Medellin 2010.01.04. 20:37

UH és vizsgálat

Hi!

A tegnapi bejegyzés ellenére muszáj ma ideülnöm, mert elfelejtettem, hogy ma UH és vizsgálat van, azt viszont frissiben meg kell örökítenem az örökkévalóságnak.

Már meg sem lepődök - de nem is idegeskedek - természetesen most sincs minden rendben, mert miért lenne? Az agyában a bal kamrában tágulat van, sok benne az agyvíz, aminek távoznia kéne. De ez persze nem jelent semmit, akkor lenne gáz, ha kétoldali tágulat lenne. És nem is nagy "csak" 8,2 mm... A szonográfus azt mondta, hogy ilyen, meg hasonlók (vesetágulat, stb) ilyen idős korban még bőven előfordulhatnak, mert még nem fejlődött ki eléggé, még nem működik mindene jól. De persze majd menjek vissza egy kontroll UH-ra. A doki meg azt mondta, hogy a praxisában idáig kb. 425ezer ilyen leletet látott már, és soha semmi nem lett belőle, úgyhogy ne is érdekeljen. De ilyenkor hivatalból kötelező utánanézni a dolognak, úgyhogy kontroll UH (+7000 HUF persze...). Anyu szerint meg amikor mi, meg elődeink születtek, senki nem tudta, hogy a 32 hetes babának van-e tágulat az agyában, vagy sem, így nem is idegeskedtek a kismamák, és megszülettünk mi is:)

Ezen kívül a múltkor beígért vérvétel mellé még hozzálöktek egy toxoplazmózis vizsgálatot (bár pár éve már átestem egyen, de a tágulat miatt indokoltnak tartja), illetve még valami szerológiai vizsgálatot mellécsapott, aminek most nem tudom, hogy mi a neve és mi célt szolgál. De mivel egy szúrással van meg az összes, legyen. Úgyhogy a hónapban még megyek vérvételre és UH-ra is. Februárban 36. heti UH és vizsgálat, és utána remélem már az NST-k jönnek.

Ja, az apróság 1.668 g jelenleg, és fejen áll szerencsére:) És van haja. És még mindig fiú:) Korának megfelelő méretű, és mindene tökéletes - a bal kamra tartalmát leszámítva persze...

Engedelmetekkel gyereksztorikat már nem írok a mai napról (pedig Bence belepisilt a papucsomba míg fürödtem:), mert távozok a tanulnivalóim felé.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr955518665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

90700 2010.01.04. 21:32:34

Franc, hogy mindig van vmi, amin lehet agyalni... Anyukádnak amúgy tökéletesen igaza van az uh-gal kapcsolatban. Engem is szidott a dokim annó Zsófival, hogy mi a francnak mentem el 4d-re, mert akkor nem vették volna észre azt a kis rendellenességet a szívében, ami miatt a 24. héttől aggódtunk egészen a születéséig... teljesen feleslegesen. Szóval lehet hogy tényleg jobb a boldog tudatlanság... :) Drukkolunk a vizsgákhoz, és jó pihit a hétvégére! ;)
süti beállítások módosítása