Hi!

Ma is rövid leszek, mert mert vasalni 'akarok' :)

Ma ünnepnap van, már negyed 9-kor aludt mindkét gyerek! Ez jobb, mint a tegnapi csúcsom fél 9-cel! És ugye 7-kor kezdődik a fektetés...

Az elmúlt éjszakák pocsékok voltak. Bence alig alszik, 2 napja fél 3-tól 1/4 6-ig volt ébren pl. És mindig vihettem vissza, mert bejött hozzám. Sokszor ott is maradtam vele, megvártam míg elalszik, csak akkor jöttem ki, de két percen belül mindig kiderült, hogy mégsem aludt el, csak úgy tűnt... Aztán mire végre elaludt, addigra Kincső kelt enni. Tehát az a helyzet, hogy kb. 1 hete laknak egy szobában éjszakánként, és még nem szokták meg. Felkelnek egymásra, főleg Bence Kincsőre. Kincsőt meg elalváskor zavarja Bence dumálása, meg hisztizése. Vagyis nem mindig kel fel Bence Kincsőre, néha Kincső sírása mellett alszik el. Csak amikor felületesen alszik, nem mélyen (ugye abban az alvási periódusban van), akkor felébred. Az elmúlt két éjszakán 4 órát aludtam (mármint 4-4-et, tehát nem összesen), de azokat is több részletben. Előtte tudtam 5 órát is aludni:) De akkor még tanultam is éjjel 1-ig, szombat óta azt sem kell. Mégis kevesebbet alszom...

Bence beszerezte első jól látható sérülését is. Neki ugye mindig a nehezebb utat kell választania, így imád az ágy rácsán keresztül közlekedni az ágyból ki-be. Sikerült a tök sötétben (altatási időben) úgy kimásznia (míg kimentem a cumisüvegbe még tölteni vacsit), hogy szó szerint pofára esett. Gyönyörűen felrepedt a szája, mindent összevérzett, le se lehetett mosni, mert a vizes kezem csak a vizes vércsíkokat húzta az arcára, ahogy egyfolytában folyt a vére. És édes kis csőre lett, ahogy feldagadt egyből az egész:) Aztán 2 perc múlva már vidáman vigyorgott bele a fürdőben a tükörbe, pedig nem nézett ki egyszerűen:) Csupa vér fej, ruha, meg egy felduzzadt száj:)

Ma meg olyan esemény volt, hogy Kincső sétálni volt!! Babakocsiban tologatva. És az első séta sem az enyém volt, mert én angolra mentem Bencével (még mindig bújik a lábamhoz...). Úgyhogy anyu vitte Kincsőt, aki boldogan aludt, jól lemaradt az evéséről is, cserébe csomót evett utána, ami miatt most lehet, hogy be lehet állítani a 4 óránkénti evésre. Ritkábban többet. Majd kiderül. Pici még, pici a gyomra is. Más gyerek ennél nagyobb súllyal születik. És holnap lesz a nagy nap, amikor 2 gyerekkel elindulok sétálni! Merciéknek is szóltam, ők is jönnek velünk:) Amúgy télen egy agyrém elindulni bárhová. Mert valamilyen sorrendben fel kell öltözni, és akire először kerül ruha, az indulásig hatszor megsül és üvölt megállás nélkül (ez általában szegény Kincső). Alig várom, hogy nyár legyen, és csak szandált kelljen a lábukra húzni indulás előtt!! Bencére is mire sapkát ad az ember, meg a csizmát ráhúzni, arra gatyaszárat húzni (ami szűk)... Nem árt a készülődést fél órával az indulás előtt megkezdeni:) Szóval nem szeretem.

Kincső babával nincs semmi különös. Szépen tartja már a fejét, a kis lábain áll (mármint ha a talpa alá teszem a karom, akkor kinyomja magát, és áll rajta. Szépen nézelődik már (tehát nem csak néz ki a fejéből, hanem már lát is, vizsgál, megjegyez). Néha már félmosolyra húzza a száját egy pillanatra, ami még nem tudom, hogy poci miatt van-e, vagy már tud lassan mosolyogni. Az édi lesz:) A fürdést még mindig bírja, azaz még sosem sírt, szép csendben tűri/élvezi. Bár még mindig nem fürdetem minden nap. Ahhoz pontosabb napirend is kéne. Bencének van pontos, ezért hozzá kell igazodni. Nyilván nem fogok Bence vacsiidejében fürdetni, ha akkor kel fel Kincső... Mert akkor Bence vacsizik. Már kiszámoltam, hogy ezeket hogy lehet összehozni, mi lenne két gyerekre az ideális menetrend, már csak Kincsővel kell közölnöm:) Mert ugye nem tudom egy időben ebédeltetni őket, fürdetni őket, stb. Csak egymás után, ahhoz viszont az kell, hogy Kincső úgy legyen ébren, meg épp akkor egyen, meg hasonlók. Ügyesnek kell lennem/lennünk Kincsővel. És akkor sima ügy lesz a két gyerek. Sima ügy, reggel héttől 8-9-ig...:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr525518473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása