Medellin 2010.03.08. 13:29

Gyerekszáj

Hi!

Nagyon sok írnivalóm lenne, de természetesen nem jutok a gép közelébe, mert kicsit kaotikusak még az estéink. Ráadásul főleg Kincső miatt. Meg Levente miatt is persze. Igazából, most, hogy a két kicsi alszik, Bence meg mesét néz ebéd után, csak pár dolgot akarok hirtelen megírni, nehogy elfelejtsem:)

Bence apával csokit evett, és megkérdezték tőlem, hogy kérek-e. Mondtam, hogy nem, mert baromira fájnak a fogaim. Amikor fájt a torkom, csak úgy tudtam létezni, és aludni (ha-ha), hogy egész éjjel mézes cukrot szopogattam. Aztán amikor megszületett Levente, akkor meg egész éjjel ettem két szoptatás közt, mert szülés után mindig csillapíthatatlan éhségem van, minimum 24 óráig:) Most már vajúdás közben megéheztem, de szülés után nincs az a mennyiség, amit meg ne tudnék enni:) Tehát, hiába a napi 2-3 fogmosás, az egész éjszakás evések, a több éjszakás cukrozás megtette a hatását. Nem mondom, hogy 2 nap alatt kilyukadtak a fogaim, mert csak nem, de érzékenyek jelenleg. Ennyit az előzményekről:) Tehát, este fektettem le Bencét, mondtam neki mesét, majd elbúcsúztam tőle. Erre odasúgja nekem:

- Anya, fáj a fogad?

- Igen kicsim, anya foga fáj.

- Elmenni doktornénihez holnap! Süt a nap, világos van! (reggel)

:)

Volt nálunk dédi gyereknézőben. Amikor ment el, Bence nézte az ablakból, ahogy megy, megy, megy, és még mindig megy, majd odafordult hozzám:

- Melyik a dédi autója?

- Dédinek nincs autója, busszal megy.

- Busszal??

:) Túl jó dolga van a gyereknek, alapértelmezett nála, hogy mindenki kocsival közlekedik:)

Nem gyerekszáj, hanem Kincső. Nagy csattanás, Kincső nekilát sírni. Megyek be (Leventénél voltam), látom, hogy Kincső sír a fekvő kisszék mellett. Kérdeztem tőle, hogy mi történt, erre sírva közölte velem, hogy "Elborult!" Nem mondta végig, elharapta a végét, de egyértelműen azt mondta, hogy elborult! Csak pislogtam! Csomó szót tud mondani, de ezek ilyen kis rövid szavak. És persze nem igék!

Kincső most trenírozva van, szerintem 1-2 hét is kell a szoktatáshoz, de már jól haladunk a fektetéssel. Elsőre nem feküdt le délután az új ágyba, este fél órámba telt  elaltatni. Azóta rövidülnek az időszakok, de mellette kell lennem, és szigorúan nyomni le az ágyba. Az éjszakái sem jók, és reggel nem hajlandó visszaaludni reggeli után. Ma 6-tól ébren vagyunk, fél 7-ig sírt, akkor kapott reggelit, majd visszafeküdtem, elaludtam. Arra keltem, hogy ajtónyitogatást hallok. Nézem, 3/4 7 van. Nem aludt vissza. Rohantam, mint egy fúria, dobtam vissza az ágyba, hogy korán van, mindenki alszik, ő is aludjon még. Ezt még párszor eljátszottuk, majd az ágyában maradt, bár nem aludt. Csendben volt azért, de néha felsírt, meg próbált elaludni. Aztán arra keltem, hogy Bence bökdös. (Negyed 8-kor). Na mondom remek, de most meg hol van a Kincső. Megyek át a gyerekszobába, erre látom, hogy a kis tündérke ott áll az gyerekszoba ajtaja előtt a hálózsákjában, és néz nagy szemekkel! Nem mert nagyon elmozdulni onnan, mert tudta, hogy akkor mi következik, ugyanakkor azt is látta, hogy Bence meg átjött, így nem tudta mi tévő legyen:) Úgy megsajnáltam szegényt:) De okos kislány, hamar tanul. Ezért mondom, hogy max 1-2 hét, és megtanulja az új rendet. Ma már 5 perc alatt elaludt délután, és alszik is. Bent kellett lennem vele, többször le kellett nyomnom, és veszekednem is kellett, de nem ellenkezett végül, mert tudta, hogy nincs értelme. Levente meg tök jól tűri, hogy ott vitázok a feje felett, ugrálok, fél kézzel fogom csak, mert persze többször esett már az etetés egybe a fektetéssel...

Most hirtelen ennyit akartam. Megyek lefeküdni, nagyon pocsékul vagyok, engem is elkapott a hasmenéses vírus persze. Már mindenkin átment (anyun, apun, húgomon is - holott nem is találkozott velünk egy hete), úgyhogy én voltam soron. Egész nap nem ettem még semmit, szédelgek az egyik szobából a másikba, és minden részfeladat közben az lebeg a szemem előtt, hogy 2 percre ledőlhetek utána. Amúgy szórakoztató állapot 3 gyerek mellett.

Pá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr805518707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása