Medellin 2011.03.09. 20:46

Betegek

Hi!

Semmi jó hírrel nem tudok most szolgálni. A dolog azzal kezdődött, hogy Bence nekilátott köhögni, és hétfőn nem is vittem oviba. De semmit nem változott a helyzet, nem lett rosszabbul, nem lázasodott be, a kevés napközbeni köhögésen kívül ugyanolyan víg, és aktív volt, mint bármikor máskor. És hétfő éjszaka már kevesebbet is köhögött, úgyhogy kedden elvittem oviba. Szóltam, hogy köhög, ezért tartottam otthon megfigyelés alatt hétfőn is, amúgy jól van, de bármi lenne, szóljanak. Na, még haza sem értem, már telefonáltak, hogy jöjjek érte, mert Bence úgy köhög, hogy majdnem kihányta a reggelit... Úgyhogy fordultam vissza, és lendületből vittem a dokihoz. Mondjuk csak igazolás miatt, a köhögéssel kapcsolatban ő sem tudott többet mondani, amit eleve tudtam. Most egy Prospan nevűt ajánlott, amit amúgy természetesen ismerek és adott igazolást a hétre. Ezzel idáig nem is volt nagy gond.

Ma reggel. Teljesen eseménytelen éjszaka után (mindenki átaludta az éjszakát!) Bence arra kelt, hogy iszonyatosan nekilátott köhögni. (Én már ébren voltam, azért tudtam ilyen jól követni az eseményeket.) Nagyon köhögött, majd nekilátott ordítani, amire persze mindenki felkelt azonnal. Az történt, hogy összehányta az ágyat. Biztos voltam benne, hogy az erős köhögés miatt, bár a véleményem hamar megváltozott, miután Bence egész nap hányt, és még hasmenése is lett. Ma három adag mosás gyűlt össze az összehányt takarókból, pokrócokból, lepedőkből, párnákból, ruhákból, egyebekből. Este a harmadik tiszta lepedőt húztam fel, miután megszáradt a lemosott matrac a teraszon. Minden kijött belőle egész nap, még a nyála is, amit lenyelt - ha más nem volt a gyomrában. Kortyonként engedtem csak inni, de néha többet ivott, és akkor minden jött ki egyben. Ebédkor a pár kanál leves a szőnyegen landolt. A reszelt almát sem bírta el a gyomra. Lényegében semmit nem evett ma. De szomjas egyfolytában, az jó hír, talán most nem szárad ki. Kapott hányinger-csillapító kúpot, de elég kevés ideig használt. Éjszakára kapott még egyet. Meg Smectát a hányásra. Azt is kihányta. De jól van, jó a kedve, nem sápadt, csak gyenge, egész nap mesét nézett. Este még rohangálni is volt kedve Kincsővel. De aztán megint hányt. Tuti valami vírus megy végig rajta, de most egész jól viseli. Míg nem lázas, és nem bágyadt, és nem szárad ki, és nem kell infúzióra vinnem, addig nincs gond:)

Levente köhög, és délutánra belázasodott. 38,2. De már délelőtt gyanús volt, hogy fél 10-kor le kellett fektetni, pedig már csak napi egyszer alszik. De fél 10-kor kidőlt, és aludt bő 2 órát! Utána jóízűen megevett, megivott mindent, járkált, mókázott, remekül érezte magát, csak közben épp láza volt:) Ásítozott, vissza is tettem az ágyba - egy órára rá, hogy felkelt. Szendergett csak, néha felsírt, egy idő után kihoztam, hogy ne keltse fel az alvó Bencét, akit beparancsoltam az ágyba. Majdnem elaludt a kanapén ebéd után, ráfért az alvás. Leventét később megint lefektettem Kincsővel, de utána már úgy kelt, hogy sírt, miután köhögött. Megállapítottam, hogy fájhat a torka. Mivel láza is volt (amit nem szándékoztam addig csillapítani, amíg nem éri el a 39 fokot, vagy nincs nagyon rosszul a gyerek), adtam neki Nurofent. Kúpot neki is. Utána már nem panaszkodott annyit, egészen fürdetésig. Akkor már megint nyűgös volt. Fürdés után vacogott, és szederjes volt a bőre, pedig nem volt lázas. Tejet nem kapott, csak teát. Fél üveggel ivott meg.

Kincső csak köhögött napközben (tegnap még nem), de most este is be kellett már mennem hozzá, olyan csúnyán köhögött. És ő is felriadt rá. Holnap megnézem, hogy hányni fog-e, vagy láza lesz, esetleg mindkettő.

7-kor fektettem őket, egy percen belül aludt mindenki.

Holnap viszont fodrászhoz megyek, nem mondtam le, anyu jön át addig ápolni a gyerekeket, neki úgyis fekszik ez a téma:) Remélem nem lesz sok gond velük, és hamar - pár nap alatt - átfut a vírus mindenkin. Süvi le akar zavarni minket orvoshoz, de én nem látom értelmét. Nem ez az első ilyen megbetegedés, és tudom, hogy mit mondana és ajánlana a doki. Így sem kizárt, hogy az orvostól hozott valamit haza Bence, mert a köhögésen kívül napok óta semmi baja nem volt... Egy receptért azért le kéne ugranom. Majd meglátom.

Pá!

Ja, és még egy mai gyerekszáj (Bence):

- Anya! Tüsszentettem, és be is kakiltam közben! Ilyet is tudok!

(Persze pelenka volt rajta a hasonló balesetek elkerülése végett:))

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr975518923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása