Hi!

Megvan a nevelési tanácsadós szakvélemény. Mondjuk lehet, hogy már hetek óta készen volt, de csak most volt időm elmenni érte (ha már előbb leléptem melóból, hogy okmányirodába vigyem Kincsőt). Nagyon szép és teljes szakvélemény lett, az eddigi legjobb szerintem. Az elején összefoglalják az előzményeket, utána az iskola és a szülő véleményét a jelenlegi helyzetről. Utána tételes felsorolás a vizsgálatokról, azok módszereiről, eredményeiről. Aztán jönnek a fejlesztési területek és javaslatok a fejlesztőpedagógus részére, majd egy hosszas javaslat a tanárok számára, hogy miben tudnak (kell) segíteniük Bencének. Amúgy tegnap neurofeedback-en tudtam meg, hogy ezek nem javaslatok, ezek kötelezettségek. Azért olyan jó, hogy mindenki másképp tud mindent. Tavaly pl bevittem Bence szakvéleményét, amiben benne volt, hogy helyesírásból nem lehet osztályozni. Ennek ellenére osztályozták. Utána derült ki, hogy nekem kellett volna még külön kérelmet írni az igazgatónőnek, aki csinál egy hivatalos akármit, hogy Bencét nem lehet osztályozni belőle. Hogy ez miért így működik, vagy honnan kéne tudnom, azt persze nem tudom. Ahogy azt sem, hogy ezt most jó esetben javaslatnak veszik majd a tanárok, vagy az igazgatónőtől kell kérnem még valamit, vagy ez a szakvélemény alapján alapból kötelességük. És felsőben minden szaktanárhoz járkálhatok majd be, ha nem ez alapján járnak el. Nem látom teljesen működőképesnek ezt a rendszert, de legalább van valami a kezemben. Pl szó szerint le van írva, hogy dolgozatoknál mindig kell kapnia javítási lehetőséget. Ez még olyan, amit könnyen tudok majd ellenőrizni. De pl, hogy olyan meg fog-e valósulni bármikor, hogy "elvont kérdések helyett gyakorlati példákkal alátámasztott kérdések feltevése".. hááát... :) Illetve heti két fejlesztésre kéne mennie, de Bence szerint nagyon rég nem volt egy alkalmon sem. :o Hétfőn úgyis szülői értekezlet van, erre majd rákérdezek. De ezek a dolgok már jól jöhetnek az év végi dolgozatoknál is, amúgy meg a felső osztályhoz, az új tanároknak lesz segítség - ideális esetben.

Illetve most van egy hónapja, hogy jár neurofeedback-re. Állítólag kb egy hónap után lehet már eredményeket elérni (látni), de ez még nem tudom, miben fog megnyilvánulni, honnan fogom látni. Az biztos, hogy már ott is látják, hogy Bence teljesítménye erősen hullámzó. Az első két alkalomkor olyan jól teljesített, hogy nem is értették, hogy mi baja van a gyereknek, miért hozom őt ide. :D De múlt héten annyit sem tudott teljesíteni, mint első alkalommal. Tegnap pedig fantasztikusan teljesített. De hosszú távon úgyis lehet majd már látni, hogy folyamatosan jó-e a teljesítménye, vagy vannak még hullámvölgyek, úgyhogy egyszerűen monitorozható a dolog. :) A szerencse, hogy Bence nagyon-nagyon szereti a neurofeedback foglalkozást, és nagyon szívesen jár. Mert ugye aggódtam kicsit, hogyha belefogunk, akkor ez hosszú távú, 5-6 hónapos kötelezettség lesz legalább. Egy hónapon vagyunk túl, és jobban várja az aktuális alkalmat, mint pár hete. :) Ezen egyrészt meg vagyok lepődve, másrészt nagyon örülök neki. Nagyon szereti Magdiékat is, nagyon aranyosak. Jövő héten kedden megyünk csütörtök helyett, mert csütörtökön anyák napi ünnepségen leszünk. Nyáron pedig heti kétszer fogunk járni, ha már nem lesz suli, meg különórák.

Aránylag még szintén friss esemény, hogy 4 napos szünet volt. Mivel otthon is szeretnek lenni, ezért csak 2 napra szerveztem programot. Vagyis szombaton otthoni progi volt, ismerősök jöttek át a gyerekükkel, és délután 4-től 11-ig voltak nálunk. Nem mondom, hogy nem estem egyből ágynak utána, de azért a gyerekek nagyon élvezték a dolgot. :) A "nagylány" 13 éves, egy klánban vannak Clash Royale-ban, és már nem először találkoztak. Vasárnap délután csak könnyed kinti program volt, kimentünk a Bikásra rollerezni. Hogy ne otthon üljenek. Aztán anyunál aludtak, mert életem első és valószínűleg utolsó Ugly Kid Joe koncertjét nem akartam kihagyni. :D Hétfőn május elseje alkalmából (bár április 30 volt) kimentünk Szentendrére. Ott 4 napos program volt, úgyhogy nem ragaszkodtunk az elsejéhez. Akkor is ráértünk volna, de másnap ugye suli, be kell pakolni, tanulni kell, stb. Akkor nem olyan jó az órát nézni, hogy indulni kéne már vissza. Szentendrén igazából a vízpart volt a legjobb móka, ahol lehetett köveket dobálni. Meg limonádézni, meg fagyizni. Itt sok időt töltöttünk el. Itt kezdtük, és itt végeztünk a programmal. A köztes időben pedig megnéztük a majális részt is, azaz a kajáldákat. :D A színpadon tehetségkutató volt, de azt nem néztük meg. Reniékkel is összefutottunk váratlanul, úgyhogy a fiúk voltak ugrálóvárban is, meg Kincső ugrált valami jumpingos, köteles akármin. Meg Bence kisvonatozott az unokatesókkal. Aztán ebédeltünk, és visszarollerezett mindenki a vízpartra. Persze rollerrel voltunk, úgyhogy azzal terrorizálták a gyalogosokat. Levikém szokás szerint lesérült, amikor Roli befutott a roller elé, ő meg zakózott egy nagyot, és lejött a bőr két helyen a karjáról. Onnantól ő már csak feküdt az ölemben, és várta, hogy induljunk haza... Dehát, ezek előfordulnak. Azért jól érezték magukat, és 4-5 órás progi volt összesen. Kedden pedig majdnem egész napos semmitevés volt otthon. Talán a játszótérre zavartam le őket egy kicsit.

A többi pedig már csak címszavakban: Kincső volt (nem velem) pompom versenyen, talán harmadikok lettek. Levi volt kidobós versenyen, és kerületi második helyezést értek el. A grundbirkózás elmaradt, pedig arra csak ketten mentek volna az osztályból, abban Levi a legjobb. Azt nagyon sajnáltuk, hogy elmarad. Bence volt fodrásznál, jól fel lett nyírva a haja. Kincsővel voltam személyi igazolványt csináltatni, meg diákot, mert elhagyta őket. Levi már többször volt a sulipszichlógusnál, és nagyon élvezi ezeket az alkalmakat. Kincső meg irigykedik, és ő is akar járni. :D Remélem, hogy erről is kapok majd valami infót, hogy mi a foglalkozások eredménye, vagy miket lát Levin a sulipszichológus. Kincső volt esküvői ruhapróbán Dórival, úgyhogy biztos nagyon csini lesz majd nyáron. :)

Holnap moziba megyünk, ott már rég voltunk, aztán jövő héten indul a grillszezon, jönnek az unokatesók. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr8913889304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása