Hi!

Kezdünk nagyon leereszteni, nagyon év vége van már. Nincs pörgés, nincs feszültség, kifut minden program. Az elmúlt pár hétben megejtették a gyerekek az iskolai erdei táborokat, és megírták az összes év végi felmérőt. Bence és Levi úgy, hogy kb egy szót sem tanultak, mert nem tudtuk, mikor vannak a dogák, és melyik. Vagyis én tuti nem tudtam, csak mindig hazajöttek, hogy ma írtak ebből, meg abból. Én persze téptem a hajam, de elengedtem a problémát. Bence jegyein semmit nem változtat semmilyen eredmény, se fel, se le, Levinek meg olyan lesz a bizi, amilyen, és semmit nem számít második év végén. (Legyen jó a 7. év végi, nyolcadik félévi, vagy nem is tudom, mik kellenek most továbbtanuláshoz. :D ) Miatta nem aggódom, mert, ha nem is teljesít jól, az a hozzáállása, álmodozása, lustasága, akármi miatt van, nem a képességei miatt. Nála egyszerű a képlet. Ha nem figyel, nem tanul, akkor nem tud, ha figyel, tanul, akkor tud. Ha már lesz elég motivációja, felnő agyilag, akkor nem lesz vele semmi gond, mert sok esze van neki. Totál más, mint Bencénél, akinél a szar eredményt is csak kínkeserves módon tudjuk összehozni. Amit ugye szintén elengedtem már, mert kínkeservek nélkül is tudunk szar eredményt produkálni, és az mindenki idegrendszerének jobb. :D

A fejlesztésre folyamatosan jár, és szép lassan, változó eredményekkel halad. Amúgy Bence miatt sem aggódom. Csak a lelke miatt, hogy ne érezze magát rosszabbnak, mint a többiek, ne érezze magát butának, haszontalannak, csődnek, satöbbinek. Emiatt kell a fejlesztés, és a jobb iskolai eredmények elérése. Mert amúgy szinte mindegy lenne, hogy milyen jegyeket hoz. Már látom rajta, hogy vele sem lesz semmi gond, ha felnő. Egyrészt imádják az emberek. Olyan típus, akit bárhová szívesen felvesznek majd a megnyerő személyisége miatt. Másrészt csomó olyan dologban született tehetség, amilyen munkákban vígan sikereket tud majd elérni attól függetlenül, hogy milyenek voltak az iskolai eredményei. Ráadásul nagyon intelligens. Úgyhogy több éves rágódás és problémázás után arra jutottam, hogy itt más miatt kell a támogatás, és a fejlesztése. Illetve igenis kell cseszegetni, nem kell sajnálni, csak nem az eredményei miatt kell leszedni a fejét, hanem a hozzáállása, lustasága, motiválatlansága, beleszarása miatt. :D Lehet, hogy a fiúknál ez nagyjából ilyen általános probléma, nem tudom. :) Még kicsit visszatérve a fejlesztésre: Már egy harmadik típusú program is bejött a fejlesztésbe, mert folyamatában fedezik fel mindig, hol van még hiányosság, milyen területeket kell még fejleszteni. Most kapott rövidtávú memória fejlesztésére szolgáló gyakorlatot is a hosszútávú mellé, és azt cserélgetik, hogy az agyát trenírozzák, hogy könnyen átálljon az egyikről a másikra. (Unalmas órán ne kalandozzon el a figyelme, rövid távon is tudjon monoton dolgokra koncentrálni.) A figyelmét minden irányból fejlesztik. Amivel a legelején kezdett, és szépen lassan egyre jobb lett benne, az már profin megy. Az új szoftveres program pedig méri, listázza az adatokat, és az agytevékenységet valós időben mutatja. Abszolút látható, ellenőrizhető minden eredmény, haladás. Igazából ötödikben fogjuk látni ennek eredményét, vagyis ez a terv. :) Nem tudom, hogy a fejlesztéshez tartozó stresszoldó foglalkozásnak van-e köze hozzá, de így belegondolva amúgy sincs semmi gond mostanában Bencével. Suliban hónapok óta nem kapott beírást, nincsenek iskola/eredmények miatti fogszívások itthon, nem szokott felcsattanni, hanem tök cuki, és jókedvű általában. Mindig.

Kincsővel elmentünk megnézni, hol van a Kempelen Farkas gimnázium, mert oda szeretne járni 8 osztályos gimibe. Vagyis én szeretném, ha oda járna, mert az van közel. :D Ő meg 8 osztályos gimibe szeretne járni, és ez az. Úgyhogy az igényeinknek abszolút közös a keresztmetszete, nagyon lelkes, és már tényként kezeli, hogy oda fog járni. :) Az osztálytársa, Nóri is oda fog jelentkezni. Ő Kincsővel ellenben úgy kitűnő tanuló, hogy összeszedett is. Nóri figyel, Nóri tanul, Nóri gyakorol, Nóri motivált, Nóri okos. Kincső szétszórt, Kincső nem figyel, Kincső pofázik órán, Kincső nem tanul, Kincső okos. Nem lesz kitűnő, környezetből megint négyes lesz. És Nórival ellenben nem nyer matek versenyt. Nórival a nagypapa tanul, ő készíti fel. Kincsővel nem tanulok. Szóval, a képességeik közel azonosak, csak más típusú lányok. :D De Kincső majd megy felvételi előkészítőre, Nóri meg nagypapához. Drukkolok mindkét lánynak, remélem sikerül együtt átmenniük, esetleg egy osztályba is kerülniük! Nóri nagyon aranyos, kedves lány, nekem nagyon szimpi. Az én lányomat lehet, hogy nem így jellemezné senki, ha hirtelen két szót kellene mondani róla, de ő nem is egy átlagos csaj. :) Múlt pénteken voltunk az utolsó furulyaórán. Kottából olyan gyönyörűen fúj hosszú és bonyolult dallamokat, hogy csak pislogok. A vasárnapi fellépésére nem tudott elmenni, mert váratlanul Balcsira mentünk hétvégére, de most úgyis lesz pár fellépése. :) Múlt héten megkérte az iskolai zenekar oktatóját, hogy felléphessen évzárón. Minden gond nélkül zöld utat kapott, cserébe választottak neki egy random dalt, amit nem ismer. Amit kotta nélkül kell majd fújnia. Duóban - két szólamban - egy fuvolással, vagy klarinétossal. Kincső azt mondta oké, és azóta gyakorol otthon esténként. :o Harmadik osztályos, hobbizenész. :D Utána majd hegedülni szeretne megtanulni. Közben készül a jövő heti övvizsgájára. És ki nem hagyna egy kézműves délutáni foglalkozás, vagy rajzszakkört sem. :) És már ott tartunk, hogy elzavar a mosogató mellől, hogy ő akar mosogatni, és ne csináljam meg neki a tízóraiját sulira, mert azt majd ő akarja magának.

Levi az xbox-ozáson kívül szerintem semmit nem akarna csinálni semmikor, úgyhogy most aktuálisan ő a gyenge láncszem. Nem is teljesít úgy, ahogy kéne neki, cserébe minden alkalommal meghallgatom, hogy miért más a hibás ebben, és miért. Meg amúgy is mindig mindenről más tehet, arról is, ha még nem jutott el a zuhanyzóig, vagy még nincs rajta cipő. Most épp ebben az életkorban, életfázisában van. És a soha semmi nem jó, nem akarok menni, nem érdekel fázisában. Bár az kicsit konstans.

Voltunk Balcsin múlt hétvégén, teljesen váratlanul. Péntek estétől vasárnap délutánig. Gyönyörű időt fogtunk ki, végig tűzött a nap, miközben Budapesten és keletebbre iszonyat esőzések, viharok voltak. A Balaton 25 fokos volt, még én sem fáztam benne. :) A két nap alatt háromszor mentünk le a strandra, este pedig limonádézni egyet a sörkertbe (meg telefonozni, mert csak ott van ingyen wifi, és csak ott tudtak ládát nyitni a játékaikban. :D ) Még egy Lang Györgyi - Weisz Viktor koncertbe is belefutottunk, ilyen poén karaoke-ba. Úgyhogy volt minden, borzasztóan élvezték a hétvégét. 3 szülinapot, egy furulyafellépést, és egy délutáni haverozást kellett cserébe lemondanom. Amit én nem bántam, de szerencsére ők sem. :)

Előtte lévő hétvégén meg kis gyereknapozás volt, bár szerintem nem is tudták, hogy gyereknap van. Nekik minden nap, minden hétvége gyereknap szerintem, ennél jobban nem kell megerőltetnem magam, ennél többet kapniuk már túlzás kategória lenne. :D Mind mindig, a Hérosz állatotthonba mentünk, utána pedig benéztük Ili néniékhez a régi családi napközijükbe, mert épp mellette mentünk el. Trambulinoztak a kertben fél órát, és megnézték a volt ovijukat belülről, hogy mire emlékeznek belőle. Nagyon lelkesek voltak, ők akartak bemenni, nem és beszéltem rájuk. :D Aztán vagy utána vasárnap voltunk moziban, vagy előtte a pünkösdi hétvégén, már nem is emlékszem. Megnéztük a  Bosszúállók új részét, és mindenkinek nagyon tetszett.

Nem is tudom, mi volt még. Tegnap medencés party anyuéknál. Kincső áthívta Dorinát, Bence meg Bencét, aztán 5 gyerek visított a kertben suli után. :) Bencét áthívta a haverja keddre, de akkor neurofeedback volt. Aztán hívta szerdára, de mondtam, hogy akkor edzés van. Aztán áthívta csütörtökre. Akkor a medencézés volt. Péntekig el sem jutottunk, úgyhogy mondtam Bencének, inkább hívja ő át a havert. Ez végül úgy nézett ki, hogy ebéd után leléptek suliból, átmentek Bencéékhez, fél 4-kor átsétáltak hozzánk pancsolni, aztán 2 órára rá visszasétáltak a másik Bencéhez xbox-ozni, VR-ozni, majd este 7-kor kutyát sétáltatva visszatértek anyuékhoz, és ott is aludt anyuéknál a fiam. Reggel vittem neki ruhát és bepakolt iskolatáskát, amikor Levit vittem suliba, meg Kincsőt anyuékhoz. :) Mondom, már nagyon év vége van, már nagyon lazán kezeljük a dolgokat. :D Reggel Levit kiraktam a Bazsalikom/Kecskeméti sarkán, hogy sétáljon be, Kincsőt beadtam anyuékhoz, mert a holnapi esküvő miatt ő már ma délelőtt lemegy Líviával és a többi koszorúslánnyal Sukoróra; Bencét meg felkaptam, és vittem suliba. Ma már nem lesz furulya, ma Milánnal sem találkozik Bence, úgyhogy én nyugodtan, órát nem figyelve elmehetek vásárolni. Nem kapkodva, időre, hogy furulya-Aldi-haza/hűtő-furulya. Stopperrel, hogy ne késsek. :)

Most hétvégén ugye esküvőn lesznek a gyerekek Sukorón, meg ott is alszanak, úgyhogy erre a hétvégére ez a progi. Utána pedig jön az iskola utolsó hete, majd kezdődik a nyári szünet, és a táborok.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr8114031904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása