Medellin 2008.10.26. 19:18

Tropicarium

Hi!

A mai éjszaka sem volt annyira vészes, azt hiszem 3-szor jártam bent nála, de még mindig ordítva kel. Sőt! Néha mire beérek (10 mp), addigra áll az ágyában. Nem tudom mi a baja.

Ugye megvolt az óraátállítás, csak ezt Bencével nem közölte senki, úgyhogy ma 7-kor kelt:) És szintén emiatt kicsit gondban is voltam, mert mára Tropicarium programot beszéltünk meg, de az meg 10-kor nyit. Bence időszámítása szerint 11-kor. Azaz pont ebédidő kellős közepén + altatási időszak közelében. Így kicsit aggódtam, hogy ebből nagy nyűgösködés lesz.

Fél 10-kor szépen el is indultunk, 3/4-re már ott is voltunk, mert nem volt semmi forgalom. Azt most nem akarom ecsetelni, hogy nyitásra mennyien mentek oda, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy egy ideig még mással foglaltuk el magunkat (állatkás bolt megtekintése, pogizás), és csak később álltunk be a (rövidebb) sorba jegyért... Igazából Bencét vittük. Már volt egyszer, de akkor pici volt, kocsiban toltuk. Elöljáróban annyit mondhatok, hogy még nem kell hetente vinnünk oda, annyira azért nem hatotta meg:) A fő gond az volt, hogy rengetegen voltak! Amikor letettem, akkor totál meg volt zavarodva, mert mindenhol lábakat látott, nem tudta merre menjen, szemét a földre szegezte, és úgy próbált menni valamerre. Meg ilyenkor mégis felkéredzkedett. Elöl vannak ugye a halak. Az első pár akváriumot még megtekintette, de a többire rá sem nézett. A teknősök helyén tengerimalacok bejöttek neki, be is akart volna mászni hozzájuk:) Ja, még előtte volt egy nagy madár, aki szabadon repkedett, azt nagyon nézte! Kicsit megijedt mindig, amikor felreppent a madár, mert sokkal hatalmasabb volt a szintén 'ijesztő' galambnál:) Mert akkor is mindig megtorpan meglepődötten, amikor a galamb röppen el:)) Úgyhogy nem kis tisztelettel, talán félelemmel, és persze tátott szájjal nézte:) Nem is mondott rá semmit. Meg nem is mutogatott. A kis majmokat is látta, de annyira nem hatotta meg. Akkor a további akváriumok mellett lazán elszaladtunk, azok nem voltak érdekesek, és utána jött a cápás akvárium. Na, ott se magyarázott semmit, csak tátott szájjal forgatta a fejét, ha elúszott felettünk egy cápa, vagy rája:) Úgyhogy ott elidőztünk egy darabig. De amikor kintről néztük volna meg az úszkáló halakat, cápákat, az már nem érdekelte. Ott inkább lépcsőzni akart a padokon... Pár színes tengeri halat még mutattunk neki, de azokra sem reagált. Ha érdekli v.mi, akkor azért megáll előtte, odabök, és mondja a magáét. De most semmi ilyen nem volt. Futólag végigpillantott rajtuk, és ennyi. A rájákat a végén megnézte, meg belepancsikolt a vízbe, az is tetszett neki. De bő fél óra alatt végig is jártuk vele, mert tényleg nem érdekelte több. De nem volt nyűgös, meg hisztis, úgyhogy nagy gondja nem volt a programmal, de nagy lelkesedésről se tudok beszámolni. Csak pár olyan dologról, amitől elámult nagyon, és tátotta a száját:))

Ma később kapott ebédet is, mint szokott, de látszólag nem zavarta. Lehet, hogy azért, mert kapott ebéd előtt pár szőlőt? :) Ebéd után meg vittem aludni délben, de nagyon ordított! Képzeljétek, úgy ordított, hogy ki is kellett végül vennem, és a karomban ringattam. Mert nem állt fel, tehát nem úgy tűnt, mint aki nem álmos, úgyhogy nem tudtam értelmezni az előadást. Nagy nehezen, sok ordítás után, fél 1-kor elaludt. És utána rengeteget aludt! Valószínűleg én kábítottam el, mert az ózonizáló készüléket kettes fokozatra raktam, és az állítólag sok. De ez csak akkor derült ki, mikor felmentünk Bencéhez, hogy miért alszik 2 és fél órája...:) Én azt hittem, hogy az a szerkezet azért van, mert jó, és ózondússá teszi a levegőt, de azt nem tudtam, hogy a legkisebb fokozaton kell mennie, mert... A mertre még most sem tudom a választ, majd utánanézek, de anyu szerint ettől aludt ilyen mélyen, és sokáig:) Ártani azért nem ártott meg neki:) De ébredés után is ordított, meg vergődött. Ja, nem is írtam, hogy elalvás előtt is nagyon vergődött! Rugdosott, csapkodott, hídba ment, pörgött, forgott... Én utólag arra gondolok, hogy a hasa fájhatott. 2 napja bablevest eszik ebédre. Talán az lehetett a gond? :)

Délután sétálni vittük. Jól fel lett öltöztetve, úgyhogy az időjárás nem számított. Na, ma is olyan 'szerencsénk' volt, hogy még a séta elején voltunk, és láttam, hogy Bence nyom. Na mondom, nem hiszem el, ma is séta alatt kakil? Fordulhatok vele vissza? Vagy bírja? Vagy mi lesz? De aztán nem történt semmi, mármint boldogan futkározott tovább, én meg semmilyen szagot nem éreztem rajta. Ez olyan fél 5 körül lehetett, vagy még korábban egy picit. 5 körül értünk vissza, átöltöztettem másik nadrágba, a pelenkát meg sem néztem, mert nem volt semmi szag. Este anyu hívott, hogy vitte Bencét fürdeni (ez kicsivel fél 7 után volt), és már rá volt száradva a kaki a fenekére, alig tudta levakarni... Kicsi pockom több, mint 2 órát ült kakis pelusban, és nem szólt volna! Egy percig nem zavarta, boldogan ugrált benne, a ruha meg tartotta a szagot... Na, ilyen is van:)

Holnap megyek vérvételre, ezért alszik ma Bence anyuéknál.

Mára kezdek 'terhes' lenni. Hihetetlen méreteket öltött a hasam hirtelen, Reni is csak lesett. Ma már nehezemre esett cipőt kötni, leülni, felállni, hol itt nyomott, hol ott, úgyhogy kezd zavaró tényező lenni a hasam:) Hogy Bence hányszor ugrál, tapos rajta keresztül, azt továbbra sem említem:) Néha csak kényelmesen nekidől:) Bár ő fekve is többet mozog, mint én egy koncerten jobb napjaimban... Nem akarok már felkelni, ha húzni akar valamerre, fújtatok, ha felveszek egy cipőt, és meglepődök, hogy jé, még elég ügyesen tudok zoknit varázsolni a lábamra!:) Kezdődnek az utolsó 'vidám' hetek:) írtam már, hogy 6 héten belül szülök? Biztos írtam már. Sőt, az elmúlt 2 napban már kezdtem gondolkozni is. Megijedni azért nem, de talán egy picit szorongani igen. Hogy időben jöjjön a baba, azaz ne hirtelen kelljen Bencust otthagyni valakire, hanem aránylag fel legyünk készülve az indulásra vele is. Illetve nem vagyok felkészülve arra sem, hogy hirtelen le kell majd passzolni, és utána napokig nem látjuk egymást. Tehát nem a szülés miatt izgulok, hanem, hogy Bence körül minden rendben legyen, felkészülten és nyugodtan kezeljük a helyzetet, nehogy megijedjen a hirtelen kapkodás, izgulás miatt. És erre még nem érzem felkészültnek magam.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr695518421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyu 2008.10.26. 21:12:18

Sose izgulj ilyesmin csibém! Bencének szerencsére megvan minden nagyszülője ( + egy szuperdédi ) és mind itt helyben és ráadásul közelben.Majd megszervezzük ki hol lesz éppen. Te csak koncentrálj az aktuális bébi érkezésére. Nagyon nem lesz izgalom sem- nem az első eset lesz -, és tudod, hogy elég idő is van addig, míg el kell indulni a kórházba. Bence észre sem fogja venni, hogy nem vagy itthon :))) és legfeljebb egy szófogadó, nem hisztiző kisfiút fogsz visszakapni :))

8249 2008.10.27. 22:21:31

Jó, rendben:) Bár leírva egyszerűnek tűnik, de azért ez nem olyan 'fix' program. Hogy akkor most szombat délelőtt van, én pedig megyek szülni, Bence addigra meg leadva:) De remélem én is, hogy gördülékenyen fog menni a dolog.
süti beállítások módosítása