Medellin 2010.11.21. 14:05

Ez-az

Hi!

Csütörtökön a gyerekek már másodszorra voltak óvodában, és még mindig tetszik nekik:) Akarnak legközelebb is menni, úgyhogy örülök:) Mert az előző oviban azért volt ám olyan, hogy Bencének semmi kedve nem volt reggelenként menni. Ez mondjuk nem kötelező jellegű, csak heti kétszer mennek, úgyhogy szoktatásnak is remek. Megbeszéltem a vezetővel is, hogy amikor Kincsőt majd viszem vérvételre, meg gasztroenterológushoz, akkor Leventét rájuk bíznám pár órára. Hivatalosan persze nem lehet, de azért kivételesen megoldható:) És akkor nem 3 helyre kell mennem (ovi, nagyszülő, kórház). De ettől függetlenül hétfőn (ha elfelejtem kedden, vagy szerdán:) felhívom a kórházat, és kérek másik időpontot. Mert a megbeszélt kúrát ugyebár pont nem tudtuk tartani a betegség miatt, és most ugyanott tartunk, és kezdhetek mindent elölről. Nem látom értelmét így kontrollra becipelni.

Nem is írtam múltkor, hogy Kincső milyen pazarul beégetett a Media Marktban. Álltam sorba a vevőszolgálatnál garancialevélért, addig a két gyerek meg ott nézelődött, meg tették az agyukat. Kincső konkrétan a táskámmal mászkált nagy komolyan, meg pörgött-forgott, meg édi volt. Mögöttem állt egy nő, és el volt varázsolva Kincsőtől, ott mosolygott rá ezerrel. Kincső ezt észre is vette, de továbbra is velem volt elfoglalva, viszont egy idő után megunta, hogy őt lesi a nő, úgyhogy pukkancs fejjel odaállt, elé, és nekilátott elhessegetni a nőt a kis kezeivel, miközben mérgesen "veszekedett" vele, hogy "Csúnya vagy!"... Legalább tudom, hogy miért próbálom nélkülük intézni a mindenféle ügyeimet:) Hogy hány pendrive-ot szedett össze Kincső, míg válogattam az engem érdeklő cuccok közt, arról inkább be sem számolok. Pedig rájuk parancsoltam, hogy üljenek le a sor közepén olvasgatni:))) Mindenesetre talált Mikulásosat is, az legalább neki való volt:)

Leventének nagyon jó a kedve mostanában, rengeteget beszél és magyaráz, fülig ér a szája mindig, és mutogatja az egy szem pici fogát:)) A napi 2 alvást ügyesen tartjuk, bár még nem jó az elosztás. Hamar követi egymást a két fektetés, de utána sokat van ébren estig, de majd kialakul. Néha ki tudom tolni a fektetést 3-ig.

Bence állítólag sokat nyúlt mostanában. Nagyon édes volt, mert szombaton voltunk Líviáéknál ebédelni, én meg leugrottam a Mom-ba vásáolni, míg Kincső aludt. Amikor visszatértem, akkor Bence azzal fogadott, hogy nézzem meg, hogy mennyit nőtt!!  (Lívia mondta neki.) Nem győztem csodálkozni, hogy míg vásárolni voltam, azalatt mekkora lett a fiam:)))

Kincső továbbra is egy kis nő, már rég ott tartunk, hogy minden elöl lévő cipőt felpróbál a lábára, a táskámat cipeli, ha meglátja a hajcsatját a hajamban, akkor kikel magából, hogy az az övé, stb...:) Sminkelni nélküle próbálok egy ideje, de amitől megőrülök az az, hogy lopja a krémeket. Mondjuk nem az enyémeket, én nem élek ilyenekkel, de popsikrémet, körömvirágkrémet, meg mindent, ami itthon van a gyerekek miatt, azt felkutatja, majd nekilát bekrémezni magát. Főleg az arcát. De persze megy abból a ruhájára is, meg a hajába is, meg mindenhova, amit megfog a kezével. De egyszerűen nem tudok annyi felé figyelni, hogy minden, mindig legalább másfél méter magasan legyen elhelyezve. Mert a székről is simán feltámaszkodik az asztalra, hogy mindent elérjen. És a gyerekszobában is odatolja a kisszéket a szekrény mellé, feláll rá, és megszerzi amit akar. Pl. a fiókból a bugyijait. Azokkal nagy a szerelem. Meg a sapkákkal. Meg a fogkefékkel és fogkrémekkel. Olyan nincs, hogy a felsoroltak közül legalább kettőt ne cipeljen lelkesen a kezében. A fogkrémeket felköltöztettem az ablakpárkányba a fürdőszobában, mert azt azért már nem. Ha van nála fogkefe és fogkrém, akkor egész nap azzal lenne elfoglalva. Persze inkább megeszi ráadásul.

Bence ma megy az Operába Líviával (3,5 évesen operabérlete van - elképesztő:), mert valami hangszerismertető előadás van több héten keresztül gyerekeknek. Aztán Bence nagyon muzikális, tuti tetszeni fog neki. Nemsokára pedig megkezdheti majd zenei tanulmányait:) Meg a sportolást. Abba a korba ér már:)

Na, mennem kell, eddig tartott az ebéd utáni alvás:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr795518867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata 2010.11.23. 08:40:56

Jaj, de jó ez a operás dolog. :) Majd házi koncertet ad ha átmegyünk? :)

Csikohal 2010.11.23. 10:20:07

Ja, egy áriát... Esetleg valamit ütni is fog mellé, de nem feltétlenül dobot:) És erősítésnek ott lesz Kincső is, úgyhogy helyezzétek majd magatokat kényelembe, és élvezzétek az előadást:))
süti beállítások módosítása