Medellin 2010.03.05. 21:54

A kezdeti napok

Hi!

Nem is írtam még meg első pelenkázásunkat:) Még a kórházban történt természetesen. Első kaki megvolt, mentem pelenkát cserélni rajta. Pelenkázóra fel, pelenka le, erre felbukott egy adag nyálat a szájába, és nekilátott fuldokolni tőle...:) Na mondom, gyere baba a vállamra gyorsan, mert hanyatt fekve ez problémás és kellemetlen dolog. Úgyhogy azzal a lendülettel landolt is vállamon, melynek örömére az alig fél órája tisztán, a megfürdetett hab testemre felvett hálóingemet végigpisilte, majd zárásként belekakilt még egy kis maradékot a tenyerembe. Amivel a pucér popsiját fogtam ugye. Ez volt a bemutatkozás, hogy mire számíthatok tőle a jövőben:) Mert se Bence, se Kincső nem volt problémás ilyen szempontból, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor történt ilyen pelenkázás közbeni baleset. Ma Levente megint lepisilt, azaz bele a törülközőjébe, meg a pólómra, meg a szőnyegre, meg a pelenkázólapon lévő textilpelenkára. Épp a pelenkát rendezgettem el, mielőtt letettem volna a kis pockot. Épp az első - és tudom, hogy nem utolsó - olyan kakin volt túl, ami kifolyt a pelenkából. Na, úgyhogy kezdődnek a vidám napok, hetek, hónapok:)

Pár nap után azt tudom mondani, hogy a nap nagy részében eszik-alszik, majd van egy kb. 6 órás periódus egyben, mikor nem. Ilyenkor bealszik rövid időkre, kizárólag a kezemben (evés közben/után), de amint leteszem egyből sír. Tegnap ilyenkor még mindig mellre raktam, majd rájöttem, hogy nem jó, mert ha 6 órán keresztül eszik, akkor nem tud tej termelődni elég, és sosem lakik jól, kvázi el sem tud aludni teli hassal, másrészt rohadt fárasztó, és nem tudok semmit csinálni. Ma a 6 órás periódust hasonló fárasztóan nyomtuk végig, azzal a különbséggel, hogy 2-2,5 óránként kapott csak enni. Max. kis cukros vizet adtam neki a kettő közt. Azt most kell is adnom, mert a gyerekorvos szerint kicsit sárga. Biztos azért alszik ilyen jókat a nap nagy részében:)

Akkor írok a nagy találkozásról, mert Bence ugyebár hazajött tegnap:) Odáig van a kicsiért:) Simogatja (csak a ruháját és a haját szabad neki), puszikat ad neki, viszi neki megmutatni a játékait, és mindig megkérdezi, hogy a baba is játszik-e majd vele, ha pisil, akkor megy oda Leventéhez, és mesélni neki bólogatva, hogy ő most nagyot pisilt, stb:) Ha megengedem, hogy megsimizze, akkor rám is rám szól, hogy én is simogassam meg:) Ha sír, akkor nem veszekszik vele, mint Kincsővel, hogy maradjon csendben, hanem megkérdezi, hogy mi ez a hang (mármint, hogy miért sír), másrészt odaguggol elé, és kedvesen mondja neki, hogy aludjál!:) Illetve ringatni próbálja a hordozóban, és Tente baba tentét énekel neki:) Ezt leszámítva pedig nem zargatja a kicsit, oda se megy hozzá, nem kell figyelem, hogy ne piszkálja, mert nem is akarja. És nem zavarja, ha a kezemben van, nem féltékeny. Viszont a mellemet már felfedezte, és ő is imitálja, hogy ő is iszik tejet:) Ha a baba az egyikből, akkor ő a másikból:) De édes, mert nem akarja, nem meri bekapni, csak odaérinti a száját, mint aki rosszat csinál, már kapja is vissza, és bizonygatja, hogy ő is ivott, nem csak a baba:)) Kis pocok:) Holnap jön haza Kincső is, na arra kíváncsi leszek! Ott viszont egész nap hessegetni kell majd a kiscsajt, hogy ne lógjon egész nap az öcsin, viszont ő féltékeny is lesz, hogy nem ő van a kezemben. És Bencének az agyára fog menni a folyamatos visítás:)

A háziorvos viszont eltiltotta Bencét a bölcsitől, Húsvétig nem mehet, nehogy valami vírust hazahozzon. Mondjuk tök érthető. Azért néha-néha fél napot talán elvisszük. Ma is mondta nekem - csak úgy, minden előzmény nélkül - hogy várják őt a bölcsis nénik:) Édesem:) Akar menni a bölcsibe:)

Süvi Bencét nagyon jól el tudja látni este, míg Levente rajtam lóg a 6 órás periódusában, de nem tudom mi lesz, ha Kincső hazajön holnap. Azaz tudom. Az esti evés, fürdés, stb időszakban ott fog ordítani valahol a kicsi.  Az ágyában, vagy a hordozójában. De még az is lehet, hogy vaj szívemnek köszönhetően elkapatom, és hordozókendővel magamra kötöm. Kincsőnél is csináltam néha, ha Bencével kellett foglalkoznom, de a kisasszony nem akart aludni, csak ordítani órákig... Érdekes lesz, de ismét túl fogunk esni ezen az időszakon is. Pikk-pakk. Bár közben hosszúnak fog tűnni:)

Én nagyon kimerültnek érzem magam, de ezek miatt a 6 órás cuccok miatt. Ki kell dolgoznom valami stratégiát. Már elővettem a Suttogó-s könyvet is, csak időm nem volt még áttanulmányozni útmutatásért. Kincsőnél már átnézegettem, és rájöttem, hogy nem hülyeség. Még Karcsitól kaptam:) Éjszaka egyébként jól aludtunk, mert 2 nap óta nappal van a 6 órás, nem éjszaka. Aludt este 9-től 1-ig, akkor egy órát ébren voltunk (evett, bealudt, még evett, még bealudt, letettem, de megint felkelt, és evett, bekakilt, nézelődött, evett), aztán aludt 6-ig, akkor alig evett, és ájult vissza, majd 8-kor felkelt, evett, ájult vissza. Szerintem ez elég jó éjszakának számít. Én aludtam vele éjfélig egy órácskát, akkor ágyazás, fürdés, úgyhogy összességében egy 7 órát tuti aludtam éjszaka! De akkor is kimerült vagyok, és fáj a hátam a szoptatástól. Majd megszokja. Tejem még van:) Csak kell pár óra, hogy elég legyen, de gondolom ez normális, nincs nagy tapasztalatom:) Napi 2 liter hülye teát is magamba döntök, bár inkább csak folyadékpótlás címszó alatt, mert nem tapasztaltam sosem, hogy a Laktoherb miatt dőlne belőlem a tej... Homeopátiás bogyót is szedtem ma már be, de első két gyereknél annak sem láttam semmi eredményét. Bár sokan az ellenkezőjét állítják, szerintem a tápszerezés kényelmesebb:) Kiszámíthatóbb. Mennyit evett, mikor, meddig lesz elég neki. Itt meg idegeskedni, hogy lesz-e elég, mikorra lesz, és a valamennyiből mennyit evett, kihúzza-e a 2-3 órát vele, stb... Bár tény, hogy gyorsabb és olcsóbb megoldás.

Ma már sokat ordított a kis pocok, de persze csak a 6 órás alatt, amikor letettem. Valahogy tudatnom kell vele, hogy nem 24 órás ringató-szolgálat vagyok, és más dolgom is van itthon. De ez valószínűleg csak még több sírás árán fog feltűnni neki:(

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr805518706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

90700 2010.03.07. 17:50:28

A hordozókendő nagyon jó ötlet! Már én is beszereztem egy újabb példányt, és alig várom, hogy újra hordozhassak! :) Szopit fekve nem próbáltad? Akkor nem olyan megerőltető a hátadnak. Én eléggé szopi-párti vagyok, úgyhogy csak biztatni tudlak: hajrá! hajrá! :))
süti beállítások módosítása