Hi!

Már megint több napi eseménnyel tartozom, de tegnap meg nem volt net, mikor leültem a gép elé...

Kezdem a "kisebb" eseményekkel. Voltunk orvosnál. Kétszer is... Hétfőn annyian voltak, hogy be sem fértünk, és rendelési időben sorra sem kerültünk volna. De szerintem még a fürdetési és altatási időszakba is belecsúsztunk volna:) Voltak ismerősök is a játszótérről, úgyhogy megérdeklődtem, hogy mi a helyzet. Mindenki köhög, mint mi. Igazából én azért vittem le Bencét, hogy meghallgassák a tüdejét, mert a köhögés nem érdekes, majd elmúlik, de nehogy valami lerakódjon a tüdejébe. Mert egy tüdőgyulladás pl. nem hiányozna ugyebár. Szóval, visszamentünk kedd délelőtt. Ki volt írva, hogy kivételesen ezen a napon a mi doktornőnk nem rendel:) Az előtte lévő doktornő még bent volt, de nem tudott helyettesíteni, mert neki meg ugyanakkor tanácsadása is volt a bébiknél, meg oltásra váróknál. De iszonyat szerencsénk volt, mert pont utánunk bezárták az ajtót, hogy más ne jöjjön be, és ketten voltunk, akik már a Kenderesire vártunk, de még fogadott minket, mikor már rég a tanácsadáson kellett volna lennie. És még aranyos is volt mellé, ne csak úgy "lezavart" minket! Szóval, Bencének is az a baja, mint a többi gyereknek: vírus. Van valami neve latinul, de nem jegyeztem meg. Állítólag a legeslegenyhébb vírus, amit gyerek elkaphat, de hosszú ideig tart. Minimum 2 hét. Hát, mi már egy hetet leküzdöttünk. Bence tüdeje gyönyörű tiszta, minden tökéletes, a köhögés meg el fog múlni. Ajánlott Rhinatiol köptetőt, azt vettünk. (Nem túl jó, mert Bence imádja, és kivágja a hisztit, ha elteszem, és nem adok még neki:) Pedig napi 2 kanálnál nem kaphat többet!) Mára már nincs is hurutos köhögése. Köhög még, de már "szépen". De azóta meg folyik az orra, mint a csap...:/

Kincsőt megkaptam napközbenre, ma már harmadszorra. Az első napi csőd után kiderült, hogy itt bizony szoktatás kell legyen, így minden napra megkapom Kincsőt a délutáni alvásra. Nem akkor, amikor anyunak dolga van, hanem minden nap szigorúan! Ugyanis megszokták, hogy egyedül alszanak, csendben. Első nap olyan katasztrófa volt, hogy hihetetlen. Bence felkelt Kincsőre, Kincső meg nem aludt el, mert ott volt Bence és esemény volt. Először viháncoltak, utána bementem, szétcsaptam köztük, jól lehordtam Bencét (ő az idősebb, ő legalább érti), erre meg elkezdett sírni bűntudatosan, holott ő volt az, aki fel kell keltve szegény... Úgyhogy agybaj volt. 4 óra volt, mire Kincső elaludt, de szerintem Bence vissza sem tudott aludni igazából. Egy órát aludt a 2,5 helyett. Kedden már jobb volt, akkor nem kelt fel Kincső fektetésére, de amikor nekilátott mocorogni valamikor, mert nem kapott rendesen levegőt, arra Kincső riadt fel, Kincső sírására meg Bence is...

Ma van a 3. nap, és meglátjuk. A fektetésig rendben volt minden, most majd meglátom, hogy mennyit tudnak aludni megint.

Bence nagyon hisztis a napokban. Ellenkezik, sír, felesel (ellent mond), néha még rám is csap, ha nagyon nagy méltánytalanság éri. Akkor persze visszacsapok, leordítom a haját, ő meg még jobban bőg. Majd odabújik hozzám:) Kincsővel is veszekszik, meg lökdösi, meg tologatja, mert már megint irigy a játékaira. Elszokott attól is, hogy más is játszik a játékokkal, nem csak ő. Erre is vissza kell szokniuk, hogy játékmegosztás. Persze Kincsőnek sem tetszett a tologatás, úgyhogy kivágott egy felső C-t, utána meg rángatta a Bence pólóját, amitől meg Bence vágta ki a hisztit:)) Úgyhogy szerintem kell egy-két hét, mire beáll a rend. Addig meg kicsit kaotikus állapotok lesznek idehaza:) Csak bírjam idegileg:) Idáig még ragyogóan megy, elvégre még csak a 3. nap. Lehet, hogy egy hét múlva már nem leszek ilyen lelkes:)

Én jól vagyok, egyre több az energiám, bár ha emelek, azt eléggé megérzem. Szó szerint leterhel. De erre is edzenem kell majd. Persze csak óvatosan és lassan, a hétfői ultrahang fényében.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr55518582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása