Medellin 2010.02.17. 21:08

Kincső okos

Hi!

Összességében nem volt túl jó ez a mai nap. Bence megint hálózsák nélkül aludt, mára már végeláthatatlanul folyik az orra. És ami a vicces, hogy Kincsőnek is. Nem tudom, hogy sikerült... És megint ugyanaz a vizes orrfolyás, amit szívni sem lehet, csak törölgetni. Mivel Bence nagyon fáradt volt egész délután - korán kelt, bölcsiben is volt - nagyon alacsony volt az ingerküszöbe. Mindenen kiborult, és hisztizett. Pl. azon, ha megtöröltem az orrát. Ami azért mókás, mert a hisztitől máris kétszer annyi folyt, kétszer olyan hosszan:) Úgyhogy ilyen ördögi kör volt, amiből nem jutottunk ki. Szerintem folyó orral feküdt le aludni is. Hálózsák nélkül. De ma cselesen kiterítettem az ágyára, úgyhogy majd megpróbálom valahogy rágombolni, míg alszik.

Kincső tündér volt délelőtt - mint mindig, ha Bence nincs a közelben. Egy hangja nem volt, jött, bújt, odafeküdt a vállamra, édes hangokat hallatott, hempergett mellettem, játszott, stb, stb. Meg lehetett zabálni! És ma is teljesen kibuktam azon, hogy milyen okos! Ezt egyszerűen képtelen vagyok megszokni, mert mindig Bencéhez hasonlítom:) Aki szintén okos persze, csak a lányok ugye hamarabb érnek és okosodnak:) Vagyis a lányok agyilag érnek előbb, a fiúk meg fizikálisan. Általában. Szóval, Kincső a gyerekszobában apró cafatokra tépett egy zsebkendőt. Átmentem megnézni, mit sunnyog már olyan csendben, akkor láttam a tevékenységet, de nem zavartam meg, mert nagyon jól elmélyült benne:) Később nekilátott áthordani nekem kis cafatokat, amiből galacsinokat gyártottam, és akkor meg azzal volt el:) (Hihetetlen, mikkel el tudnak játszani órákig, ami nem bolti játék...) Egy idő után úgy gondoltam, hogy csak el kéne takarítani a sok papírt a gyerekszobából, de nekem nincs kedvem feltápászkodni, ezért csak úgy odavetettem Kincsőnek, hogy mi lenne, ha átmenne a gyerekszobába, összeszedné a szemetet, és áthozná nekem, hogy majd ki lehessen dobni. Erre felpattant, átviharzott, felszedett pár darab zsepit, majd kiment a konyhába, és addig nyújtózkodott, míg ki nem tudta dobni a zacskóba a szemetet!!! És még nincs 15 hónapos... Először ugye az van, hogy értelmezte az egész mondatot. Hogy honnan akarok, mit és hova, de még azt is, hogy azért nekem, hogy utána én ki a szemétbe. Szóval értitek. Ő ezt kikombinálta, hogy a végső cél a szemét. Egyrészt értette, hogy gyerekszoba, és a szemeteket akarom belőle - amit ő csinált, és tudta  miről van szó. Aztán értette a szemétbe dobni kifejezést, pedig erre még tuti nem tanítottam meg, és még nem mutogattam neki, hogy az a szemetes, oda kell majd dobni a szemeteket... Idáig attól repesett a szívem, hogy Bence mindig lelkesen szalad ki kidobni valamit, ha megkérem (nem nekem kell ugrálni a hasammal), de ő már lassan 3 éves! Erre itt van a 15 hónapos húga, és ugyanúgy érti:) Sőt! Meg sem kérem rá, de ő kikövetkezteti. Bence - ha szót fogadott volna egyáltalán - akkor is csak nekem hozta volna át a fecniket. De gondolom elengedte volna a füle mellett a kérést:) Azért örülök, hogy van egy lányom! A két fiú mellett lesz egy kis segítség is:) Na nem háztartási munkára akarom fogni, vagyis arra is, de olyanokra is gondolok, hogy Kincsővel lesznek majd elengedve a fiúk, ha nagyobbak lesznek, hogy valaki figyeljen a "hülyegyerekekre":))) Azért ennyire még nem szaladok előre, de nem tartom kizártnak, hogy ilyen előfordulhat:)

Akit nem érdekel, lapozzon tovább, de írok kicsit Bence kakilásáról is, mert tanulságos lehet:) Kicsit olyan könyv szerinti, de remélem megoldódik. Ugye már írtam itt az ekcémás problémákat is, ami arra vezethető vissza, hogy felgyülemlik benne sok méreganyag, mert nem kakil olyan rendszeresen, mint kéne. Ezzel 2,5 éves koráig nem volt gond, csak amióta szobatiszta. Azóta két naponta egyszer kakilt, most meg ott tartunk, hogy simán nem akar. Kell neki, rohangál, ráül a bilire, majd egyből felpattan, és kijelenti, hogy nincs kaki, elfogyott! Ezt akár órákig is tudja játszani, de ha nem bírja tovább, akkor muszáj elengednie a kakit. Ugyanis szerintem mióta látja - azaz nem a pelenkába megy - tudja, hogy azt ő 'veszti el', az az övé, és nem akar szabadulni tőle. És milyen kétségbe volt esve ma, amikor megkérdezte, hogy hova lett a kakija, én meg mondtam neki, hogy lehúztam a wc-n! Majdnem sírt. Olvastam valamikor, valahol, hogy a székletet saját részükként értelmezik, és nem akarnak megválni tőle. Ezt most van lehetőségem minden nap (minden másnap) megcsodálni. A jó hír az, hogy ez pszichés, és elmúlik. Addig meg segítenem kell valahogy a rendszerességben. Aszalt szilva éhgyomorra, és társaik. Így naponta kínlódik maximum, hogy nem akar (mert hisztizik is, amikor mondom, hogy üljön bilire, hogy ő nem akar leülni, nem akar kakilni, pedig alig tudja visszatartani), de aztán csak lesz eredmény. Idáig valahogy mindig úgy jött ki a két nap, hogy ovis napon nem, vagy igen, de délután. Most ezen is izgulok, hogy 2 hét múlva már minden nap megy, ott vajon hogy lesz megoldva Bence biliztetése:) Majd ott is rohangál? A gondozók pedig fél napig Bence eredményeit lesik, hogy most épp nem tudja már visszatartani, vagy mégis? Remélem van benne tapasztalatuk, és megoldják:) Szegény Bencém:) Ma próbáltam neki kádban mesélni neki a témáról, de nem nagyon figyelt. Este pedig megint madárijesztős mesét akart, hiába láttam neki egy cumis témának. Elkezdem adagolni neki, hogy 3 éves korában nagy lesz, kap sok ajándékot, viszont a cumi pedig elbúcsúzik tőle. És ezt szépen mesébe szeretném foglalni, de pár mondat után leszólt, hogy ő madárijesztős mesét akar. Ez van:) Áprilisig van időm próbálkozni:)

Én jól vagyok, tudok aludni, nem keményedek úton-útfélen (lehet, hogy amikor sokat panaszkodtam, akkor épp front volt), és mozgóképes vagyok. Csak a délutáni álomkór, az ne lenne!

Kincső ma anyunál alszik, hogy végre én is ki tudjam magam pihenni, bár ilyenkor vagyok a legkómásabb másnap. Biztos túlalszom magam, azzal a 7-8 óra folyamatos alvással, másra nem tudok gondolni.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr365518693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása