Medellin 2009.11.09. 20:41

Kincső alkotásai

Hi!

A mai éjszakánk már egy fokkal jobb volt, csak Bence reggel 8-kor kipattant az ágyból. Kincsőt csodával határos módon vissza tudtam altatni, így most ő aludt majdnem 9-ig:)

Ma amúgy egészen nyugis napunk volt. Bence meglepően normális volt, alig fordult elő egy-két hiszti. Az is inkább az "Enyéééém!" címűből, amikor visít, potyognak a könnyei, sír, és szorítja magához a játékait, amire Kincső futólag ránézett, miközben mással játszott. Amúgy nem irigy ám a fiam:) Jó, tudom, ilyenkor a saját kiterjesztésének éli meg a játékait, de akkor is borzasztó.

Kincső ma is, ahogy tegnap is, elég furcsán aludt napközben. Délelőtt nem akart aludni, de nem engedtem az akaratának. Ha későn is, de elaludt. Délután viszont alig aludt fél órát. Még annyi sem volt. De nem sírva kelt ám, hanem vígan bulizott bent, arra mentem be. És fülig ért a szája... Remélem ez már annak a jele kezd lenni, hogy lassan át fog állni egy alvásra. Azért kezd megzakkanni a napi 2 "hosszú" alvás. Mert vagy nem akar aludni, vagy keveset alszik. Pár hét múlva egy éves, úgyhogy erre fogok most gyúrni. Ha a további napok is ilyenek lesznek, akkor programokat szervezek délelőttre, azaz lemegyünk, ha nem esik az eső, és ebédig fel sem jövünk. És csak utána fektetem le. És akkor kénytelen is lesz átállni:)

Olyan édes dolgokat művelt ma is:) Ja, meg Bence is. Pl, mikor Kincső felkelt és bevittem a nappaliba, akkor Bence kipakolta az egész játékosszekrényt (mindent), és körülbástyázta a játékokkal Kincsőt:) Semmit nem szórt szét, nem mindent Kincső ölébe szórt, azaz körülépítette játékkal:) Kincső meg nagyon el volt foglalva velük, azt sem tudta mihez kapjon:)

Egyébként emlékszem, mindig azt írtam, hogy Bence nem tudja magát lekötni a játékokkal. Majdnem 2 éves volt már, mire megérett annyira, hogy tudjon játszani. Ez így hülyén hangzik, de kb. ez volt. Kincső viszont amióta mászik, ül, azóta játszik. Mondjuk minta is van előtte. Ma is hogy koncentrált, hogy egy legófigurát bele tudjon tenni egy betonkeverőbe:))) Konkrétan összehúzta még a szemöldökét is, és mérnöki pontossággal próbálta becélozni a lyukat a kis bolond kezével:) És dobolt sokat. Meg milyen móka és kacagás volt, mikor hárman vertük a matracot a földön, hogy "Hess, hess, hess". Énekeltem a Csip-csip csókát, azt imádja, és utána a hessegetés csapkodás formájában történt. Egész testével csapta a matracot, és kacagott:) Odáig volt:) Bence is, hogy milyen jó a kedve Kincsőnek:)

JA, mert tegnap este érkezett meg az új matrac az ágyba, amit Bence kap aputól karácsonyra. Az ágy emeletén még nem volt matrac, oda nem vettünk tavaly (mármint apu nem vett, mert akkor is ez volt az ajándék), mert még nem volt rá szükség, aztán mit álljon és porosodjon ott. De feldobtunk egy másik matracot, amin én aludtam anno, ha egy szobában aludtam a bébikkel. Persze ez akkor volt, amikor már nem velem aludtak, de még szoptak éjszaka, és épp nem volt kedvem ingázni a két szoba közt. Úgyhogy az a matrac kell még:)

Kincső ma egyébként rossz is volt, meg szófogadatlan. Még a kezére is rávertem! Képzeljétek ma kétszer is csendben kisurrant mellőlem, hogy megnézze a macska wc-jét, pedig tudja, hogy nem szabad. Na persze ezért kommandózott halkan. Én mindig csak arra figyeltem fel, hogy hol van a Kincső, főleg, hogy nem hallom... Mindkétszer ott bűvölte a wc-t. Egyik alkalommal odáig merészkedett, hogy pár szem kavicsot kikapart a földre, és azt nézte! (Akkor szerencsére épp cumi volt a szájában, úgyhogy tuti nem vette a kezét a szájába.) És mindig jól megijedt, amikor rádörrentem, hiszen egyből levágta, hogy lebukott, miközben tiltott dolgot csinált.

Ó, meg volt még egy ilyen kussolós eset. Bencével kimentünk a fürdőbe mosdásra, Kincső meg ugye jött utánunk. Aztán Bencét kivittem, Kincső meg maradt. Ilyenkor az szokott lenni, hogy Kincső visítva szalad utánunk, hogy ne hagyjuk ott. Most viszont nem jött. Gyanús is volt. Bencére még csak a pelenkát tettem ,de már ott veszekedtem Kincsővel, hogy azonnal másszon elő, mit csinál, mit sunnyog ott csendben. De fel sem öltöztettem Bencét, otthagytam egy szál pelenkában, mert tudtam, hogy Kincső valamit csinál. Kitúrta a fürdőszobai szemetest és a használt fogselymeket eszi, vagy valami. De nem. Csak a szappant szerezte meg a kád széléről, és azt ette... Utólag persze rájött, hogy ez nem volt jó ötlet, hiába mostam ki gyorsan a száját:) Meg hiába döntöttem bele egy nagy adag teát:) Utána is panaszkodott még. Máskor majd nem eszik szappant. Bence is csak egyszer kóstolta meg....

Ma nagyon ügyesek voltak ebédnél is! Mindkettő megette az utolsó cseppig a levest, és a második fogás elfogyott, igaz  két részletben. Bence még este is megemlítette apjának, hogy finom volt az ebéd:) Meggyleves volt amúgy. És megszámoltuk Bencével a meggyeket a tányérban. Először közösen (8 darab volt), utána Bence egyedül: "Kettő, három, kettő, három, kettő, három, négy, NYOLC!!":))) Múltkor egy mesében, ahol számolós feladat volt, ott előre számolta az almákat, vagy miket (Mickey egér utána), és tökéletesen elszámolt nyolcig! Tudja, ismeri a sorrendet, hiszen ezerszer hallotta, de nekem sosem számol jól. Lehet, hogy direkt csinálja?:)

Este apa hozott neki ajándékot (meg mindenki másnak is a családból). A eddigi állatfarmja mellé kapott újakat! Most lett 2 elefántja, de a többi új. Pl. antilop, meg majom. Úgyhogy már 18 állata van:) Odáig volt az ajándéktól! Úgy leste, ahogy apa egyesével adogatta neki! Tapsolt is mellé, el volt varázsolva, szó szerint. Szinte sosem láttam ég ilyennek. Ez már tényleg az a csillogó szemű kisfiú volt, aki ajándékot kap, meglepetést:) Nagyon édes volt:) Gyorsan megtanulta minden új állat nevét, után azokkal játszott szinte fektetésig.

Szerintem történtek még ma aranyos dolgok, mert tudom, hogy csomó mindent meg akartam írni, de több nem jut eszembe.

Azaz még rólam pár szó:)) Kívánós lettem!:) Na jó, nem úgy igazból, meg az az első trimeszterben szokott inkább lenni (vagy nem?), de hetek óta tormát akartam enni! Előző hétvégén végre vettem magamnak csemege reszelt tormát, s most odáig vagyok:) Egy hét alatt befaltam fél üveggel, holott máskor egy évben nem eszek ennyit belőle:) Max. a húsvéti sonka mellett találkozom vele. Utána is néztem neten, hogy mi lehet benne, hogy ennyire kívánom, de csak annyit írt, hogy nagyon vírusölő. Meg, hogy kismamák ne fogyasszanak belőle túl sokat. Hogy mi a túl sok, és miért ne együnk belőle sokat, arról persze nem volt semmi, de nem is nagyon érdekel:) Én most minden reggeli és délutáni szendvicsemhez fogyasztom, és nagyon élvezem:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr775518615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása