Medellin 2010.03.10. 21:22

Egy durva nap

Hi!

Etetés közben - bal kézzel - megpróbálok valamit bepötyögni:)

Az éjszakánk aránylag jól telt. Kincső nem kelt fel sokszor, Levente meg csak egyszer, 3 után nem sokkal. Viszont a reggel durván, 120%-os üzemmódban indult. Történt ugyanis, hogy a 3 gyerek egyszerre kelt fel! Ráadásul, amikor felkeltem, felvettem Leventét, és elindultunk a gyerekszoba felé, akkor láttam, hogy a macska éjszaka 2 helyen is összehányta a nappalit. Úgyhogy azt kellett először feltakarítanom, mielőtt a babák beleléptek volna. Nyekergő Levente az egyik kezemben, papírtörlő, szivacs a másikban. Szerencsére Bence még az emeletről nézelődött kifelé a szobájukból, Kincső meg csak türelmesen állt és várt az ágy mellett a zsákjában állva:) De aztán folytatódott a móka, mert Leventét nekiláttam etetni, ezalatt Bence percenként közölte velem, hogy éhes, Kincső pedig olyan szagokat árasztott magából, ami sürgős pelenkacserét igényelt... Másfél óra alatt már meg is voltunk mindennel, és ez még csak a reggel volt:)) Na jó, napközben nem volt túl sok izgalmas esemény, mert Lívia elvitte Bencét erre-arra, többek közt fodrászhoz is, Süvi meg elvitte magával Kincsőt vásárolgatni (horgászboltba:), úgyhogy nekem csak Leventével volt dolgom:) Délután meg Lívia és Dóri is maradtak egy kicsit, míg mi Süvivel az igénylős lapokat intéztük (OEP és társai), meg később anyu is jött át kicsit babázni, amikor Süvivel még mindig az igénylős lapokat intéztük:))

Aztán az este ismét kicsit durva volt, ugyanis egyedül voltam itthon. A jó hír, hogy fél 9-re mindenki aludt (azaz Leventét akkor szedtem elő, és kezdtem etetni), de a  rossz hír az, hogy Kincső is fél 9-re aludt el. Mármint ő aludt el akkorra, Bence előbb. De Kincsőt 7 előtt tettem le... Sokáig voltam bent vele, de aztán ki kellett már jönnöm Bence miatt, mert etetni kellett és fürdetni. Meg fektetni. Meg amúgy is megzavarta az altatást, mert rámtörte az ajtót, hogy mi van a tv-vel. Mi lett volna? Kiszedte a Jégkorszakot és betett 2 Shrek DVD-t egymásra. A filmet, meg a 3D-s extrákat. És azt így nem tudta értelmezni a lejátszó... Örülök, hogy a fiam már ilyen profi... Bár a menürendszerrel még nem boldogulna:) Én egyébként végigőrjöngtem az estét, felváltva ordítottam a két gyerekkel. Kincsővel azért, mert mindig kimászott az ágyból, és nyitogatta az ajtót (amikor nem voltam bent, és amíg rá nem zártam...), Bencével meg azért, mert szegény unta magát egyedül és ezért mindig zargatott Kincső altatása közben + nem rakott rendet + nem akart fürdeni. Rend még mindig nincs, de Kincsőt elzártam a szobába, az ordító fiamról letéptem a ruhát és bedobtam a kádba, amibe még leülni sem volt hajlandó. De a szappan és zuhany nálam volt, az ordító szájában fogat tudtam mosni (míg a másik kezemmel lefogtam a kezeit), úgyhogy két perc alatt kész volt, öltöztetés még ennyi, és már ment is az ágyba. Nem akart, de szerintem kicsit megrettent az idegbeteg anyjától, ráadásul látta, hogy Kincsővel milyen viszonyt ápolok, miután a szobához értünk, úgyhogy egy hang nélkül kullogott fel az ágyába. De mesét azért kért. A harmadik kívánsága a királylánynak az aranyhal felé az volt, hogy a Kincső aludjon már el:)) De Levente végig aludt ezalatt! Nem tudom, mi lett volna, ha még ő is ébren van:) Megvártuk volna a lefekvéssel apát:)

Szóval, ki kell találnom valamit azokra az estékre, amikor egyedül vagyok. Pl. egyszerre fektetem Kincsőt és Bencét. Az én életemből nem veszik el egy felesleges óra altatással, és Bence sincs egyedül, akár még rendet is tudunk rakni fekvésig... De az igazi az lenne, ha Kincső megtanulná a rendet, hogy fekvés után alvás jön, nem ágyból kimászkálás. Ezt tanuljuk most, de amint írtam, legalább 1-2 hétre számítok. Süvi jövő héten 3 napos csapatépítő tréningen lesz amúgy... De akkor hátha ráér majd valaki átjönni segíteni, bár, mint láttuk, egyedül is megoldottam:) Csak van 2 berettent gyerekem, meg egy tajtékzó (bár már lenyugodott) anyuka. No nem gond, mindenkinek alkalmazkodni kell az új helyzethez, most csiszolódunk hozzá. Az meg időbe telik. De akkor is Kincső a gyenge láncszem! A vele kapcsolatos probléma megoldása baromi sokat lendítene az ügyön! Ha csak le kéne raknom és jöhetnék ki a szobából a többi dolgot intézni... Bence megtanulta, bár már nagyobb volt pár hónappal. Kincső pedig okos, úgyhogy neki is meg kell tanulnia!

Délután egyébként 15 perc alatt elaltattam, bár egy órával később került ágyba, mint szokott, viszont 45 perc után felriadt, kb. 20 percen át sikítozott, majd inkább felkelt. Jó nyűgös volt egész délután, azt reméltem este elájul. Na persze.

Ja, és szegény Bence úgy magára volt hagyva este, hogy magától intézte a pisilést:) Amikor kijöttem hozzá, akkor letolt gatyával fogadott (pedig fel is tudná húzni), és egy pisis bili várt a nappaliban:) Elintézte egyedül, csak nem vitte ki:)

Levente ma már többet volt ébren délelőtt, nézelődött is sokat, viszont be van gyulladva az egyik szeme, és nagyon váladékozik. Szerintem az a gond, hogy ujjszopás közben a maradék ujjait a szemében tárolja. Amikor tudom, akkor eltávolítom az ujjacskákat, de nem töltöm minden percem az alvó gyerek mellett. Most estére már szebb a szeme, egész nap törölgettem kamillával.

Na, megyek rendet rakni, teregetni, stb, mert még a sorozatomat is meg akarom nézni ma, ha már letöltöttem, és ha esélyem van rá:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr125518709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása