Medellin 2010.05.20. 23:04

Orvostól-orvosig

Hi!

Tegnap elmentünk oltásra. Levente csak egy kicsit sírt, amikor a combjába böktek a tűvel, de azért mondtam neki, hogy a testvérei nem is sírtak anno, egy picit sem:) De azért ő is csak egy picit háborgott:)) Kincső lelete rendben volt, kicsit vashiányos, arra ajánlott a doki valami FerroKid nevű vitamint, amit persze nem lehetett a gyógyszertárban kapni. Meg a DM-ben sem. De mivel a leányzó 17,5 hónapos, és már a 18. havi oltását kellene lassan kapnia, ezért tegnap beadták neki a 16. havi oltást, hogy ne legyünk nagy csúszásban mindennel, illetve most épp nem beteg:) Kincső is csak addig sírt, míg a vállába döfték a tűt, úgyhogy nagyon ügyes kislány volt:)

Az esténk viszont borzalmas volt. Levente már kora este is másképp viselkedett, mint szokott, nem is aludt el vagy 9-ig. Persze jó napot választott ehhez, mert ugyebár épp programom volt, vagyis Reni jött befesteni a hajam. (Nem lett szörnyű, olyan, mint volt, csak egységesebb a színe, és kicsit más árnyalatú.) Az éjszakánk viszont kritikán aluli volt. Abban sem vagyok biztos, hogy aludtam-e:) Na jó, aludtam, de nagyon-nagyon rövid szakaszokat. Olyan is volt, hogy Kincső sikítozott az ágyában, pedig cumi volt a szájában, a pohara a kezében, átázva nem volt a pelenkája, meg semmi. Rosszat álmodott? Az oltás miatt volt valami baja? Nem tudom. Levente is kiborító volt, mert negyed kettő körül felkelt, és nem tudtam visszaaltatni. Nagyon be van már állva, hogy fél3-3 körül eszik, úgyhogy nem akartam ennél korábban megetetni, nehogy felboruljon az egész étkezése innentől. De 3/4 kettő körül feladtam és megetettem. Ennek köszönhetően 4-kor már megint ordított, pedig fél 7-körül szokott felkelni. De 4-kor sikerült visszaaltatnom, még most sem értem, hogyan... 1/4 8-kor már mindhárom gyerek a nappaliban ugrált (ja, főleg Levente ugrált:), pedig akkor még Süvi sem mászott ki az ágyból. Meg én sem akartam még:/

Reggel elvittem Bencét bölcsibe, és nagyon ügyi volt, nem sírt, hogy velem akar jönni. Szépen elköszönt, adott puszit, és nekilátott játszani valami pókemberes autóval:)

Utána Leventével mentem szemészetre, ahol megint hülyét kaptam. Megnézték, hogy a szeme már nem gyulladt, de még mindig váladékozik a könnycsatorna miatt, amit tényleg át kéne mosni. Ja, náluk nincs átmosás, a Heim Pálba kell vinni. Komolyan mondom... És ezt én miért nem tudom, ezt miért nem közölte velem idáig senki? Mármint a háziorvosra, védőnőre gondolok. Vitte volna a fene (kétszer is) a Fehérvárira. Úgyhogy lesz egy harmadik menet is Levente szeme miatt, és kicsit ideges vagyok már. Azt mondta - az amúgy nagyon aranyos - szemész, hogy lapos és széles az orrnyerge, és az nyomja még a könnycsatornát, de ha majd kezd formálódni az orra, "kiemelkedik", akkor az majd "húzza magával" a könnycsatornát is, és akkor rendesen megnyílik. De persze ez nem tudni mikor lesz, és addig felesleges küzdeni vele, jobb átmosni. Azt mondta, hogy nem fáj, inkább csak az zavarja a gyerekeket, hogy le van fogva a fejük. Felhívtam a kórházat, és persze megint káosz van, és zűrzavar. Beutalóval a kezemben időpontot akartam kérni, ahogy az a szemész mondta, erre a telefonban meg azt mondták, hogy se beutaló nem kell, se időpontot nem adnak. 8-16 között, minden nap lehet jönni. (A szemész szerint pénteken nem.) Szokás szerint pazar a kommunikáció a szakrendelések/orvosok/kórházak/stb. közt.

Levente ma is furcsán viselkedett, nem úgy aludt, ahogy szokott, és sokat nyűglődött, meg sírt. Az esténk sem olyan volt, mint szokott lenni, és végül úgy aludt el nagy hiszit közepette, hogy szorongatta az ujjaimat. Nem tudom mi zavarta meg a kis lelkét:( De remélem átmeneti.

Bence ma mondott valami nagyon mókásat, de annyira hülye az agyam a kialvatlanságtól, hogy fogalmam sincs, hogy mit... De viszont mondott más vicceset is:) Csinált, vagy mondott valamit, amin nagyon vigyorogtam. Erre rám szólt, hogy ne örüljek ("ne örülj!":). Erre én direkt bánatos fejet vágtam, de nem bírta sokáig, úgyhogy megint elmosolyodtam, ő pedig megint szólt, hogy ne örüljek:) De én örültem, úgyhogy ezt vágta a fejemhez: "Anya! Rossz kislány vagy!" :)))) Csak lestem nagyokat, vissza is kérdeztem, hogy jól értettem-e, de igen, mert megismételte:)) Rossz kislány vagyok:)

Voltam ma nőgyógyásznál is, kaptam receptet, holnap remélem ki tudom váltani valahol, és fél 2-re be kell mennem hozzá a kórházba. Ez már sok nekem, ennyi programot hirtelen megszervezni megint... Szerencsére most is van ráérő nagyszülő, de lassan vége lehetne már ennek a hétnek, túl sok a kötelező jellegű kimenős programom. És mindegyik valami orvoshoz kötődik:/

Hétvégén lemegyünk mind Sukoróra, már most készítem magam lelkileg:) Napközben tuti nem lesz semmi gond, de éjszaka... Ki-kivel-hol fog aludni? (És fog-e aludni pl. Kincső?) Meg az éjszakai etetés, meg minden... Végül is, valamikor el kell kezdeni begyakorolni a 3 gyerekes Sukorózást, mert nyáron mindig sokat járunk le. Remélem szép idő lesz! A szép alatt én már csak annyit értek, hogy nem esik, és nem fúj:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr155518771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása