Hi!

Voltunk ma orvosnál, és egészen megnyugodtam. Persze ehhez az is kell, hogy a háziorvosunk szabira menjen, minket pedig Takács doktornő fogadjon. A különbség kb. ennyi: ha piros a gyerek torka, akkor Kenderesi antibiotikumot ír fel, Takács pedig mézes teát. Ellátott még további jó tanácsokkal Leventét illetően, úgyhogy már tényleg nem lehet semmi gond, Kincsőnek és Bencének pedig tiszta a tüdeje, azzal sincs gond. A tünetek alapján szerinte Kincsőnek arcüreggyulladása lehetett télen, és az orrfolyás, meg a köhögés még annak a lecsengése. Azt mondta, hogy egy arcüreggyulladás 10-14 (!) hétig gyógyul. Sok folyadékot kell inni, mézes teát hurutoldásra, náthára orrcsepp. Aztán majd elmúlik a köhögés, nincs semmi gáz. Bencének dettó. Sok folyadék. Mondjuk neki nem igazán folyik az orra, de biztos arcüreggyulladása sem volt. Kincsőnek sem biztos, de lehet. Mindenesetre nem vírus, nem fertőzőek, nem vészes, majd véget ér valamikor.

Ma amúgy pazar napom volt. Tipikusan az a "semmi nem jön össze" nap. Az a feketebetűs, ami kötelezően megvan egy évben x alkalommal. Minimum egyszer. De nem csak a gyerekek miatt, amúgy is. Még soha nem gyűrődött be a ház bejárati ajtaja előtt lévő padlószőnyeg a babakocsi alá, csak ma... De a gyermekek viselkedése is némi kívánnivalót hagyott maga után. Ma mondtam először azt 3 év után, hogy ha Bence mindig úgy viselkedett volna, mint ma, akkor nem hogy 3, de két gyereket sem vállaltam volna. A mai nap néhány fénypontjából szemezgetnék alant:

1) Megjött az ebéd, én épp Leventével voltam elfoglalva. Letettem a dobozokat az előszobaszekrényre, míg fizettem, majd bevittem Leventét az ágyába. Közben veszekedtem a gyerekekkel, hogy ne nyúljanak a dobozokhoz, de ha igen, akkor legalább vigyék ki a konyhába, és ott tegyék le. Pár perc múlva mentem ki, Bence ült a földön, és azt mondogatta, hogy "hoppá". A zöldalgás grapefruit levesem ott virított  egy méteres csíkban az előszoba talaján + a falon.

2) Bence épp nagyon el volt foglalva, megint nem figyelt semmire és senkire magán kívül, így már másodszor fejelte le Leventét, miközben etettem. De amúgy is tele volt vele a hócipőm, úgyhogy megkértem, hogy ugyan fáradjon már át a szobájába, másszon már fel az ágyába, és maradjon is ott, míg nem rendelkezek másképp. Bence elvonult, Kincső utána. Hiába könyörögtem a kisasszonynak, nem jött vissza. Én meg ugye a földön ültem hátradőlve, karomon gyerekkel, nem tudtam ugrálni. Ha nagyon akartam volna, tudtam volna, de akkor meg mindig kiad magából mindent Levente, ha össze-vissza mozgatom, meg mászkálok vele. Azt meg ne akarom. Ja, és Kincső a telefonommal távozott, amit átadott Bencének, ami onnan derült ki, hogy a büntiben lévő gyerek ott bulizott, zenét hallgatva a telefonomon. Etetés után átmentem, mert megint épp ölték egymást a hangokból ítélve, és mit látok? Bence nem a saját ágyában ül, hanem Kincsőében, és mindent kiszórt a szőnyegre Kincső ágyából. Pizsit, hálózsákot, pokrócokat, párnákat, cumit, macit, mindent. Ma volt az első alkalom, hogy el is fenekeltem. A telefonom be volt dobva az ágy mögé amúgy, és onnan zenélt.

3) Felmostam, és megkértem Bencét, hogy maradjon a szobában. Ugyanis a benti cipője anyunál maradt, zokniban meg jó nagyot lehet esni ugyebár. Volt már rá példa, nem kevésszer. Persze akárhányszor nem voltunk egymás látóterében, akkor gyorsan kiosont, de ok nélkül, csak azért, hogy ne nekem legyen igazam. Anyut vártuk, naná, hogy át kellett öltöztetnem zokniilag, mert teljesen átázott. Meg persze olyan okokkal osont ki, hogy pisilnie kell. Utána meg ott ült az üres bili mellett, és könyvet lapozgatott. Baromira kellett ám pisilnie.

Szóval ebből állt az egész nap, ő nem fogadott szót, én veszekedtem, Kincső hisztizett. Főleg, hogy délután nem tudott semmit aludni, úgy köhögött.

Délelőtt amúgy játszótéren voltunk, délután pedig majdnem. Kincsővel és Leventével elidultam le délután, és már a focipálya mellett voltunk, amikor anyu telefonált, hogy kéne neki Bence TAJ száma. Naná, hogy fordulhattunk vissza érte. Kincső pedig egyből nekilátott mutogatni hátra és hisztizni, hogy "hinta-palinta":) Majd leszállt, és elindult a játszótér felé:) Kézben kellett hazavinnem. Pár pofont azért még kiosztott nekem elsőre. Utána már csak a Mikesen sétáltam velük, mielőtt orvoshoz mentünk volna. Úgy döntöttem, hogy nehéz ügy lenne a játszótérről elvonszolni, úgyhogy inkább nem is viszem:)

Bence TAJ száma pedig azért kellett, mert fogorvosnál volt. Sajnos jól láttam, nem tökéletesek a fogai, és problémák vannak/lesznek velük. Persze a kiselőadás megvolt, hogy a táplálkozás, de ezt mindenki tudja. Tuti van olyan anya is, aki szigorúan betartja ezeket, csak vizet kap a gyerek inni, illetve sokat rág almát és répát, esetleg már mekegni is tud, de azért talán nem ez az általános. Bár, fene tudja. A játszótéren is azt látom, hogy bolti üdítő + chips. Ehhez képest, nálam tea van + alma. De persze elcseszem, mert szeletelve adom, és az nem jó. Egészben kéne, hogy rágjon. De amikor egészben adtam, akkor mindig nagyot (is) harapott, félrenyelt és fuldoklott. 2-3 alkalom után megelégeltem. Másrészt együtt almáznak. Bencének szoktam negyedbe adni, de Kincső lenyúlja, holott még foga sincs kb. Bence pedig Kincső szeleteltjét nyúlja le. Az egész almát pedig csak megrágná, majd valahol letenné. Macerás, na. Meg nem szabad éjjel itatni. Persze. Ahol alszik éjjel a gyerek, ott nyilván nem gond. Nálam 2 éves korától aludta át, és én is szerettem volna többet aludni, meg őt is szerettem volna hamar megnyugtatni, visszaaltatni. Ez van, elcsesztem. A fogmosás szükségességéről pedig már nem is írok, írtam már eleget, hogy mit küzdöttem eredménytelenül ezen a téren. Az én gyermekeimen kívül persze minden baba imád fogat mosni, de nekem úgy látszik, hogy ezt dobta a gép.  Most csak vizsgálaton volt egyébként, júniusra kapott időpontot, amit amúgy át kell majd tenni, mert akkor Bence épp nyaralni fog.

Ja igen. Ma még az is történt, hogy Kincső egy gyönyörű hasast mutatott be. Sajnos nem a vízbe, hanem a betonon. A testvérfellépő tetejéről. Hát igen. Ilyen is van, ha a 3 gyerek közül épp nem a megfelelőre figyelek. Illetve, ha nem kapaszkodik rendesen két kézzel. Volt egy kis sírás, van egy piros folt az állán, és ennyivel meg is úszta.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr285518752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2010.04.27. 21:44:32

Ó szegénykém! Hát ez a nap nem egy leányálom volt, ahogy nézem...:( Nem volt semmi, amiket írtál! Doki mit mondott a fogairól? Nekem csak annyi tűnt fel, hogy kicsit ferde, picit rendezetlen, és remek kis vámpírfogai vannak :) Tiszta apja :) De azonkívül más nem tűnt fel. Azért tejfogakkal még nem lehet mit kezdeni, max. fogat mosni, majd ha végleges lesz, akkor kell nagyon vigyázni rá. Hát mindenesetre ez a nap nem a tiéd volt.. Azért kitartást! :) Puszi

8249 2010.04.28. 22:54:12

A doki azt mondta, hogy rosszak a fogai, de csak a rágókkal tud mit kezdeni, a metszőkkel nem. (Lehetne ecsetelni, de felesleges, az ő lányánál sem használt...) Valószínűleg az is a gond, hogy Bence kb. másfél éve nem iszik tejet, ami elég sok kalciumot jelent - mínuszban. Most elkezdett kapni kakaót, az megissza, bár a fogaknak az sem használ szerintem:) A Nesquik is cukrozott, anno azért nem akartam arra rászoktatni tej helyett.
süti beállítások módosítása