Hi!

Most még csak az előzetes hírekről tudok beszámolni, mert az eredményre még heteket kell várni.

Múlt hét hétfőn vittem Bencét az első alkalomra. Szokás szerint aznap nem vittem suliba, ilyenkor mindig lógunk kettesben egy napot. :) Még moziba is szoktunk ilyenkor menni, csak most késői időpontunk volt, nem fért bele a napunkba. Reggel bementünk anyuékhoz kicsit, utána elmentünk szokás szerint vásárolni kis kaját, üdítőt, utána bejelentkeztünk. Már megint új nő volt, mindig újhoz kerülünk. Mondjuk amúgy is mindent el kéne mondani újra szerintem, meg ugye a változásokat is. Mondta a nő, hogy Bence kicsit várjon kint, utána mehet majd be, csak először velem akar beszélni. Na, az a "kicsit" bő fél óra lett, a gyerek úgy pattant fel a fotelből mérgesen/megkönnyebbülten, hogy "Na végre!!", amikor meglátott. Már én is feszengtem bent, hogy Bence már tuti aggódik. :/ Utána meg ő tűnt el egy órára. :) Mint kiderült, az aznapi feladata az IQ teszt volt. Nem olyan komplex, mint két éve, hanem egy felülvizsgálati, ellenőrző jellegű. 45 perces kb, amit egy óráig csinált. Mondta a nő, hogy nagyon sokat vacillált feladatok közt, sokat kérdezett, esetleg mászkált. Nincs önbizalma, nem meri csinálni a dolgokat, mindig kitalál valamit. :) Csak az a gond, hogy ugye tanórán is ugyanezek előfordulhatnak, ami ugye zavarja az órát... Utána még ücsörögtünk kint egy kicsit, míg kiértékelték a tesztet, de addig Bence egy pici kislánnyal játszott vígan. Szerencsére épp talált egy babát, azokat imádja. :D (Hozzáteszem, a kislány is ott ölelgette, puszilgatta a végén, az anyukája nem kis meglepetésére. :D ) Aztán végre behívott a nő, és elkezdte lelkesen mondani a tapasztalatait, meg mindent, és végre kilyukadt oda, hogy Bence kimondottan intelligens, átlagon felülien. A korabeli gyerekek átlagos intelligenciája 100 körül van. A normál IQ a 95-115 sávba esik, e felett már átlagon felüli intelligenciával rendelkezik egy gyerek, 120 felett pedig már kimondottan magasnak számít. Bence 121 pontot ért el. Úgyhogy ennek persze nagyon örültünk, egész nap akkorra mellénnyel mászkált a gyerek, hogy majd kiugrott a bőréből, de azért felhívtam rá a figyelmét, hogy ez mind nagyon szép és jó, csak kamatoztatni is kéne. :D Örülünk az eredménynek, de ettől még ő a legrosszabb tanuló az osztályában, de cserébe a legrosszabb (legtöbb beírással rendelkező is.) Másnapra már az egész suli tudta Bence IQ teszt eredményét, mert cserébe szerény is... :P Délután elmentünk az Allee-ba, ettünk a Burger Kingnél, vettünk ajit Leventének szülinapjára, és fagyiztunk is egyet. Összességében remek napja volt, pedig délelőtt már nekilátott izgulni a nevelési tanácsadó miatt.

Rákövetkező hétfőn pedig anyu vitte el a matek/nyelvtan tesztre, mert aznapra már nem vettem ki szabit. Erről túl sok infóm nincs, hasonlóan viselkedett, mint az előző héten, és kb 3 hét múlva lesz eredmény. Majd felhívnak telefonon, elmondják, amit el kell, aztán mehetek majd be átvenni a papírokat. Amint meglesz az eredmény, beszámolok róla. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr813687084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása