Medellin 2016.05.27. 10:40

Medvepark

Hi!

Pünkösd hétfőn elmentünk a Veresegyházi Medveotthonba, mert évekkel ezelőtt voltunk utoljára, és kellett valami program a három napra, ha már tavasz van, és szép idő. (Leszámítva a folyamatos esőzéseket ugyebár.) Levente persze már megint bevágta a durcit - néha le is adom anyuéknak, ha megyünk valahova, hogy ne rontsa el az egész programot - de szerencsére ez nem tartott sokáig. :) Mert a program ugyanaz volt, mint szerintem két éve. A macikat ímmel-ámmal megnézték (mármint nyilván tetszett nekik, de nem ragadtak le órákra egy-egy medvénél), de amikor eljutottunk az erdős részig, onnantól kezdődött a móka. :) Igazából nem tudom, hogy ezért miért kell kiautóznunk Veresegyházára, mert erdő máshol is van, de az tény, hogy órákat töltöttek el a fák között. Vadásztak, lakhelyet építettek, botoztak, stb. Néha egy-egy gyerek csatlakozni akart hozzájuk, de ilyenkor a szülők rémülten rákiabáltak a gyerekeikre, hogy azonnal jöjjenek ki onnan, mert... Hogy miért, azt nem tudom, de az egyik a kullancsokat jelölte meg indokként (sosem szedtünk még ott össze kullancsot, de Kelenvölgyben anyuéknál a macska kettőt is összeszedett pl...), a többi meg semmilyen indokkal nem állt elő. Komolyan nem értem a szülőket. Egyrészt, a kötelező csak a macikat nézni, ha azért mentek, másrészt nehogy már jó legyen a gyereknek, a szülőnek meg rossz, mert várakozni kell, míg a gyerek az erdőben játszik. Nem fér a fejembe. Mindenesetre amúgy is csak addig mehettek be, míg rájuk láttam, úgyhogy semmi gond nem volt, azóta is három gyerekkel rendelkezem. :) Hogy én meddig látok rájuk, azt meg onnan tudják, hogy ők is látnak engem az erdőből.

Amúgy kicsit hülye volt az időjárás. Ha kisütött a nap, akkor 30 fok volt, mindenki egyből vetkőzött ki a kabátból, pulcsiból. Ha felhő ment a nap elé (és fújt a szél), akkor meg egyből öltözött vissza mindenki. Ráadásul el is kezdett esni, de szerencsére az is csak 5-10 percig tartott.

Idén is csak Bence volt az a lelkes, aki felmászott a macis rúd tetejére (fotó mellékelve), de nekem ez is bőven sok, mert azért féltem őket. :)

A másik élmény az volt, hogy születtek nemrég kis farkasok, és láthattuk, ahogy az anyjuk viszi őket a szájában. Először azt hitték a gyerekek, hogy nyulat fogott a farkas. :D De azán a kis 'zsákmányát' bevitte a fa alá, ahhol több, mozgó állatka volt, akik bizony ki is szöktek jobbra-balra. :)

Tettünk még egy nagy kört, megnéztük a többi állatot is, aztán kaptak nyalókát a büfében, és mentünk haza. Ebéd után mentünk, úgyhogy az utazással együtt így is egész délutános program volt. Nem azt mondom, hogy hetente fogunk kijárni ide, de biztos megyünk még. :)

Illetve - ha már kirándulásoknál tartunk - Kamaraerdőre is mentünk talán azon a hétvégén, vagy valami közeli időpontban. Mert akkor is olyan idő volt még, hogy meleg volt, ha sütött a nap, hideg, ha felhő ment el előtte. A turistaúton a pihenő mellett találtak egy tákolmányt, és ott le is ragadtunk egy órára legalább. Próbálták tovább építeni gallyakból a sátrat, meg tábortüzet akartak rakni. Meg persze kijelentették, hogy ott akarnak aludni, de minimum költözzünk oda. Persze a Medveotthonban meg az ottani erdőbe akartak beköltözni; tegnap Bence meg kjelentette, ha nagy lesz, és sok pénze lesz, akkor a játszótérre költözik, és csak ki kell mennie enni venni. :D

Szóval, egész sokáig építkeztek a pihenőhelynél, míg meg nem hallottuk, hogy zenél az erdő. Ez pont remek alkalom volt arra, hogy tovább induljunk, hiszen ki kellett deríteni, honnan jön a hang. Biztosra mentünk, egyből a tiszás felé vettük az irányt, ahol valami nagyon vidám kis rendezvény volt. Egy komplett fúvószenekar ült a fa árnyékában egy hatalmas borgácsparty mellett, és az ugrálóvártól a kitelepített tollaspályáig minden volt. :) Még lovasszekér is. És nagyon sokan voltak kint, és nagyon hangulatos volt az egész. Kicsit körülnéztünk, aztán visszamentünk még az eredeti helyünkre. Nehéz volt indulásra bírni őket, amikor menni kellett haza. :) Kamaraerdőt szeretjük, közel is van, bármikor ki tudunk ugrani kicsit kirándulni az erdőbe. Csak legközelebb ne felejtsek el vinni szúnyogriasztó spray-t. :/

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr588751134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása