Medellin 2019.06.21. 14:06

Vége a sulinak

Hi!

Tudom, nagyon rég írtam, de elég sűrű volt az utóbbi egy hónap. Munkában is, otthon is.

Kezdem a végéről. :)

Tegnap volt az évzáró ünnepség és bizonyítványosztás. Ugye, előzetesen esőt mondtak egész hétre, és én egész héten imádkoztam, hogy végre egyszer maradjon el az udvaron az ünnepség, mert nálam jobban csak a gyerekek utálják a dolgot. :D Esett délután is kicsit az eső, esett fél órával az ünnepség után is, de az évzáró alatt nem. Mint kiderült, állítólag 25 éve nem volt olyan nap, hogy essen az eső évzárón. (Ez szerintem az évnyitóra is vonatkozik...)

A bizonyítványok nem lettek fényesek. Jó, Kincsőnek egy négyese lett angolból, de abból elég nehéz ötöst szerezni. Már mindenki begyűjtötte az összes rossz jegyet, mire kiderült, hogy ennél a tanárnőnél az a követelmény, hogy betűhiba sem lehet. Ha 25 szót kell megtanulni, és mindent tud a gyerek, de a 25 szóban van 3 betűhiba, az már négyes. Kb így osztályoz. Tehát, innentől igyekezhetett akárhogy Kincső, hiába írta főként ötösre a dogákat, csúsztak be négyesek is, és az év eleji mélyrepülést nem lehetett felhozni ötösre, ez van. Majd jövőre.

A fiúk rontottak a félévhez képest is, vagy akár az előző év végéhez képest is. Levente pl beszerezte az első hármasát. Bence meg két tantárgyból is kettes lett. Cserébe lettek ötösei is persze, de rontott le olyan tantárgyat is négyesre, amiből ötös volt. Idén erre voltunk képesek, jövőre remélem jobb lesz. Mindenkinek. Főleg, hogy egyre jobban kell önállósodniuk. Nincs se energiám, se kapacitásom arra, hogy ott felügyeljek, irányítsak, követeljek, üljek mellettük egész este, minden este. Rámegy sajnos az egészségem, és ezt nem viccből írom.

A szünet ugye ettől a héttől tart, jelenleg a külügyes táborban vannak. Voltak már a Margit-szigeten, meg a Rumini-játszótéren, mint kinti program. Amúgy itt pont összefutottak Loláékkal. :D Zsófi, vagy Kata vette észre Bencét. :D Ja, és fontos infó, hogy Bence 3 nap alatt felszedett egy lányt. Vagy a lány őt? Mindegy, a lényeg, hogy továbbra is tapadnak rá a csajok. :) Csak a fotót felejtettem el megnézni Szonjáról, de majd pótlom ezt is ma.

Előtte (Pünkösd) hétvégén pedig elutaztunk. Mi nem szoktunk ilyen tavaszi/őszi/téli szünetekben elutazni, ahogy síszünetben sem. Max nézünk vmi programot a szabadnapokra, amúgy meg otthon vagyunk végre és pihenünk. De valamikor tavasszal szembejött velem a FB-on egy olyan ajánlás, amire azonnal lecsaptam. :) Várgesztesi Villapark. Házat lehet bérelni, nem szobát. Tehát, nem zavarjuk a környezetünket. :D Animátorok, és gyerekprogramok egész nap. Foglalkozni sem kell velük. Kinti csúszdás medence, benti fürdő. Azaz eső esetén is van program bőven. Teljes ellátás (igény szerint, mert házban van konyha is természetesen). Kaját sem kell csinálni. Semmit nem kell csinálni, csak jól érezni magunkat, bármilyen legyen is az idő. :) Hát, azt kell mondjam, telitalálat volt. Levente, aki utál utazni, utálja az újdonságokat, utálja a programokat... na, ő volt az, aki folyamatosan sürgette a többieket, hogy indulni kell a rollerversenyre, hogy kezdődik a disco, stb. :D És ő volt az első, aki távozáskor már kérdezte, hogy mikor jövünk legközelebb. :) (Terveim szerint Halloween-kor.) Úgyhogy lehetne erről is sokat írni, ha külön bejegyzés témája lett volna frissiben, de a lényeg, hogy szuper a hely, és imádták a gyerekek. :) Játszóház, foci, kézilabda, palacsintaevő-verseny, rollerverseny, kézműves foglalkozások, óriásjenga, billiárd, csocsó, bowling, szabadulószoba, disco... hogy csak párat említsek a lehetőségek közül. (Svédasztalos teljes ellátás - hangsúlyozom még egyszer. :D )

Megyek időben még visszafelé.

Utolsó hetekben sok kirándulásos program volt már. Leviék voltak állatkertben, Kincsőék játszóházban. Mindketten utaztak volna, de folyamatosan szakadt az eső, így le kellett mondani ezeket a programokat. Bencét meg ugye nem vitték erdei suliba, úgyhogy ő meg elment a haverjával Ausztriába két napra vízi vidámparkozni. Az apuka betervezte ezt a programot, és elhívta Bencét is, ha már egyik fiút sem viszik táborba, és amúgy is a legjobb haverok. :) Rettenetesen jól érezte magát, nyilván. :) Ausztria után meg a Korda-filmstúdióba ment Líviával, majd csütörtökön lovaglás helyett (ahová anyu vitte volna) konditerembe ment apuval. Na, az a program mindent vitt. :D Folyamatosan számolja vissza az éveket, hogy mikor mehet már kondizni, de 16 éves koráig várnia kell. Viszont apám levitte, a főnököt ismeri, a felelősség rajta volt, szeme a gyereken. Bence kb mindent végigpróbált a súlyzókon kívül, és imádta. :) Apám meg persze hordozta körbe a gyereket, és dicsekedett vele a haveroknak. :D Úgyhogy az apám is, és a fiam is remekül érezték magukat.

Levivel nem voltak extra programok, bár most hétvégén két szülinapra is megy. Vagyis 4-re, de abból két szülinap összevont, és családi. :) Plusz osztálytárs szülinapra megy szombaton, és vasárnap is.

Nagyon nagyvonalakban ezek történtek az elmúlt időben, és remélem, hogy most már gyakrabban fogok tudni írni.

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr6814905290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása