Medellin 2019.02.01. 12:03

Félév vége

Hi!

Mondanám, hogy túl vagyunk a nehezén, mert holnap kapják a félévi biziket, és túléltük az első félévet. Mert nem. Naponta döglünk bele már a második félévbe is, mert pl hiába zárták le a jegyeket hétfőn, ma Bencének 3 dolgozata volt 1 nap alatt. És Kincsőnek is van, meg szavalóverseny is, meg úgy minden. Egy perc nyugtunk nincs.

Szóval, holnap kapjuk meg a bizonyítványokat. Kincső nagyjából kitűnő lesz, talán angolból lesz négyes. De ott valami brutál szigorúan osztályoznak. Elég egy betűhiba egy szóban, és már nincs rá pont. Mindegy, hogy mindent oda-vissza tud a gyerek. Ha van 1-2 betűhibája, már négyes. Mondanám, hogy rettenetesen motiváló, de Kincsőnek talán tényleg az, mert év elején kapta a pofonokat, hogy hiába tud mindent, kap egy kettes dogát kézhez, most viszont simán megír bármit 2 betűhibával. :D Szerintem nem is tudja, hogy kell kiejteni a szavakat, mert már csak úgy magolja, ahogy írják, mert a tanárnak ez kell...

Levente teli lesz négyessel, ami nem meglepő, mert pont annyit tud, amit a suliban órán hall, ha épp fél füllel jelen van. Én szerintem életében nem tanultam még vele annyiszor, hogy egy kezem ujjait fel kelljen használni az alkalmak megszámolásához; ő meg szintén nem a szorgalmáról és motiváltságáról híres, hogy nekiüljön, és tanuljon. A félévi dogákat konkrétan úgy írta meg, hogy egy szót sem tanult semmire, mert a könyvet, amiből tanulni kellett volna, a suliban hagyta. Mert ugye bent vannak a könyvek nagyrészt, hogy ne kelljen cipelni őket, de azért általában a gyerekek hazaviszik dogák előtt, ha tanulni kell. Kivéve Levente, mert ő elfelejtette. És mivel sosem tanulok vele, ezért az sem tudom, hogy miből, mit tanul, ezáltal nagy segítség nem vagyok. De azért úgy négyesekre megírta az témazárókat is. Mondjuk kicsit aggódom/aggódnék, hogy nehogy azon múljon bármi (eredmények/továbbtanulás), hogy nem foglalkozom a gyerekkel, de igazából tudom, hogy a) okos b) továbbtanulásnál nem túl érdekesek a harmadik félévi jegyek. Majd tanulok vele a 7. év végi, 8. félévi jegyek miatt. :D Jó esetben Bence addigra már középiskolába fog járni valahová, és akkor majd az ő aktuális félévi jegyeivel nem fogunk foglalkozni, amik sehová nem fognak kelleni amúgy sem. Sosem gondoltam bele, hogy az egykék mennyivel előnyösebb helyzetből indulnak ilyen szempontból, hogy velük van foglalkozva folyamatosan (nyilván szülőfüggő), és minden figyelem, minden segítség egy gyerekre irányul. Akiknek pedig sok testvérük van, és kevesebb figyelem jut rájuk, azok meg más dolgokban lesznek sokkal erősebbek, ügyesebbek, úgyhogy nincs okosság. Abból főzünk, ami van.

Leviék voltak az osztállyal moziban, megnézték a Ralph lezúzza a netet mesefilmet. Ez azért volt kimondottan hasznos, mert pont előtte pár nappal nézte meg velünk. Akkor 2D-ben, az osztállyal 3D-ben. Mondta is utána, hogy nem az a mese, amit érdemes kétszer megnézni... :) Illetve színházban is voltak osztállyal, és megnézték a Harisnyás Pippit. Ez viszont kimondottan tetszett neki, mert állítása szerint humoros volt. :) Bencéék korcsolyázni voltak az osztállyal, nagyon tetszett neki. És szerinte jól is ment neki. Úgy látszik, hogy lassan felnövünk ehhez is, mert az elmúlt években nem voltunk korizni, az azt megelőző évek tapasztalatait figyelembe véve. :D Kincsőék pedig voltak fogorvosnál... Na jó, ő mondjuk nem, mert írtam felmentést, hogy ő havonta jár, őt nem kell megnézni, és ezért nem is kíséri el az osztályt a hideg esős időben. (És megkímélem magam 700 forint - két buszjegy ára - felesleges kiadásától.) Szóval, Kincső csak irigykedik, hogy a fiúknak milyen jó programjai vannak, neki meg nincs semmi kilátásban.

Közben nem volt időm befejezni, másnap lett, már nem tudom, mit akartam írni, úgyhogy ezt most így kiengedem, és majd folytatom. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr6914600372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása