Medellin 2009.11.19. 20:24

Sok baba

Hi!

Ma Kincső megint rosszabbul aludt. Pedig már mindent kipróbáltam! Még a pizsi szárát is megigazítottam a hálózsákjában + tiszta pelenkát is adtam rá. Ennél többet nem tudom mit tehetnék.

Cserébe 8-kor talpon volt már mindenki. Ennek megfelelően Kincső baromi nyűgös volt, mert nem aludta ki magát, egész délelőtt nyűglődött, úgyhogy 1/4 11-kor le is tettem aludni, és 11-kor kelt fel, amikor amúgy lefeküdni szokott...

Aztán 1/2 12 körül megjöttek Bogyóék. Nagyon édesek voltak, ahogy klikkesedtek:) A fiúk és a lányok külön ültek, és játszottak. Azaz Bence és Elődke játszottak, Kincső meg Léna pedig lesték egymást, és megsimogatták egymás haját:)

Aztán ebédeltünk (Bence nem), és akkor is nagyon édesek voltak:)) Kincső Lénát próbálta etetni, hol kanállal, hol kézzel, Bogyó meg jó étvággyal evett, és mindig adta az utasításokat, hogy most tésztát kér, most húst, most meg krumplit:))) Vele nincs gond, hogy egyen, meg, hogy mit:)

Utána négyesben lerobogtunk a játszótérre. Lívia elindult a 3 járóképessel, mi meg Kincsővel egy kicsit később utánuk, mert még babakocsit is elő kellett szednem. Mennyire édesek voltak, mikor beértem őket! Léna fogta Lívia kezét, Előd meg Bence kezét:))) És a két kis manó ott vonult egymás mellett nagy komolyan, egymás kezét fogva:)) Vagyis Előd fogta Bence kezét, mert gondolom nem Bence kezdeményezte a dolgot. Még nem láttam tőle ilyet:) Aztán volt nagy hintázás, csúszdázás (Léna odáig volt tőle, minden csúszás után fülig ért a szája), meg mászókázás. Bogyó már nagyon ügyesen felmászik olyanokra, amikre Bence még nem tud. Meg vittem labdát is.

Egy gond volt (van), hogy Bogyó levitte Bence egyik játékát, és lent hagyta a mászókában. Délután Merci épp felhívott, hogy mi van velük, épp meséltem a buszos sztorit is (egy busza maradt lent), erre Merci mondja, hogy épp most jöttek fel a játszóról, és a busz ott van a mászókában:) Este, mikor Süvi hazaért, rongyoltam le, de addigra be volt zárva mindkét kapu, mert ugye sötétedéskor zárják. A hasammal, a túlsúlyommal és jelenlegi fittségemmel nem vállalkoztam kerítésmászásra, most pedig izgulok, hogy holnap is meglegyen még a busz. Kivételesen megpróbálok reggeli után leszaladni a babákkal, de akkor az azt jelenti, hogy fél órát sem leszünk lent. Kicsit csodálkozni fognak, de meg kell kaparintanunk a buszt:) Gondolom senki nem fog addig a mászókába belemászni... Igaz, hogy a busz nem a kedvenc játéka Bencének, csak egy az autók közül, de Amerikából kapta anyu barátnőjétől, Böbétől, és így pótolhatatlan, ha úgy vesszük. Na mindegy. Remélem holnap jó hírekkel szolgálhatok:)

Bence ma is aktívan folytatta a napokban elkezdett kis dolgait:) Ma már odáig vetemedett, hogy azt mondta: "Köszönöm anya! Szívesen!" :))) Ezt így egymás után:)) És húz mindenhová, hogy mit csináljak neki. Nem elégszik meg a felszólítással! És egész nap mást sem hallok, csak "Aaaanyaaa!" :)) Édes:) Rájött, ha a nevemen szólít, és nem csak löki a sok rizsát, hogy épp mi  hasfájása, akkor egyből ugrok. Hát lehet nem ugrani erre, hogy babahangon a nevemet kiáltozza?:)

Épp ma elmélkedtem azon, hogy milyen különbség van baba és baba közt. És ez nem feltétlenül lánybaba és fiúbaba, vagy első gyerek, második gyerek. Simán más a fejlődési ütem, és valószínűleg egyéni. Tehát nem nem és "hányadik baba" függő. Kincső pl. már most olyanokat csinál, amiket Bence még csak pár hónapja! Azt már írtam, hogy Kincső szépen eljátszik bármivel, míg Bence kb. 2 éves korától. De Kincső már olyanokat csinál, hogy kiönti a dobozból a játékot, utána visszapakolja nagy gondosan, egyesével. Ilyet Bencétől csak nem régóta látok pl.... És nem hinném, hogy Kincső Bencétől leste volna el, ez azért nem olyan.

Illetve most Bogyó és Léna láttán is elcsodálkoztam. Pl. Léna, mint kiderült, másfél évesen pont annyit beszél, mint egy évesen. Azaz tudja azt a szót, hogy "mama" és azóta lényegében nem tanult újat. Fél éve ez a szókincse nagyjából. Pl. ilyen beszédfejlődés is van. Van, aki egy éves korától beszél, egyre többet, van aki 2 éves korában kezd szavakat mondani (Bence), és van aki egy éves korában tud egy szót, majd fél évig nem tanul újat. És nagyon érdekes (bár annyira nem, mert végülis evidens), hogy ugyanúgy "beszél", mint Bogyó. Bogyó olyan érdekesen ejti a szavakat, hogy felviszi a szó végén a hangsúlyt. De mióta beszél, azóta. És Léna is ugyanazzal a hanglejtéssel mondja a "mama" szót, vagy bármi más értelmetlen babaszót. Tehát Előd a példa a beszédben, nem az anya vagy az apa.

Hát, ennyi jut mára eszembe.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr485518625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása