Hi!

Múlt héten voltak a gyerekek az első ottalvós edzőtáborban, ami hétfőtől vasárnapig tartott, illetve övvizsga is volt a helyszínen.

Amikor felmerült ez a lehetőség, hogy már mehetnek ilyen táborba is, mert már elég nagyok hozzá, akkor kisebb ellenállás volt Levente részéről, hogy ő aztán nem megy. Ezt küszöböltük ki végül azzal, hogy én is jelentkeztem a táborra, és lementem pár napra, míg mindenki megszokja a tábort. :) Úgyhogy, hétfőn együtt indultunk.

Az információs papíron az volt megadva, hogy 1-re kell leérni, azaz ebédre, úgyhogy nem siettem el a dolgot, és kis ráhagyással belőttem egy fél 12-es indulást. Lakástól Balcsiig 50 perc az út ideális esetben, plusz még a táv Szemesig. Hát, nem értünk le 1-re. :D Két olyan dugóba beálltunk, hogy öröm volt nézni. Az ebédet azért nem késtük le, de úgy érkeztünk, hogy a kocsiból egyből a kajáldába mentünk csatlakozni a többiekhez, akik már javában az ebédet fogyasztották. Kezdem is akkor az étterem ismertetésével, mert nem mindennapi. :) A szállás az út egyik oldalán van, a hozzá tartozó étterem vele szemben, az út másik oldalán. Emiatt a 14 év alatti gyerekek felnőtt felügyelete nélkül nem is mehettek át a szállásra az étteremből. Nem mintha lett volna forgalom, és 30 km/h tábla volt kint, az amúgy is zsákutcában, de senki nem állíthatja, hogy nem vigyáztak a rájuk bízott gyerekekre az edzők. :) Szóval, az étterem egy nagy hodály volt, három sorban asztalok, és sorban kellett állni a konyhás nénihez, aki egy hatalmas fazék mellett állt, és egy merőkanállal placcsintotta rá az ételt a tányérokra. :D Hát, nagyon retró volt. :D Aztán mindent ki kellett vinni magunk után. Maradékot be kellett kotorni a moslékos vödörbe, szalvéta a kukába, evőeszköz a lavórba, tányér az asztalra. :D Volt kb 10 kancsó 130 emberre, azt is mindig úgy kellett levadászni, és sorban állni a nénihez, hogy töltsön bele vizet a konyhán. Úgyhogy tényleg egy élmény volt, és a szó jó értelmében, mert kellenek ezek az igazi táborozós fílingek a gyerekeknek is.

A szállásunkkal, vagyis a beosztásunkkal nem voltam teljesen elégedett. Nem voltak együtt a gyerekek, külön szobákba lettek beosztva. Az lett volna a legjobb, ha kapunk egy 4 ágyasat (azt hiszem olyan is volt, bár nem esküszöm meg rá), de még annyi se történt, hogy Levi és Bence egy szobába kerüljön. Életkor szerint voltak szétosztva. Amúgy a szállás 2 szintes volt, lent laktak a nagyok/felnőttek, fent a gyerekek. Én voltam Kincsővel a 102-es szobában, és legnagyobb bánatára nem kapott szobatársat, miután elmentem. Egyedül maradt, nem tudott bandázódni. Levi kapott egy 10 éves fiút szobatársnak, aki kinézett 8 évesnek. Első ránézésre nagyon tetszett a fiú, hogy milyen kis helyes szobatársat kap, de első nap után kiderült, hogy azért nem minden arany, ami fénylik... Levente mesélte, hogy Marlon (mire megértettük, hogy milyen néven mutatkozik be nekünk, az külön sztorit megérne, de most ennyire nem megyek részleteibe) folyamatosan mindent leszól, folyamatosan panaszkodik minden miatt, van egy folyamatos flegma stílusa, és ráadásul sírt is. Úgyhogy Levi nagyon lelkesen indult neki a barátkozásnak, de nap végére eléggé el volt kenődve. De persze pár nap alatt ügyesen összebarátkoztak, és nem volt semmi gond a hét hátralévő részében. Mert szó volt arról is, hogy Levi majd átmegy a helyemre Kincsőhöz, de végül ez nem történt meg. Bence szobatársa a 13 éves Kristóf volt. Amikor megláttam, akkor nagyon megsajnáltam Bencét, hogy megszerezte a legbénább szobatársat, aki nagyon nem menő. Na, aztán így ítéljek meg bárkit első ránézésre, mert Kristófnál rendesebb, kedvesebb, jól neveltebb, pedánsabb fiút én még életemben nem láttam. :o És Bence nagyon kedvelte őt, tök jól elvoltak egész héten.

Kincső meg... szegénykém próbált folyamatosan ismerkedni, de nem igazán jött össze neki. Az egyesület 99%-a kispesti, és ismerik egymást a gyerekek. Tehát folyamatosan egy társasághoz próbált hozzácsapódni, ahol a vele egykorú lányok voltak. De az egyik lány nagyon nem bírta Kincsőt, és ezért folyamatosan ment az uszítás ellene, meg a kiközösítés, meg páros harcnál (edzés/övvizsga) az ellene drukkolás, stb. Ez a hét végére abban teljesedett ki, hogy a lány egy monoklival távozott a táborból. Igen, amit a lányomtól szerzett be. Ami miatt igazából még leszidást sem kapott, szinte még a táborvezető is jogosnak ítélte a dolgot, és a Dorka nevű lánnyal is jól elbeszélgettek. Jó, persze volt ott olyan is, akivel Kincső gond nélkül tudott barátkozni, de ugye első körben ezzel a csajos társasággal szeretett volna, és nem nagyon nem tudta elengedni a dolgot, mindig koslatott utánuk. Szóval Kincső általában tesz is azért, hogy kialakuljon valami konfliktus, nem tudja csak úgy elengedni a dolgokat. Ezen még dolgoznia kell, ha rájön, hogy dolgoznia kell rajta. Évtizedeket is igénybe vehet sajnos a dolog.

Amúgy a tábor úgy zajlott, hogy reggel 8-kor volt ébresztő, fél 9-kor volt reggeli. Reggeli után gyalogtúra a központban lévő bolthoz, tanári felügyelettel (a 14 év alattiaknak). Én is minden reggel elsétáltam velük, ennyi mozgás nekem is kellett. Azután pihenés volt 11-ig, amikor kezdődött a másfél órás edzés. Utána kis pihi volt, 1-kor ebéd. Ebéd után egész délutános strandolás, meg pihi, 6-kor vacsi. 7-től fél 9-ig edzés, fél 10-ig-kor fekvés. Vagyis attól függően, hogy Éva néni a folyosó melyik végén kezdte az esti ellenőrzést, villanyleoltást. Ha a másik végében, akkor 10-kor volt a lámpaoltás. :D  Jó, mondjuk hozzánk sosem jött be, míg én ott voltam. Ezáltal nem is keltettek minket, amit eléggé hiányoltam.

A tábor nagyobbik fele 14 éven felüli volt, és azok is egy nagy része 40 éven felüli. Kispesten van egy olyan baromi jó lehetőség, hogy van felnőtt oktatás. Elsősorban amiatt, hogy amíg a gyerek edzésen van, a felnőtt ne unatkozzon, azaz párhuzamosan. Meg gyerektől függetlenül is persze. :) Tehát ott szaladgáltak ilyen 50 közeli anyukák, akikből kb annyit nézett ki az ember... hogy semmit. Aztán egyik épp piros övre ment, a másik épp 2 danra, stb. Bár a hét végére úgy láttam, hogy ez ilyen baráti szórakozás kb, és nem az az igazi sportemberes dolog. Lehet, hogy egy formagyakorlatot jól meg tudnak tanulni a vizsgára, de 20 fekvőtámaszt nem tudnának lenyomni szerintem. :) (Aztán lehet, hogy tévedek.)

A nagyoknak napi 3 edzés volt, reggeli előtt futás, meg hasonló jó dolgok, de amúgy 3 edzőterem is volt az épületben, úgyhogy párhuzamosan is tudtak folyni az edzések. Egész héten készültek a hétvégi övvizsgára. Bence kék öves lett, Kincső meg zöld. Levi most nem vizsgázott, mert most csak övre ment vizsga, csíkra nem. De amúgy sem akart vizsgázni, úgyhogy nincs jelentősége. :)

Még kicsit írok az egyéb programokról. Minden nap pontokat kaptak. Pontozták a szobájukat, időben ágyban vannak-e, hogy teljesítettek edzésen, stb. A kapott pontokat szombaton tudták felhasználni a licitversenyen. Kellett vinni licitversenyre cuccokat otthonról, és ott megint (más) gazdára talált minden. :) Én pl vittem szappanbuborék fújót, meg fidget spinnert, meg magyar kártyát. Kincső egy számológépet szerzett, Bence meg vízipisztolyt. Egyik este volt Pokémon vadászat a kertben, sötétedés után. 97 db kis Pokémon kártyát rejtettek el a kertben a segítők (pontot kaptak érte :D ), és a kicsiknek (14 év alatt) meg kellett keresni. Elemlámpa, mobiltelefon segítségével. Nos, a terület nem kicsi amúgy, hatalmas kertünk volt. Illetve egy db plüss Pokémémon is el lett rejtve. Az 50 pontot ért a megtalálónak. A többi kártya a formájától függően (négyzet és háromszög) 10-20 pontot. Ezt a versenyt Kincsőék párosa nyerte. :) Péntek este volt grillezés a kertben. Na, nem marhasteak készült persze, hanem hot dog. :) Ez is nagyon-nagyon tetszett nekik. Ja, és volt wifi a szálláson. Nem egy olyan kép készült, hogy a fiúk ülnek kint a folyosón egymás mellett a földön végig, és nyomják a telefont. :D A lányok általában lent kártyáztak. A nagyok meg nem tudom. De tuti nem ültek a folyosón a földön telefonozva. :)

Csütörtökön jöttem el, amikor ők elmentek a 11 órás edzésre, és vasárnap reggel mentem vissza értük. Akkor nem volt dugó, leértem 1 és negyed óra alatt.

Összességében jól érezték magukat, még Kincső is a konfliktusok ellenére, és jövőre is szeretnének menni. (Még az is lehet, hogy én is. :D )

Ezen a héten megint külügyes táborban vannak - kivéve szerdán, akkor Balcsin - jövő héttől pedig az apjukkal lesznek két hetet. Aztán lassan eljön az ideje annak is, hogy én nyaralhassak velük, de az még majdnem egy hónap...

Pá!

Ui: Kincsőnek volt egy udvarlója, nagyon legyeskedett körülötte egy Levente nevű fiú. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr4514976298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása