Hi!

Kezdem Bencével. Múlt héten nyaralni volt, és nagyon jól érezte magát! Szép színe is lett, de az eseményekről nem tudok beszámolni, mert nem voltam ott. :)) Kedd reggel viszont az orvosnál kezdhettem vele, mert még múlt héten volt olyan kedves az óvónő, és felhívott, hogy utolsó pénteken folyt Bence orra, úgyhogy csak orvosi igazolással vihetem kedden. Ennek örültem, mert ugye nyaralni volt, akkor nem tudtam vinni orvosz, hétfő munkaszüneti nap volt, tehát maradt a kedd az orvoslátogatásra, ami egyúttal ovis nap is volt már. Akkora szerencsém volt, hogy kedden épp 8-tól van rendelés, úgyhogy 3/4 8-kor elvittem a kicsiket napközibe, 8-ra mentünk orvoshoz (csak egy ember volt előttünk!), és utána mentünk oviba. Ha nincs ott fél 9-ig a gyerek, akkor már csak 9-re lehet beadni, mert reggeli közben nem lehet bemenni. Akkor az evést külön kell megoldani. Úgyhogy bementünk egy pékségbe a Fehérvárin, vettem neki valami diós akármit, amit ő nézett ki (mákosat nézett ki, de nem akartam mákos foggal beadni:), meg kapott egy kakaót. És megreggelizett az óvoda kerítése mellett...:) Amúgy nem akart óvodába menni, amit meg is értek nyaralás, meg otthonlét után.

Most több éjszaka is előfordult, hogy nem pisilt be éjszaka. Mondtam is neki, hogy még ezt csinálja pár napig, akkor nem fog éjszakára pelenkát kapni. Úgyhogy ma reggelre gyorsan be is pisilt...:)

Kincső múlt héten, egyik éjszaka sokszor felsírt, aztán kiderítettem, hogy fáj a szája. Vagyis mutogatott be a szájába, miközben azt mondta, hogy a szája fáj:)) Próbáltam neki ezt-azt adni, de minden gyógyszer Bencénél volt. Reggel viszont kiderült reggeliztetésnél, hogy a maradék négy rágófoga közül az egyik nekilátott nőni!! Úgyhogy megbeszéltük, hogy az fáj, de nagyon büszke volt utána magára, hogy új foga lesz! :)) De még aznap az is kiderült anyunál, hogy a torka is piros. Úgyhogy elmentem venni neki Nurofent, ha már a Panadol Bencénél volt... Kapott belőle vagy 3 alkalommal, azóta nem panaszkodik semmire.  Mindenesetre a lényeg az, hogy megkezdte a maradék fogainak a kinövesztését!! :))

Kis Levente borzalmas. Egyszerűen verekedős. Nekiugrik mindenkinek, ha nem tetszik neki valami. Mármint a testvéreinek ugrik neki, nekem nem szokott. :)) De hajat tép, verekszik, markol, tép, visít, mindent csinál. Amúgy most már csak egyedül hajlandó enni, és nagyon ügyesen csinálja! Ha nem akar enni, akkor viszont nagyon durva felfordulást csinál. Minden megy a tálcára, a földre, meg úgy mindenhová. Ezt még nem tanulta meg. :) És ma vele is orvosnál voltam. A kis kukija teljesen beduzzadt, piros lett, és fáj neki. Ha hozzáérek, akkor azt mondja, hogy "aú" :)) Ma déltől volt rendelés, elsőnek érkeztünk, sikerült is fél 12-re végeznünk... Valamitől begyulladt. Ennyi a diagnózis. Kaptuk rá krémet, majd hosszas gondolkozás után felírt antibiotikumot is, nehogy egy jó kis hugyúti fertőzés lépjen fel. Ha csúnyább lesz, akkor holnap vissza kell vinni, amúgy meg hétfőn szeretné látni. Szerdán amúgy elutazik nyaralni az orvos.

Akkor. Volt még olyan, hogy medencézni voltunk!! Idén először, Berkóék társaságában. Nagyon élvezték a babák a homokozást, mert lehetett sarazni. A homokozó tetejébe is tettünk vizet, ott is pacsáltak, de inkább csak a homokozóba merték át a vizet. :) És volt medencézés is! Borzasztóan élvezték, csak Levente nem annyira. Mindig akart valamit, aztán mégsem. :) A víz tetszett neki, meg az egész, de mondjuk hisztizett az úszógumiért, ha beletettem, akkor mag azért, hogy vegyem ki. Úgyhogy az nem volt egyszerű. Meg az sem, amikor a kert meglocsolása rájuk lett bízva. Hatalmas hiszti volt, hogy ki locsoljon. :)) Készült sok fotó is, egy jobb napomon talán teszek majd fel belőlük. :) Ja, és minden héten lesz ilyen program, a következő holnap esedékes.

Ezen kívül olyan esemény is volt még, hogy elvittem őket játszótérre hétfő délelőtt. Őrmezőre, ahová régen jártunk. Itthon nem bírtam velük, meg voltak vadulva, hogy megint 3-an vannak, úgyhogy 9-kor beraktam őket a kocsiba, és indultunk. :)) Annyira jó volt! Alig voltak, azok is ismerősök, árnyék volt, kellemes hűs idő (napon 40 fok), és a babák iszonyúan élvezték! Eleve szeretem azt a játszóteret, mert kicsi, átlátható,  de van minden, ami a babáknak kellhet. Levente úgy elvolt, hogy egyszer nem jött oda hozzám, és végig elfoglalta magát! Pedig mindig ott hisztizik valahol a lábamnál. Bence szintén elvolt magában, meg a többiekkel, de ő már nagy. Kincsőt kb. 4-szer kellett hintába tennem, de pont ennyi dolgom volt velük. :))) Jó, meg kaptak tízórait. Én meg csak dumáltam, néztem őket, és szépen, kellemesen, nyugodtan telt az idő. Meg is fogadtam, hogy csinálok ilyen délelőttöket, hogy miután Bencét leadtuk (ha jön a nyári szünet, akkor Bencével) megyünk a régi játszóra. Mondjuk ahhoz nem fűlik a fogam, hogy hajnalban 3-4 személyre reggelit, tízórait csomagoljak + egyebeket, amik ehhez kellenek, de megoldom majd, mert megéri. Kár, hogy itt a környéken nincs ilyen jó hely, vagyis nem is kár, mert szeretek ott lenni, meg vannak ismerősök is. :)

Akkor ennyi lenne az összefoglaló, csomó dolog nyilván kimaradt, de ez ilyen, ha nem írok minden nap, márpedig nem írok, bocsánat! :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr65518952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2011.06.16. 22:06:44

Most mondd meg, folyton lájkolni akarom a blogodat, azt kiderül, hogy csak kommentelni lehet, hehe :D

8249 2011.06.17. 21:27:14

Tudod mit? Ha majd írok blogot, akkor majd mindig kiírom fb-ra, hogy "blog", és akkor tudni fogod, hogy van új poszt, és még lájkolhatod is a hírt! :D

Dóri 2011.06.18. 14:46:26

Lájk, lájk! :))) Egyébként hogy van Bence babánk? Még hámlik a tenyere? Orrocskáján van még seb? És a fütyije is rendbe jött? Mi neogranormonnal kenegettük főleg a problémás részeit. Leventének ugye ma van a névnapja, mert tavaly megkérdeztem, hogy 18 vagy 28? Mire Te 18-at mondtál :) Puszi

8249 2011.06.18. 20:23:41

Bencének semmi baja, pár horzsolást leszámítva a térdén :)) Levente névnapja meg lehet felőlem ma is, talán pont az volt a lényeg, hogy anyu szülinapján legyen, és akkor egyben lehet ünnepelni őket! :)

Istencsászár 2011.06.18. 20:56:50

Ha ennyire igény van rá, akkor csak pár percnyi módosításra van szükség a blog sablonjában: http://aszerk.freeblog.hu/archives/2010/09/29/Facebook_Like/ Uccu neki! :))

8249 2011.06.18. 21:00:06

Igény lehet, hogy lenne, de ez nem nyilvános blog! :)
süti beállítások módosítása