Hi!

Mint azt az utolsó bejegyzésben írtam is, vasárnap medencézés volt a program, erről túl sokat nem tudok írni. :)

Aztán, hétfőn elmentünk - majdnem - piknikezni, azaz sok pokrócozás nem volt, de egész délután kint voltunk a parkban és a játszótéren. Ebéd után egyből mentünk (mert végül ebéd után mentünk, nem rendeltem ebédet a fűre :D ), majd azzal kezdtük, hogy megnéztük, mi az a sárga "kerítés" hátul. Mert parkoláskor láttuk, hogy hátul, a fák mögött van vmi sárga. Hátha egy másik játszótér, vagy akármi. De nem az volt, hanem egy foci-, és kosárpálya, úgyhogy itt lelkes labdarúgásba kezdünk, nem törődve azzal a ténnyel, hogy hogy 200 fok van a napon. Bence nem tudom, hogy miért kapus akart lenni, hiszen négyünk közül ő járt egyedül focizni. Mondjuk mindegy, mert egy idő után mindegyik gyerek kapus akart lenni, úgyhogy hárman védték ki (vagy sem) a lövéseimet. :)) 

Utána felfedezték, hogy ott is van vasrúd, amin lehet lógni, meg fa is, amire fel lehet mászni, meg bodobácsok a fán, amiket meg lehet figyelni, úgyhogy lekötötte őket minden. Közben Süvi elvitte Bencét horgászni, mi meg átköltöztünk a kicsikkel a játszótérre, ahol lényegében addig maradtunk, míg nem kellett hazamenni fürdeni. Volt nálunk egy rakat szendvics, zöldség, gyümölcs, limonádé - úgyhogy ez volt a piknik része. :))

A játszóterezésről most nem akarok jobban megemlékezni, már kidühöngtem magam fészbukon, hogy milyen bagázs jelenlétét kellett elviselnünk, de jó tapasztalat volt, meg kell tanulnom kezelni ezeket is. Ha felügyelet nélkül van ott egy csapat fiatal, akiknek a viselkedése enyhén szólva botrányos, és ettől hogy tudom megvédeni a gyerekeimet. 

Kedd.

Az volt a terv, hogy nézünk valami 20-i programot, mert az más, mint a szokásos, és biztos élmény lesz nekik. Állami ünnepségre nyilván nem akartuk vinni őket (anyu is velünk tartott), mert az unalmas egy gyereknek, nem is látnak semmit, meg mi élvezet van abban, hogy állunk valahol a belváros közepén. Néztem a programokat, de a Mesterségek Ünnepén kívül nem nagyon láttam semmit. Az meg ugye a Várban volt, aminek a környéke az ünnepség miatt le volt zárva, ráadásul sanszos volt, hogy más esemény híján oda megy mindenki. Tehát nem vonzott a tömeg sem a szélviharban, hogy 3 gyerek hova keveredik a lábak alatt, és amúgy sem férünk oda semmihez. Margitszigetre akartam még vinni őket, de végül más program mellett döntöttünk. Anyu mondta, hogy Kelenvölgyben a focipályán lesz valami bajnokság, utána pedig zene, tánc, grillezés, stb estig. Gondoltam, hogy az jó is lesz, mert közel van, ha kitör a vihar, onnan hamar hazaérünk, és úgysem voltak még meccsen. A zene, meg a tánc meg biztos tetszeni fog nekik. 

Persze nem siettük el a dolgokat ebéd után, így a meccsről le is maradtunk, de legalább az eredményhirdetésre bőven odaértünk. :) Sőt, addigra már mindenki túl volt 2 gombóc fagyin, meg a mérleghintázáson. :)

Pár szót akkor a helyről. Kelenvölgynek van egy jó nagy sportközpontja, vagyis van rajta vagy két focipálya, meg teniszpálya is. Futballcsapat is van, asszem Kelen SC a nevük. A helyhez tartozik egy étterem (büfé) is, vagyis ennek az utcáról is van bejárata, de még sosem voltunk itt. Fagyit is lehet kapni, de, ahogy láttam, a hamburgertől a pizzáig minden van. Nagyon pofás hely. Bent a "kertben" pedig egy kis mászókás csúszda, és mérleghinta is található. De amúgy hatalmas füves, fás terület, tehát vígan bújócskáztak, szaladgáltak, másztak, lógtak a gyerekek. A korlátokon természetesen. :)

Később átmentünk a "buliba", ahol élőzene volt. Gitár + szinti. 2 vén róka, profi csapat. Beatricétől kezdve, a Pink Floyd-on át, Charlie-ig minden volt. De volt ott olasz, orosz, román sláger is, kinek, mi. Széles volt a repertoár, maradjunk annyiban, mert egész délután nyomták. :)) Persze volt tánc is, mikor már a sokadik sört és felest is elfogyasztották az emberek. :) A gyerekek persze baromira élvezték, ahogy az várható volt. Valami ok folytán nem mertek bemenni táncolni, rángattak engem is, de én is nyúl vagyok, én sem mertem táncolni. :D Persze. Ott az üres tánctér, körben ül úgy 50 focista, én meg majd nekilátom ropni a mulatósra. :P De azért odaguggoltam, az ölembe ültek, és néztük a zenészeket. 

Később átmentünk a focipályára focizni, meg szaladgálni (hihetetlenül lelkesen szaladnak, ha ki van adva nekik az utasítás, hogy futás a szemközti kapuig - pedig olyan messze volt, hogy el se láttam odáig kb...). A fű az van olyan jó, mint a Kopaszin, úgyhogy remekül lehetett benne feküdni, meg mezítlábazni. Megállapítottuk, hogy Bence még nem tud rendesen fekvőtámaszt nyomni, de remekül bukfencezik. Kincső nem tanult meg cigánykerekezni, én viszont nem mertem bemutatni neki, hogy kell, mert ezer éve nem csináltam, és nem voltam benne biztos, hogy még tudok. :)) Legalábbis szépen. Égetni meg még mindig nem szeretem magam. 

Aztán később megint visszaültünk a sörpadokhoz. A grillkajákat nem néztük meg, de vettem nekik virslit, amit be is toltak két perc alatt, aztán végre elmentek táncolni, mert addigra már nem egyedül voltak a tánctéren. :) Egy bácsi meg is táncoltatta őket, és rettenetesen élvezték. :) Amúgy a pasi utána bocsánatot kért tőlem, hogy reméli, hogy baj, hogy táncolt a gyerekekkel (mint az oviban, körtáncot jártak, egymás kezét fogva), dehát buli volt, felügyelet alatt voltak, élvezték a babák, úgyhogy én köszöntem meg, hogy ilyen jó szórakozást nyújtott nekik. :) Mondjuk szokás szerint mindenki odáig volt a gyerekekért, és elég családias volt a hangulat. Sok pozitív visszajelzést kaptam róluk, rólunk, ami nagyon jólesett. Nem csak amiatt, hogy gyönyörűek, hanem, hogy ilyen vidám, boldog, kiegyensúlyozott, barátságos gyerekeket ritkán látni, és milyen jó nekik, és büszke lehetek rájuk, és magamra. :) Hát, az is voltam. :)

Aztán még kimentünk a fűre, még volt futkározás, birkózás, focizás, stb. Szerintem 3/4 8-ra érünk haza, gyors fürdés/fogmosás, negyed 9-kor ágy, és perceken belül aludtak el. :)

Ma pedig mindenki ment oviba/bölcsibe. Gond nélkül, lelkesen. :) Még összevont csoportok vannak, még tart a nyár, még Levi is Ági néni felügyelete alatt lesz szeptemberig, úgyhogy most inkább csak kis közösségbe való visszaszokás van az igazi, szeptemberi ovikezdésig.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr75469170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása