Medellin 2008.10.04. 21:03

Fogmosás

Hi!

Tegnap este, amikor ültem a gép előtt, meg írtam a blogot, akkor felébredt kisebbik gyermekem. Ez olyan fél 9 körül lehetett. Nem hiszitek el, de míg le nem feküdtem (1/2 12), addig ugrált a hasamban! Én nem hiszem el, hogy egy ekkora babának ennyi energiája legyen! 3 órát csecsemőnek nem lesz ébren egyhuzamban (remélem:)... Ő meg nem elég, hogy ébren van, de azt jó aktívan is tölti! foglalkozhatna azzal, hogy 'nézegeti' a kezét, vagy fogdossa a köldökzsinórt, vagy valami ilyesmi. De nem. Várom az UH-t, mert szerintem növesztett még 2-4 lábat, mert ennyi helyen egyszerre képtelenség rugdosni engem másképp! :))

Bence baba ma már nem aludta át az éjszakát (nem is számítottam rá), kb. 3-szor voltam bent nála, de cserébe este 8-kor elaludt ugye, és reggel 3/4 9-kor kelt fel végül! Ami hétvége alkalmából igazán kedves:)

Aztán átmentünk anyuékhoz. Nincs is erről mit megemlítenem, egész nap náluk voltunk, mert sétáláshoz nem volt szép az idő. Délután már ki akart menni, mert húzott az ajtóhoz, és sírt, ha elvittem onnan:) Úgyhogy inkább hazavittem:)

Most nagyon akciós a pelenka a Tesco-ban, úgyhogy apu vett egy csomó pelust Bencének, hogy ráér az elfogyni:) Főleg, hogy hozzájuk vette, hogy ne kelljen mindig cipelnem át pelenkákat:) De mivel mostantól kezdve a heti 7 napból egyet minimum ott fog tölteni (míg suliban vagyok), ezért tényleg kell is oda minden:) Amúgy tényleg nagyon durván akciózták most: 2.500 forintról 1.600-ra! Máskor 'csak' 1.800 szokott lenni ilyenkor.

Ja, és elfelejtettem írni tegnap, hogy vettem neki fogkefét és fogkrémet! Mert a védőnő ugye azt mondta, hogy vegyek neki (mivel 16 foga már előbújt a 20-ból), és kezdjem szoktatni hozzá. Hogy rágcsálja, a szájába vegye, stb. Meg mossunk mi is fogat előtte, hogy ellesse a dolgot. Na, ez úgy néz ki 2 nap után, hogy mutatom mit kell csinálni (saját fogkefével). Ott ülök a kád mellett, mert ez esti kádas móka kell, hogy legyen. Szóval, Bence áll a fogkeféjével a kezében, és nézi, hogy mit csinálok. Majd, miután befejezem a műveletet, és mosolygok rá, hogy csinálja ő is, akkor fogja magát, és letámad a fogkeféjével, és nekilát mosni az én fogaimat!! :)) Jobb esetben. Rosszabb esetben megpróbálja ledugni a torkomon a fogkefémet. Azt viszont nem engedi, hogy én bedugjam a szájába a fogkeféjét:) Hááát, majd vagy próbáljuk minden nap, és megszokja, vagy nem, nehogy valami mumus legyen neki dolog, ami ellen mindenképp hadakozik. És később előveszem már megint, ha már nincs rossz élménye vele kapcsolatban. Szerintem hamar ki fog derülni, hogy melyik megoldás célravezetőbb az ő esetében.

Viszont épp a héten olvastam a neten egy cikket a babák fogmosásáról. Az általánosan elfogadott vélemény és tapasztalat az anyukák részéről: mindegy mit csinálsz, genetika. Van, aki az első fogak kibukkanásától kezdve mosta a gyerek fogát, mégis kirohadt az egész 2 éves korára kb:) (Tudjátok, azok a fekete csonkok némely gyerek szájában.) A másik meg töredelmesen bevallja, hogy az ő gyereke nem viselte el a fogkefét, és x éves koráig nem is nyúzták vele. Csak amikor már nagyobb lett, és értette, meg tudta egyedül ápolni a fogait. Neki meg soha semmi baja nem volt a fogaival. És írt olyan anyuka is, akinek több gyereke van, és mindegyiknél máskor kezdte el a fogmosást, és semmi olyan rendszert nem vélt felfedezni, hogy amelyiknek előbb/sűrűbben mosta a fogát, annak jobbak lettek volna a fogai:) Sőt! :) Úgyhogy nem aggasztom magam, hogy Bence mikor kezdi el/szereti meg a fogmosást. Mert nem feltétlenül ezen fog múlni a fogai állapota ilyen idős korban. (Ezt a szem témánál imádom: ne nézz annyi tv-t, ne ülj a gép előtt, rongálja a szemet. Tudjátok hány és hány embert ismerek, akik munkájuk miatt kb. 12 órát ülnek naponta a villódzó gép előtt, és  nincs szemüvegük? Tökéletes a látásuk? Másnak meg 6 éves korában már szemüvege volt, amikor számítógép még nem is létezett, tv előtt sem ült senki egész nap, mert nem volt mit nézni - nem voltak csatornák nagyon, stb. Genetika. Ki mit örököl. Persze a fenti dolgok hatással lehetnek, de csak akkor, ha a hajlam megvan. Ez a véleményem, mert ez a tapasztalatom.)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr835518400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása