Hi!

Még javában év eleje van nálam, ami kikészít (és időm sincs írni), de azért most megpróbálok nekikezdeni egy gyors összefoglalónak.

Mindkét iskolában augusztus utolsó napján volt az évnyitó, annyi különbséggel, hogy Bencénél 5-kor, Kincsőéknél meg fél 6-kor. Erre a napra én is szabit vettem ki (sőt, már keddre is), és utolsó nap még elmentünk ágymoziba a gyerekekkel, és szinte onnan szaladtunk megnyitóra. Anyuéknál volt a gyülekező, átöltözés stb, aztán Bencét átdobtam Őrmezőre, ahol Lívia élvezte végig az évnyitó műsort, mert én anyuval meg Kelenvölgybe mentem. Az évnyitó ünnepségre mondjuk nem kellett anyu, itt az volt a lényeg, hogy én megyek Levi termébe, ő meg Kincső termébe, hogy meghallgassuk a tudnivalókat, amiket még mondanak a tanárok. Persze helyette az volt, hogy mire anyu megtalálta a termet, Kincső már jött le. :D Az évnyitó amúgy szokás szerint nagyon hosszú volt, és szerintem egyedül Kincsőre sütött rá a nap a fa ágai közül. :/ De most nem volt olyan kánikula, mint évzárón. Levi is aránylag nyugodtan végigülte a programot, bár látszptt rajta, hogy 5 perc után vesztette el az érdeklődését, és onnantól már csak unottan nézelődött, és várta a végét. Egyébként egy másik fiú is jött az oviból, aki Kincső csoporttársa volt még, de ő a b. csoportba került.

Leviék megkapták Kincsőék volt termét a félemeleten, Kincsőék pedig egy emelettel feljebb költöztek. Leviéknél 33 az osztálylétszám, Kincsőnél 28. Tavaly év végén jött egy kislány, de őt át is íratták egy másik (amerikai) iskolába, mert amúgy ők külföldről költöztek haza, aztán.. na. Értjük. :) A nyelvi iskola nyilván ideálisabb neki. Úgyhogy az ő helyére máris jött egy másik kislány szeptembertől, akivel már össze is barátkozott Kincső.

Nem tudom, hogy ilyen nagyon fontos infókat megosztottam-e már, de Kincső egy osztályba jár az egyik rádiós műsorvezető gyerekével (V. Piros), Levi meg úgy tűnik, hogy az egyik híres szinkronszínésznő (Zs. Tamara) gyerekével fog. Ezeket persze soha fel nem ismerném, csak utóbbinak a neve volt gyanús, az előbbinek meg rádiós email címe volt, úgy néztem utána. :D Amúgy Levi osztályába két külföldi nevű gyerek is jár. Az egyiknek skót az apukája, a másiknak orosz az anyukája. Amúgy még egy gyereket nem ismerek (fel), de ez nem nagy cucc, mert Kincső osztályából is max 5 gyereket ismerek. Ebből kb 3-at név szerint. Levinél azt tudom, hogy egy Lujza nevű kislány mellett ül, illetve mögötte pedig Máté ül, akinek régóta ismerem az anyukáját az őrmezei játszóterezések időszakából. Egyike azon játszóteres anyukáknak, akiket tényleg kedveltem. A másik Merci volt. :D (Az ő lányával meg Bence jár egy osztályba a másik suliba.) Szóval, kicsi a világ, kicsi a közösség, kicsi a XI. kerület. Teli vagyok még úgy is ismerőssel, hogy a XXII. kerületben lakom. :D

Akkor, ennyit a körülményekről. Most kitérek kicsit a gyerekekre.

Mindhárom gyerek borzasztóan várta a sulit. Számolták vissza a napokat, minden nap többször megkérdezték a biztonság kedvéért, hogy hány nap van hátra kezdésig. :) Ennek ellenére én még soha, de tényleg soha-soha nem láttam még olyan megszeppentnek Leventét, mint a suliban első nap reggel. :D Állt a teremben, Kincső tartotta neki az eligazítást, ő pedig ment utána, mint egy robot, azt se tudta, mit csináljon, még a tanárnőnek sem köszönt (nem vette észre). Amikor Kincsőt megpróbáltam felküldeni a termébe, akor Levi meg automatikusan elindult utána. :D Szóval, az volt a baj, hogy hirtelen nem tudta a gyermek, hogy mit kell, mit kéne csinálni. :) Ami biztos, hogy rettenetesen elfárad még a suliban nap végére, estére teljesen hulla a gyerek. Dehát, 3 napon vagyunk eddig túl, majd beáll a dolog, majd megszokja ő is. :) Az első pár napban már 4 gyerekkel barátkozott, és ezt nagyon büszkén mesélte. Első nap reggel megmutattam neki mindent a táskájában: ebben a zsebben van a kulacs, ebben a szendvicsek, itt pedig van az uzsidoboz. (Nem fér be mindig minden az uzsidobozba.) Délután nézem a táskát, kérdezem tőle, hogy milyen volt bent a kaja, evett-e még valamit, amit csomagoltam, mindent megtalált-e. Mutatja lelkesen, hogy igen, itt van az uzsidoboz. Kiszedi, kinyitja, majd meglepődik: ebben volt kaja? :o :D Hát, néha nem gondolok ilyenekre, hogy ennyire új minden a gyereknek, hogy nem elég megmutatni neki az uzsidobozt reggel, hanem fel kell rá külön hívni a figyelmet, hogy azért uzsidoboz, mert uzsonna van benne, és, ha kinyitja, kaját talál benne. :D Szóval, kezdeti nehézségek. :) De tegnap már egyedül ment fel, fel se kísértem, hanem rábíztam Kincsőre, mert késésben voltunk. Pár hét, és zökkenőmentes lesz minden, és egyikünk se fog aggódni. :)

Kincső az évnyitó napján nem találta meg elsőre a termét, és vitte magával anyámat is elfele a folyosón valamerre, pedig mondtam nekik, hogy Levi terme felett van az új termük... Most már odatalál minden reggel szerencsére. :) Még az első héten fel szabad mennem az elsős gyerekemért a teremhez reggel/délután, ezért Kincsőt is mindig meglepem a termében, hogy jöttem érte is. És ilyenkor látom, hogy az én okos, ügyes, önálló lányomnál nagyobb trehány kb az egész osztályban nincs. Persze otthon is látom a kupit, de ott nem olyan feltűnő, mint itt. Ő az első asztalnál a kagylógyűjteményéről tartott bemutatót pár lánynak, miközben az asztalán a nyitott tolltartóján, és a tolltartója mellett hevert (majdnem) az összes ceruzája. Egy ceruzát egy paddal előrébb, a földön találtam, egy másikat a terem bal hátsó sarkában, egy kis szekrény tetején. Ahová a könyvei is ki voltak ömlesztve. Az ott heverő táskája mellé... Minden más gyerek táskája rendben állt a földön, bepakolva. Amúgy Kincső még nem sztorizott sokat, mármint nem panaszkodott, hogy épp melyik lány nem akar barátkozni/játszani vele. (Mármint elég hullámzó a barátsága Lizával, ebből van mindig konfliktus és panasz.) De most itt van az új kislány is, úgyhogy van esemény. Meg amúgy is sok esemény lesz, de ezeket majd a szülői értekezlet részeknél említem meg. :)

Bence nem változott sokat, már 3 nap után a falat kaparom tőle. :) Ő is nagyon várta a sulit (a haverokat), úgyhogy lelkesen megy be minden nap. A kis mókamester Csani elköltözött, más suliban kezdett már ősszel, úgyhogy ő már nem fogja nevettetni Bencét órán, talán kevesebb lesz a zöld pont. Két további gyerek ment el tőlük (egyik megbukott), és érkezett egy új fiú. Ez állítólag hülye, dehát nem kötelező barátkozni vele, nem gond. :) Összességében kettővel kevesebben lesznek tavalyhoz képest, aminek örülök. Megint új délutános van. Már nem számolom, hányadik. Ez nagyon nem jó a gyerekeknek, és amúgy az oktatás szempontjából sem, hogy nincs állandóság. Ráadásul a délutános az két osztály délutánosa lesz, azaz összevont csoport van délután egy másik teremben. Nem örülök, de ez van, alkalmazkodni kell. De mondjuk tegnap kicsit felhúztam magam, amikor x ideje vártam Bencét, még mindig nem jött le az aulába a csoportja (pedig már több, mint 5 perccel múlt 4), és kiderült, hogy fent ülnek, épp olvastatni akarta a nő a gyerekeket (4 után, szabadidőben, a délutáni leckeírás után....) és később udvarra akarta vinni őket. Nos, vagy elfelejtette, vagy nem tudja, hogy a szülőknek nem szabad felmenni, hanem a tanárok hozzák le 4-kor a gyerekeket. Fogjuk rá, hogy kezdeti nehézségek, de nem vagyok elégedett. Bence amúgy szokás szerint vagy nem tudja, hogy milyen könyvet kell vinni másnapra (még nincs órarendjük), vagy pedig elfelejti bent hagyni a könyveket, és oda-vissza cipeljük napok óta az összes könyvet. Mert nem tudjuk délután bent hagyni már, hiszen összevont csoport van, az ő termüket ebéd után bezárják... Félek, hogy ez mondjuk nem fog változni, mert két éve szívok ezzel, hogy soha, semmi infó nem jut el hozzám, mert a tanárnő nem íratja be, Bence meg vagy elfelejti, vagy nem is figyelt oda, és fogalma sincs. De én még mindig ott tartok, hogy írassa be nyugodtan Zsuzsa néni, hogy amíg nincs órarend, addig mit kell vinni másnapra, stb. 2 perc lenne. De se Bence, se Zsuzsa néni nem változik, és ezáltal az én agyvérzéseim száma sem fog csökkenni. :(

/A fentieket már korábban elkezdtem írni, abba kelett hagynom, folytatni akartam, de inkább kiteszem most így, és a szülői értekezletes infók külön posztba jönnek./

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr9811680621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása