Hi!

Néha kimegy a fejemből, hogy soha semmi nem történik véletlenül, mindennek oka van. Ha Kincsőnek nem a nulla immunrendszerre adok tejet, akkor valószínűleg ki sem pöttyösödik - a múltkori próbánál nem pöttyösödött ki, csak székrekedése lett - , és pöttyök híján nem visszük el kivizsgáltatni, és nem derül ki még jó sokáig, hogy tejérzékeny. Sőt. Az sem derül ki, hogy anyu is az sok évtizede:)

Kelenvölgyben van egy szakember-természetgyógyász, hozzá vitte el anyu tegnap Kincsőt. Kiderült, hogy a tejérzékenység mi mindent okozhat, amire nem is gondolna az ember. Mert ez lényegében nem allergia, csak érzékenység, azaz az ember élete végéig is fogyaszthat akármennyi tejterméket, anélkül, hogy tudná, hogy tejérzékeny. Ugyanis ezer féle tünete lehet. Pl. a migrénes fejfájás, a rossz alvás, az állandó székrekedés, de az is, hogy az ember képtelen lefogyni (vagyis az utolsó 5 kilótól tuti nem szabadul soha). És ezek ugye olyan dolgok, hogyha valakinek a feje fáj, akkor pihen, fejfájás-csillapítót vesz be. Ha nem alszik jól, beveszi az altatót. De eszébe nem jutna az embernek, hogy kikutassa, hogy tejérzékeny-e... Úgyhogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen hamar kiderült! Igazából nem vágott földhöz senkit a hír, mert nem egy nagy dolog. Tej helyett kaphat kecsketejet, szójatejet, rizstejet (vagy miket, ezeket nem is ismerem). Túró Rudi, csoki helyett kaphat mézes-szezámmagos csemegét, Cerbona szeletet, fekete csokit, stb. Levest, krumplit, húst, tésztát, zöldséget, gyümölcsöt, bármit ehet, max. a főzelékekre kell figyelni. Felvágottból tejfehérje meneteset kell venni, speciel pont olyan van most a hűtőnkben. Vagy sonkát kell venni, nem párizsit. Tehát nem szükséges spéci diétára fogni a gyereket, és ehető ételeket kutatni neki égen-földön. Csak mást kell levenni a polcról a Tesco-ban... És rendbe fog jönni az emésztése is, amivel azóta küzd, hogy januárban először kapott tejet. Ja, és sok szezámmagot, szezámmag-olajat kell ennie, az jó az emésztésnek is, illetve kb. több kalcium van benne, mint a tejben és a tejtermékekben. Egyébiránt meg attól sem lesz komolyabb baja, ha néha kap tejterméket,  vagy állandóan kap egy kicsit (pl. vaj a zsemlén - bár valami bio margarint ajánlgattak neki), mert azért nem allergiás rá. Csak érzékeny:)

Van más esemény is, bár a történet közepén tartunk, nem tudom, hogy lesz-e végkifejlet... Tegnap délután Bencének majdnem-hasmenése volt, ami nem igazán jellemző rá. Majd este, amikor lefekvés előtt bementem a gyerekhez, hogy megnézzem őket, akkor enyhe hányásszagot éreztem, majd felfedeztem, hogy Bence édesdeden alszik egy adag hányás közepén... Majd reggel felkelt, átjött, majd azzal a lendülettel végighányta az ágyam mellett a szőnyeget... 2 helyen is. Azóta jól van, jó a kedve, iszik, eszik, amit adok neki (keksz, ropi, banán), és tünetmentes. Nagyon remélem, hogy csak elcsapta a hasát valamivel, és nem vírust nyelt be! Bár semmi vírusos helyen nem volt, csak Sukorón és anyuéknál. És semmi olyat nem evett, amit ne evett volna idáig is. úgyhogy lesem a fejleményeket.

Egyébként szeretem az ilyen napokat. Ágyneműcsere, szőnyegsúrolás, mosás még reggeli előtt:) Hányós gyerek nyugtatgatása, míg a másik kettő visít. Ilyenkor jön az is, hogy vinném a tápszert az ordító Leventének, erre az kilő a kezemből, és leugrik a földre. Levente ordít, én meg akkor kezdek új vizet forralni, új cumisüveget keresni, miközben a másik két gyereket fenyegetem, hogy be ne tegyék a lábukat a konyhába. Mert másfél deci tápszerben úszik az ezer üvegszilánk. És még azt is fel kell takarítanom, mielőtt leszedném a teregetést, hogy újat tegyek a helyére. Közben Kincsőnek citromos vizet kell gyártanom, hogy lúgosítsa, Bencének pedig almakompót levét kéne pohárba töltenem. Az egyiknek reszelnem kéne az almát, répát, mert épp úgy kéne kapnia, a másiknak meg... stb, stb, stb. És akkor még csak délelőtt van.

Na megyek, két gyerek is felkelt egyszerre:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr435518761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2010.05.11. 00:54:24

Jesszusom, tényleg kéne neked még egy plusz kéz, láb... :)) Te aztán megállod a helyed :)) Hogyhogy kilőtt? Ezt nem értem? Talán szétrobbant a cumisüveg, vagy mi? Nagyon cukik voltak a gyerkőcök ma :) És Kincső is hogy örült a hintáztatásnak :)) Ma egész jó kislány volt, nem visított, és ordított, mint szokott. Bár lehet, hogy nekem volt olyan szerencsém, amikor nyugisabb volt :) Levente is nagyon édes baba, és persze Bence is nagyon imádnivaló volt:) Csak ne utánozná az apját egy-két tipikus pasi dologban :)))) Puszi

8249 2010.05.11. 13:24:42

Konkrétan! A csavaros tetőt fogtam csak, míg Kincsőt akartam lesegíteni a másik kezemmel a székről és alul kilőtt az üveg, a tető meg a kezemben maradt!
süti beállítások módosítása