyen leletek, vizsgálatok kellenek még és hol.... Aztán beszélgetés közben azt mondta, hogy már végeztünk is:)) Bence szépen, előírásszerűen dobogtatta a kis szívét, mozgott is annyit a gépnek, amennyit kellett, a méhem meg nem produkált összehúzódásokat, mint ahogy azt nem is kell még neki. Ezután jött a többi feladat.

Kértek egy kis vizeletet, 2 csepp is elég volt nekik. Letelefonáltak a múltkori kenet-eredményemért, és kiderült, hogy sajnos pozitív...:((( Ezt azt jelenti, hogy van bennem v.mi streptococcus baci, és antibiotikumot kell majd kapnom szüléskor. Ez mondjuk elég általános, de tök jó lett volna, ha ezzel se lenne gond. Ez most annyit tesz, hogy a baba születéséig, vajúdás közben, 4 órás különbséggel 2x kell kapnom intravénásan ellenszert. Azt meg nem szeretem, ha szúrkálnak, de igazából csak ennyit jelent, hogy pozitív lett a  lelet... Úgyhogy át kellett mennem utána a Bártfai úti rendelőbe elkérnem a leletet + ott csinálták az ultrahangot. Ott persze sorba kellett ülni; érkezéses sorrendes móka volt. Bence 2830 gramm asszem (most nincs rajta a leleten, de a 2800 az biztos, a vége az nem. Lehet, hogy több.). A magzatvízre azt írták, hogy "valamivel több" (mint kéne lennie), de ezen mondjuk nem csodálkozom... Van egy x mennyiségű víz, ami ugye változik mindig, de amikor hirtelen elkezd nőni a gyerek az utolsó hónapban, akkor gondolom nem tud a víz a szokott ütemnél gyorsabban távozni. Vagyis ez az én elméletem, de nálam jól megállja a helyét. Dokibácsi se mondott rá semmit. Azt is mondta az ultrahangos néni, hogy szép hosszú lába van a babának, mint a mamának:))) Úgyhogy most már azt is tudom, hogy nem lesz kis görcs lába:)) Bár, miért lenne??

Ezután fel kellett kutatnom az épületen belül a nőgyógyászomat a leletekkel, akinek semmi problémája nem volt a látottakkal, és azt mondta, hogy jövő héten találkozunk.

Kiderült, hogy nincs meg a vércsoport leletem, és el nem tudom képzelni, hogy hol lehet! Egy mappába gyűjtök mindent! Úgyhogy, mintha nem lenne jobb dolgom mostanában, bemászhatok a Fehérvári úti rendelőbe, és kikérhetem a leletem másolatát... Ami azért pazar, mert le van zárva az egész körtér, kocsival kb. nem lehet megközelíteni, legalábbis nem lehet parkolni, úgyhogy kisebb túra lesz beszerezni...:(( Ehh...

Amúgy mókás, hogy mindig írom, hogy Bence milyen ritkán mozog, közben lehet nem is! Mert az NST mérte a magzatmozgásokat, és én csak 1-et éreztem a kb 6-9 mozgásból! Persze ezek különböző erősségű mozgások voltak!

Ha még eszembe jut v.mi érdekes, azt majd megírom!

Ja, a vérnyomásomat is megmérték 143/93 lett, és erre se mondtak semmit, pedig szerintem magas...

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr395517780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livia 2007.03.30. 19:25:23

Jaj kis bogaram, a vérnyomásod elég magas, majd ma konzultálok Andreával. Ami a vércsoportodat illeti, ha megszerzed a leletet, akkor szerintem csináljunk egy másolatot róla, nem árt ha mindig kéznél van. Egyébként én is arra emlékszem, hogy az ulsó két hétben már mindenütt a baba volt, akárhogy fordultam. Karcsi tör neked újabb biómandula adagot... csók L.
süti beállítások módosítása