Medellin 2015.04.09. 21:32

Fogorvos

Hi!

Nagyon-nagyon sok témáról nem írtam mostanában (utoljára egy hatos listám volt a témakörökről), de szerintem már nem fogok mindre visszatérni. De, mivel úgyis töltöttem most fel új képeket, ennek kapcsán írnék.

Múlt hónapban Levi párszor panaszkodott rá, hogy fáj a szája belül. De semmit nem láttunk rajta, el nem tudtuk képzelni, mitől fáj. Aztán anyu rájött, hogy nem a szája fáj, hanem a foga, úgyhogy ideje volt, hogy Levi - életében először - fogorvoshoz menjen. Éppen ekkor voltam én is fogfehérítésen Gazdagrét aljában (ha már kupont veszek bármire, az legyen a kerületben), és mondták, hogy gyerekkel is lehet menni nyugodtan oda. Egyből kértem is időpontot. (És ajándékba adtak egy kis műanyag tükröt is - amivel a fogat nézik - hogy addig is ismerkedjen Levi a dolgokkal.)

Levi ugye még sosem volt ilyen helyen, de a szokásos nyugodtságával, és érdeklődésével ment be. Mind az asszisztens, mind a doktor tüneményesek voltak, mindent megmutattak a gyerekeknek, előre megbeszéltek mindent (pl, hogy a végén megkapja a hőn áhított műanyag a csövet - a nyálszívót :D ), és a gyerekek még a gombot is maguknak nyomogathatták, hogy fel-le menjen az orvosi szék. :) Úgyhogy nagyon kellemes volt eleve a hangulat, a környezet, meg minden. És, a legjobb, hogy a fogorvosi szék lámpaállványához hozzá van szerelve egy monitor, amin mesét lehet nézni kezelés közben. :o Na, én nem ebben nőttem fel. :D Mindenesetre megtalálták a kis lyukat Levi fogán, majd kiválaszthatta, hogy milyen ízű érzéstelenítőt kenjenek rá, és már fúrták is. Ő meg a legnagyobb nyugalomban nézte a mesét nagyra tátott szájjal, meg se rezzent. Se sírás, se hiszti, se félelem. Pedig időpont-foglaláskor mondta a doki, hogy az első találkozó inkább csak ismerkedés legyen, és akkor nézzünk a konkrét kezelésre időpontot; de én már akkor mondtam neki, hogy szerintem feleslegesek a tiszteletkörök. :) Nyilván, normális esetben nem ehhez vannak szokva a fogorvosok, úgyhogy el is voltak ájulva Levitől. :) (Tudom, hogy megy ez normálisan, nem egyszer voltam Bencével fogorvosnál....) És annak ellenére, hogy nem a legkönnyebben hozzáférhető fog volt, és sokáig is tisztította (még picit vérzett is), egy pillanatra nem kellett abbahagyni a műveletet, mert Levi nyugodtan végigülte az egészet. :o Utána választhatott játékot ajándékba (kettőt is), és megkapta a nyálelszívót. :)

Ha már ott voltunk, kértem, nézzenek bele Kincső szájába is (Bence épp edzésen volt, én meg ügyesen zsonglőrködöm a szabadidőnkkel), és két fogára is azt mondta, hogy barázdát kéne zárni. Hát, mondom, ha már ott vagyunk, csinálja meg, mert így is, úgy is pénzbe fog kerülni, de legalább nem kell még egyszer eljönni. Na, aztán kiderült, hogy mindkét barázda-probléma alatt egy-egy lyuk van, úgyhogy be is tömték azokat is. Kincső meg ugyanúgy végigüdülte a mese előtt a kezelést, pedig ő kétszer annyi ideig ült ott. :o Gondolom, ha már azt látta, hogy az öccse ügyes, nem akart alulmaradni. :D De amúgy is láttam rajta, hogy ő sem problémázik. Lehet, hogy ez is fejben dől el. Neki sem volt oka félni, az első benyomások pozitívak voltak, Levinek se volt baja, tehát itt minden szép, és jó, és buli. :) Míg Kincső fogát csinálták, addig Levi szörnyen unatkozott, és, hogy ne bontsa le a fél rendelőt, és ne a nyávogását hallgassuk, az asszisztens simán beültette a saját laptopja elé, hogy játszon addig nyugodtan. :o Kérdem én: ki látott már ilyet? :D Öt csillagos ellátás. (Ilyen kategóriájú árat is fizettem érte, pedig még kedvezményt is kaptam...) Úgyhogy mindkét gyerek fogazata tökéletesen karbantartva sorakozik a szájaikban, én meg elégedett és nyugodt vagyok, hogy minden rendben volt, és most meg már pláne rendben van minden ilyen szempontból. :)

Aki hasonló ellátásra vágyik, annak ajánlom: http://www.white-smile.hu/

(Akit érdekel: 17ezer forint volt a 3 (esztétikus) tömés kedvezményesen. Kuponnal pedig 9900 forintot fizettem a fogfehérítésért, ami ár fogkő leszedést, polírozást és panorámaröntgent is magában foglalt. Tessék nyugodtan összehasonlítani a honlapon található árlistával, és tessék kuponokat vadászni a neten! :) Igen, 90ezer helyett fizettem ennyit. :) )

Pá!

U.i.: Az SZTK fogorvosok annyit csinálnak, hogy hosszadalmas várakozás után megnézik a gyerek fogát a lerobbant kezelőben (ami 30 éve ugyanúgy néz ki), elmondják, hogy mi a gond, majd kijelentik, hogy nincs se anyaguk megcsinálni, se pénzük beszerezni, se semmi, menjünk a magánrendelésükre. :P És, ha csinálnak is valamit, az is rossz, és kiesik a tömés, és nem kedvesek, és stresszes a gyerek. Mármint nyilván nem ilyen mindegyik, de ahová tartozunk, az ilyen. Akinek nem muszáj, az ne vigyen gyereket ilyen helyre, mert a szolgáltatás színvonala nagy valószínűséggel elmarad majd a minimum elvárttól is, és borítékolható egy életre szóló para a fogorvosoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr227354784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása