Medellin 2012.11.28. 18:30

Családi délután

Hi!

Nos, tudtam én, hogy hatni fog ez az orvosos látogatás... Tegnap este Kincsőnek kicsit hőemelkedése volt, elég bágyadt volt, és nyűgös, én meg nagyon úgy éreztem magam este, mint aki pikkpakk beteg lesz. Ennek megfelelően mindenki megkapta a maga szükséges dózisát este, minek köszönhetően se nekem, se Kincsőnek semmi baja nem volt mára, cserébe Bence kezdett el köhögni. :D Nem is szépen; az a kruppos jellegű. Bár most délután alig köhögött, de ettől függetlenül ezt a két napot anyunál fogja tölteni, mert az oviba nem fogják befogadni szerintem. :) Tehát, nincs semmi baja, jó a kedve, energikus, csak néha hülye hangon köhög. Eléggé néha. Délután nem nagyon volt rá példa.

Tehát, reggel kiszórtam mindenkit, kiakasztottam a jelüket, hogy ebéd után mennek haza (az óvónők szerint már tegnap csak ez volt a beszédtémájuk, hogy ma ebéd után jöhetnek el :D ), aztán szaladtam pár órát dolgozni. (Zárójelben megjegyzem, hogy a mai 3 óra melóra volt beütemezett dolgom, amit tegnap nem tudtam már megcsinálni, ennek örömére ma egy halomnyi munkát találtam pluszban az asztalomon, hogy mit csináljak meg - ha ma csak fél napot vagyok. Persze.) Mindenesetre időben leléptem, elmentem egyet hamburgerezni (nem, nem Meki), és fél 1-kor már ott ültem az óvodában. 1-kor már a gyógyszertárban álltunk sorba krémért, köptetőért, C-vitaminért, negyed kettőre már megvettük a hiányolt kábelemet a számítástechnikai boltban, és fél 2-kor már a moziban ültünk a gyerekekkel. :) Úgyhogy igen hatékonyak voltunk. :) Megnéztük a Lorax című mesét, ami meglepően jó volt. A grafikája nagyon bejött, és nem mondom, még én is többször nevettem. :) Pedig köztudottan nem vagyok rajzfilm-fan, engem más műfajok kötnek le általában. Jó, láttam már ennél jobb mesét is, de így egy mozizásra jó volt. (Nem úgy, mint a Merida...)

A gyerekek kaptak inni, csokis mazsolát, és mosdólátogatás nélkül végignézték a mesét most. :)) Persze előtte elmentünk wc-re. Ez úgy nézett ki, hogy én is elmentem pisilni, Bence pedig bemászott hozzám az ajtó alatt, mondván, segít nekem belülről kinyitni az ajtót...:D Amit egyből ki is nyitott előzékenyen mielőtt bármit mondhattam volna. :) Remélem nem kell mondanom, hogy az öltözködéssel hol tartottam. :)

Amúgy nem értem, ha fél 2-re van kiírva egy film, ami 86 perces, annak miért negyed 4 előtt 5 perccel van vége... Ja, 3 helyett fél 4-re értünk a bölcsibe, ahol szegény Levikém Ági néni öléből nézte a koncertet. :) Valami Mosolybrigád (vagy milyen nevű) formáció volt ott, egyenpólóban - azon volt a nevük. Egyik gitározott és énekelt gyerekdalokat, a másik fotózott, a harmadik létéről pedig csak arcfestéskor szereztem tudomást. Tehát, két egybenyitott teremben ült az összes gyerek és szülő (mármint az egész bölcsi, nem csak Levi csoportja), utána sok dalolás után mindenki visszavonult a termébe. Az egyik szobában voltak az enni-/innivalók, kellékek a kézműves-foglalkozáshoz (gyurma, száraztészta fűzéshez, dekorációk ragasztáshoz Mikulás témában, stb), a másikban meg szólt a zene, és ott voltak a nagyobb játékok (alagút, csúszda, mérleghinta, stb). Úgyhogy gyermekeim szétszéledtek, én meg leültem enni. :)) Először Bence a dinoszauruszokkal játszott, míg Levi gyurmázott, Kincső meg a konyhában tevékenykedett, végül Kincső gyurmázott, Levi, meg Bence pedig autóztak a másik szobában.

Közben elmentünk arcfestésre is. (Volt kavicsfestés is, de azt kihagytuk, nem igényeltem tetőtől-talpig festékes gyerekeket). Bence tigris lett, Kincső Hello Kitty állítólag, Levi meg nem kért arcfestést. Fél 6 után jöttünk el, 6 után értük haza (én romokban - ma nem volt jó ötlet a tűsarkú, hogy 4,5 órát ültem csak a mai 11-ből), és lesz még egy jó meccsem perceken belül, amikor kiábrándítom őket, hogy az arcfestés is jön le fürdéskor. Mert Kincső már most alkudozik, hogy fog a hátán aludni, hogy ne legyen festékes a párnája. :D

Holnap Bence anyunál lesz, Kincsőnek pedig megyek a tornabemutatójára. Majd azt is megírom.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr795519129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása