Medellin 2019.05.21. 15:05

Garázsvásár

Hi!

Na, mesélek egy kicsit a hétvégi programjainkról.

Múltkor ugye voltunk garázsvásáron. Ez a múltkor nagyon múltkor volt, de már voltunk egyszer. :D És meglepő módon imádták a gyerekek. Havi egyszer van, de valahogy úgy jött össze, hogy az a hétvége, amikor volt, sosem volt alkalmas időpont. Múlt hónapban már majdnem összejött a dolog, ráértünk, meg minden, csak túl későn jelentkeztünk, és nem volt több szabad asztal. De most!

Most volt az első alkalom, hogy a közösségi ház kertjébe volt szervezve a vásár, tehát volt bőven hely asztalbérlésre. Én nem tudom tényleg, hogy ez miért olyan jó móka, szerintem a gyerekek azt gondolják, hogy ebből fognak meggazdagodni, és ez szuper zsebpénzkiegészítési lehetőség. Szóval, 9-től volt a vásár, ami miatt 8-ra volt ajánlott kiérni. De, szombatról lévén szó, ez a kizárt dolog kategória nálam. Úgyhogy inkább fél 9-es érkezést lőttem be. Kincső már hetekkel előtte külön kupacba gyűjtötte a portékáját, a fiúk indulás előtt (közben) jöttek rá, hogy még be akarnának nézni a fiókjukba. (Nyilvánvalóan hangos nemtetszésemet fejeztem ki, így ez nem is valósult meg.) A múltkori vásári cuccok múltkor össze lettek pakolva, csak azt kaptuk fel most is igazából.

Szerencsére jó időnk volt. Ugye azt belekalkulálva, hogy mostanában mindig esik hét közben. Most olyan szépen sütött a nap, hogy 3-ból 2 gyerek leégett a napon... Levi elég viccesen, mert ő oldalt ült a napnak. A fél arca és nyaka piros volt, a másik fele fehér. :D De így szó szerint. :D Két asztalt béreltem. Egyiknél a fiúk ültek a fiús cuccokkal, a másiknál én Kincsővel. A lányos cuccokkal. Volt 10 körül valami babás program a közösségi házban, úgyhogy előtte/utána volt egy kis forgalom, amúgy elég kevesen voltak. Múltkor is, most is. Nem nagyon érdekli az embereket a dolog. Volt pár totál idegesítő árus. Az egyik az mindent felpróbáltatott Kincsőre, mindent el akart adni neki tök erőszakosan... szülői közbenjárásra volt szükség. Már nem mert visszamenni hozzá az aktuális ruhadarabbal (amit jött hozzám mindig megmutatni), mert akkor újat húz rá a néni. :D Lehet, hogy ott rontottuk el, hogy vettünk nála egy 300 forintos szoknyát, és vérszemet kapott. Egy másik árus meg folyamatosan bőrnadrágot akart eladni nekünk. Nyár elején. Hosszú bőrnadrágot. Mondtam is neki. "Nyár elején? Hosszú bőrnadrágot??" :D  Nem vettünk. Illetve Kincső elcserélt egy kis játékkonyhát egy egyberuhára, amit jelenleg pizsamaként hord. Úgyhogy nagy események voltak. :) Fejenként  kerestek kb 2000 forintot, és nagyon elégedettek voltak magukkal. :) Legközelebb is akarnak jönni. Én kifizettem kétezer forintot a két asztal kibérlésére, vettem nekik úgy  3-4 ezer forint értékben ennivalót, innivalót, gyümölcsöt a kitelepülésünkre, úgyhogy igazán jó buli volt nekem. :D De nem is maradtunk végig, mert délután meg grillezés volt nálunk, aztán előbb haza kellett érnünk, mint, ahogy vendégsereg érkezett. Úgyhogy estig családi banzáj volt a kertben, immár 8,5 gyerek részvételével. ;) Ha jól számolok. Érkezik egy következő másodunokatesó. ;)

Aztán, most hétvégén nyílt napon voltunk a Héroszban. Ide ugye minden évben jövünk, imádják a gyerekek. Itt voltam Kincsővel is pár hete, amikor megérdeklődtük, hogy hány éves kortól lehet önkénteskedni, de sajnos csak 16 éves kortól, Kincső legnagyobb szomorúságára. Szóval, az egész hetes esőzés után hétvégére megint kisütött a nap, és most először gyalog mentünk. Vagyis a gyerekek rollerral, én gyalog, és 15 perc az út tőlünk. Olyan jó, hogy végre ki lehet mozdulni, hogy szép az idő! Nagyon kellett már ennyi mozgás nekünk. :)

Idén még jobb is volt a program, mint szokott lenni, mert bevonták a gyerekeket is a bemutatóba. Kint volt egy kutyaiskola, csináltak egy jó kis bemutatót, és a gyerekeket is többször behívták segítségnek. Imádták! Annyi boldog, mosolygós, önfeledt arcot.. .Rég láttam képeken és videófelvételeken. :) Utána lehetett dögönyözni a kutyákat, úgyhogy jó sokat ücsörögtünk még a fűben sok kis kutya társaságában. Nekem pl nagyon tetszett a kínai kopasz kutya. Olyan meleg volt a bőre szegénynek. :D De nagyon cuki volt. :) És meglepő módon a csivavák voltak a legokosabbak, legügyesebbek. Ott is ebédeltünk, idén marhagulyás, és valamilyen lecsó készült a bográcsokban. (Meg persze volt büfé is.) A kirakodóvásárra már hetekkel ezelőtt vittünk be adományt, de venni csak egy képet vettünk. Vagyis Kincső. Vett nekem vmi legjobb anya képet. :D Én a pénzemet nem a lomoknál, hanem a büfé oldalon adományoztam. :D Még valami kézműves foglalkozásra is beültünk, aztán hazasétáltunk.

Másnap pedig esőre ébredtünk, de ennek ellenére mentünk a taekwondo családi napra. Addigra hihetetlen módon megint csodás idő lett. A Kamaraerdei Ifjúsági Parkban volt a szervezés, és csomó csapat jött vidékről. Mert szépen egyenpólóban jöttek. :) Mi nem vagyunk ilyen menők, nálunk nincs egyenpóló.

Viszont volt ugrálóvár és hot dog stand. Először végigsétáltuk a parkot, aztán igazából leragadtak az ugrálóvárnál. Sok velük egykorú gyerek volt, haverkodtak is. Aztán 1 körül kezdődött a speedkick bajokság, amire lehetett jelentkezni. Kincső persze azonnal jelentkezett, Levi természetesen nem, Bencét viszont jelentkezettem, holott nem akart részt venni rajta. Mondjuk ennek az lett a vége, hogy verseny előtt 1 perccel visszavontam a nevezésünket, mert addigra véglegesen bepánikolt. :D Nem szeret szerepelni; megértem. Illetve nagyon profik voltak a vidékiek. Esküszöm ők ezt gyakorolják az egyesületükben, és időre, és keményen. Technikával. Esélyünk se lett volna. Úgyhogy vannak itt hiányosságok. :) Kincső lelkesen harmadik lett a csoportjában, bár nem tudom, ott hány induló volt. A legbénább kislány pl második lett a csoportjában, mert rajta kívül csak első helyezés volt. :D Volt érzékelő a zsákon, ami számolta, hogy 20 mp alatt hány rúgás érkezik rá. Elég kemény.

A díjkiosztó után haza is mentünk, bár még asszem volt foci és strandröplabda is. A vidékiek nyilván egész napra jöttek fel, mi csak átugrottunk körülnézni (kocsival 5 perc tőlünk).

Úgyhogy, mostanában ilyen programjaink voltak hétvégeken.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr8914842102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása