Hi!

Tegnap voltunk védőnőnél. Nagyon elégedett vagyok a helyi szolgáltatással! A váró nagyon szép, modern, tele játékokkal, kis székekkel, kis asztallal, a falakon mindenféle kedves díszek vannak, úgyhogy nagyon "elit". Az őrmezeihez képest, mást nem ismerek:) De tény, hogy az őrmezei pont annyi idős, mint a lakótelep (vagyis kb. annyi, mint én:), úgyhogy olyan, amilyen:) Amikor megérkeztünk időre, még csak 2 gyereket vetkőztettem le, és már hívtak is be minket! Őrmezőn mindig várni kellett, hiába mentünk ott is időre... A védőnő, aki kint volt nálunk, az igazából a doki védőnője, vagy asszisztense, vagy ki, de nem is hozzá fogunk tartozni, hanem egy másik nőhöz. Ő is bent volt végig, bemutatkozott, nagyon aranyos és helyes fiatal nő. Meg kedves is:) A dokibácsi, aki megvizsgálta az újoncait, az szintén egy tünemény. Pont olyan, mint a mesekönyvek doktorbácsija, nem is tudok róla mit írni:)) Úgy néz ki, és olyan a természete is:) Szóval, nagyon elégedett vagyok vele már most. Ezen kívül még egy nő volt bent, aki segített mérni, meg felügyelni a vizsgált gyereket, úgyhogy nem volt sok dolgom:) A vizsgáló is tele volt plüssökkel, meg a vizsgálóasztal fölött lógó zenélő játékkal (milyen hasznos!), úgyhogy a másik kettő mindig jól szórakozott, míg az egyiket vizsgálták:) 10-ből 10 pont. Tényleg. Adatokat most ne kérdezzetek, de azt hiszem Levente 9,5 kiló, Kincső meg 12 körül. Centire Levente 74, Kincső talán 88, de nem biztos:) Bence nem volt mérve. Leventét kellett biztos, mert kicsi, és itt havonta mérik őket, Kincsőnek pedig a 2 éves státuszát is megcsinálták. Az mókás volt. Akar-e bilire ülni? Szobatiszta. Kérdezi-e, hogy "Mi ez?" Háát, néha, bár már mindent tud, mivel beszél:) (Ma megkérdezte speciel egy töklámpásra, hogy mi az...) Megnevezi-e magát. Hát persze. Ha van kedve. Amúgy simán ragoz, mondja, hogy az ez enyém, nem azt, hogy az Kincsőé... Úgyhogy mindenből a jobbik lehetőség lett kipipálva, és néha még azok is elmaradottak voltak Kincső jelenlegi tudásához képest:) Úgyhogy büszke voltam:) Mondjuk nem az én érdemem, magától csinálta:)

Ma voltak oviban tegnap helyett, és ott is jól érzik magukat. Főleg Kincső:) És tényleg szépen nevelik is őket, és ilyen csoportlétszámnál lehet is. Például ma azt tanulták, hogy úgy ülnek és esznek szépen az asztalnál, hogy a kis kezüket a tányér mellé helyezik. Boldogan mutatták és hozták haza a szép színes "rajzaikat", és ma dinoszauruszos könyvet tanulmányoztak. Szépen meg lett nekik mutogatva, hogy melyik húsevő, és melyik növényevő:) Úgyhogy okosodnak:) Van pár dolog, amit nem engedek itthon, hogy azt majd oviban, bölcsiben lesznek szívesek, ilyen a rajzolás, festés, gyurmázás, és egyéb, kosszal járó játékok. Nincs szükségem itthon színes falakra, Levente által elfogyasztott gyurmadarabokra, stb. 1 gyerek mellé le tudnék ülni felügyelni, 3 gyerek mellett kizárt dolog. Maguktól meg nem hinném, hogy kulturáltan ülnének, és illedelmesen festegetnének. Takarítok és pakolok utánuk eleget (lényegében egész nap), erre már nincs szükségem. Ez van, megint így jártak, hogy ilyen anyát kaptak:) Délelőtt pedig apu jött át Leventére vigyázni, míg én Ikeában voltam, és megrendeltem a nappalibútort - amit aputól kapunk karácsonyra:) Köszönjük!:)

Az étkezésükön pedig teljesen ki vagyok akadva napok óta. Reggeli minimális. 1 zsemlét eszünk 3-an, és mindig marad:) Tízóraira megesznek egy boltnyi gyümölcsöt. Ebédet keveset. Első fogást félig, második fogásból pedig pár kanálnyit. Aztán délután beindul a nagyüzem. Körülbelül óránként éhesek. Akkor veszekszem velük egy sort, hogy miért nem ebédeltek rendesen, akkor nem lennének már éhesek, majd nekilátok a délutáni etetéseknek. Ha még maradt gyümölcs, azt mind megeszik. (Minimum 3 kiló mandarint vásárolok egy héten, és Süvi is hoz legalább 2-szer + banán + alma.) Utána kezdenek érdeklődni, hogy mit lehet enni. Fektetésig legalább 3-szor esznek még, de akkor mindent. És ebben az a legszebb, hogy annyira el vagyok foglalva a sok etetéssel, hogy csak nekem nem jut eszembe enni:) Vagy nincs rá időm:) Tegnap úgy mentem edzésre, hogy a kocsiban vettem észre, hogy korog a gyomrom. Rájöttem, hogy nem vacsiztam, majd átgondolva a napot ráébredtem, hogy nem is ebédeltem, és nagyon nem is reggeliztem. Talán fél zsemlét ettem egész nap, meg 2 gerezd mandarint. De azért nem ájultam el edzésen, amin én is csodálkoztam:) (Cserébe úgy nekiláttam fogyni az elmúlt 1-2 hétben, hogy csak pislogok! Megérte a több havi kemény edzés, diéta, mert végre beindult a fogyás! Nem kicsit!)

Ma voltunk Kincsővel a szomszédnál is, a fiúkat pedig magukra hagytuk. Míg én Anikóval beszélgettem, addig Kincső Anitával játszott (Anita 12-13 éves.) Szerencsére csak egy új plüssállattal tértünk haza, mert Anita egyből 3-at akart Kincsőnek ajándékozni, de nem engedtem:) Anikóval közben szörnyülködtünk pár mondat erejéig az elviselhetetlen és haszontalan plüssökön. Mindenesetre most van itthon egy kis dinoszauruszunk, amihez tojás is tartozik. Bele lehet tenni. Fantasztikus:)

Bence mostanában nagyon sokat hisztizik. Egyszerűen eltanulta a kistesóktól. Teljesen műhisztiket le tud vágni, mint aki csak próbálgatja, hogy ki tud-e adni ugyanolyan hangot... Azért annyira jó, hogy már 3 gyerek hisztizik, és az egyik 3,5 évesen kezdi:) De nagyon profin nyomja, már ő a fő-hisztis idehaza. Persze a vérmérséklete is olyan, hogy mindenen kiborul, ha az nem úgy van, ahogy ő szeretné, és azonnal. Kezdve ott, hogy épp nem tud kibújni egy ruhadarabjából, egészen odáig, hogy nem tudja apát legyőzni. De megértem. Kos. Mint én:) Persze ahogy látom csak itthon ilyen, más környezetben (idegen környezetben) nagyon kis fegyelmezett tud lenni. (Mint én:)

Kincső is nagyon szépen tanul el mindent a bátyjától. Verekedés például. A másik idegesítése. Veszekedés. Csúnya beszéd. Jaj, tényleg, ezt akartam írni! A mai hetünk legzseniálisabb mondata (amikor Krisztiék voltak itt): "Mondanám, hogy az oviban tanulta, de sajnos ez nem fedné a valóságot, ugyanis nem jár oviba." És elgondolkoztam azon a tényen, hogy minden gyerek az oviban tanul csúnya szavakat. És bármelyik szülőt kérdezzük - vagy nem kérdezzük, hanem ő mondja: "Jaj, az oviban hallotta!" Ott ilyen csúnyákat tanul a Bélától, Józsitól, Ödönkétől, stb. De gondolom Ödönke anyja is ezen panaszkodik. Rájöttem, hogy ezek szerint az óvodákban a tanterv része, hogy napi minimum egy órában az óvónénik csúnya szavakat tanítanak a gyerekeknek. Hiszen mindenki csak ott hallja, és onnan hozza haza a friss, új tudását... :) Na, erről ennyit:)

Leventének még mindig csak egy foga van, de az is pici még:) De ő meg egész nap eszik. 2 óránként tutira, köztes időkben meg bármit. De nagyon édi, nagyon szépül, és nem is hízik. Az egyedüli gond vele, hogy módszeresen tépi a hajamat még mindig. De Kincsőét és Bencéét is. Azt valami kapaszkodókötélnek nézheti, vagy nem tudom. De mi ketten vagyunk Kincsővel a fő áldozatok. Én, ha a földön fekszem, Kincső meg ha bilin ül:)

Hétvégén itthon leszünk, vasárnap mindenféle köszöntések lesznek (Kincső szülinap, apa névnap), ezen kívül Bence Operába megy megint, Kincső pedig bábszínházba. Több programjuk van már, mint nekem!:) De jó is a sok, lelkes nagyszülő! :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr195518869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agic 2010.11.26. 22:58:15

Végül is mi volt a hét mondata? :)

8249 2010.11.27. 22:23:30

"Mondanám, hogy az oviban tanulta, de sajnos ez nem fedné a valóságot, ugyanis nem jár oviba." :)
süti beállítások módosítása