Medellin 2008.07.29. 21:42

Védőnőnél

Hi!

Nem hiszitek el, hogy 3/4 10 van, és még mindig nem alszik...

Az éjszakánk csodás volt, azt már írtam reggel. 9-ig aludt, 1/2 10-re mentünk szurira. Megérkezünk, csöngetek, a védőnő nyitja az ajtót, hogy mi járatban vagyunk. Mondom, jöttünk szurira. Néz rám nagy szemekkel, hogy rosszkor jöttem, az jövő héten van! Mondom kizárt dolog, ott az orra előtt mentettem el a telefonomba a dátumot! Igaz, emlékszik, megnézi a füzetet. Hááát, igen, tényleg be vagyok írva, de nézzem, át is van húzva a nevem, mert a doktornő szabin van a héten! Kérdezem, telefonálni esetleg nem kellett volna ez esetben??? Mi van, ha épp emiatt nem tudtunk elmenni nyaralni valahová. Vagy mi van, ha a következő hetekben vagyunk nyaralni, mondván most kapja meg az oltást a gyerek??? Hááát, izé, megint nem volt felelőse úgy látszik.. a doktornő kihúzta, akinek esetleg telefonálni kellett volna az meg ezt nem tudta... Lapoz. Hááát, úgy látszik csak ki lettem húzva, de nem írtak be új helyre. (Csak 3 hete van időpontom kb, ha nem több...) Akkor beír jövő hétre a rendelés végére. 11-ig van, beír 11-re, jó? És ilyenkor mégis mit tud tenni az ember, mondjátok meg nekem... semmit. Csak a vérnyomásom 200, amikor eszembe jut ez a fasza kis eljárás. Nem is mondom ugye, hogy korábban keltem, hogy mindennel elkészüljek mire a gyerek felkel. Bence nem is kapott tízórait, csak ruhába csaptam, tiszta pelenkát kapott, és már mentünk is a 40 fokban. Vagyis rohantam, hogy időben odaérjünk. És akkor se egy bocsánat, se egy semmi, csak a "hááát", meg az "úgy tűnik, hogy...". És még én vághatom a jópofát, elvégre az ember nem veszik össze a saját védőnőjével, mert még évekig kell látnia sokat. Meg nem feltétlenül az ő hibája. Bár gondolom, hogy igen. Én voltam aznapra az első, akit beírt. Szerintem azért volt üres az a nap, mert már akkor fix volt, hogy akkor szabin lesz a doktornő. Így utólag visszagondolva.

Utána átmentünk a Spar-ba, hogy vegyek háztartási kekszet. Sima, mezei kekszet. Elhiszitek, hogy nem volt?? Semmilyen! Úgyhogy teljes kiőrlésű gabonából készült, kakaós háztartási kekszet kellett vennem, mert az meg volt... Meg kétféle ledarált, vagy milyen háztartási keksz is volt. Gondolom süti alapanyag.

Utána áttoltam Bencust a játszótérre, és kb. másfél órát voltunk lent. Utána ebéd, majd nem sokra rá fektetés 1-kor. 1/4 3-kor aludt el. Én már a plafonon voltam. Már ott tartottam, hogy Bence vonyított, és beszaladtam hozzá, felkaptam, hasra csaptam, rárivaltam, hogy alvás, rádobtam a takarót, majd rohantam ki és vágtam be magam mögött az ajtót. Szörnyen mérges tudok ilyenkor lenni, amikor nem hajlandó aludni. Kb. csak ezért tudok igazán mérges, meg ideges lenni. Komolyan mondom, ez viszi el az ember legtöbb idejét és energiáját. Az altatás. 2 órán keresztül rohangálni utána a játszótéren az nem olyan fárasztó, mint azt várni, hogy elaludjon. Tényleg ez a legrosszabb. Egy normális hétköznapon persze. (Nyilván van rosszabb dolog is - de mostanában nem volt beteg...)

Alvás után (1/2 4-kor kelt) megint lementünk a játszótérre Merciékkel. Ők hoztak plédet, én kekszet, meg szilvát, úgyhogy egyre jobban otthonosítjuk magunkat a játszótéren:)) Már kezdünk megismerkedni a lányokkal, akikre a nagyi vigyáz, hogy nincs iskola (ezek nagyobb lányok persze). Ezen kívül Bence nekilátott az összes anyukával és nagymamával társalogni:)) Odament hozzájuk, és nagy gesztikuláló kézmozdulatokkal nekilátott magyarázni nekik:) Dőlt belőle a halandzsa, de azt igen komolyan adta elő! Néha bólogatott is hozzá:) Nagy sikere volt:)) Főleg, hogy egy szál nadrág volt rajta, azaz félmeztelen volt. Az meg eleve szívet gyönyörködtető látvány:)) 6 körül jöttünk fel, mert én már igen fáradt voltam:) Ő még bírta volna:) Remélem jó fáradt lesz estére.

Hazafelé összefutottam Zsuzsival és a férjével, épp a Szt. Imrébe mentek ilyen szülés előtti tanfolyamra. Tavaly én is elmentem egyre anyuval. Zsuzsi Mátéval volt mindegyiken(!), ráadásul mindegyiken kétszer (!!!). (4 előadás van, mind a kb. 10-ből, ha jól emlékszem.) Hát, vannak ilyen lelkes emberek is:) Zsuzsi azt is mondta, hogy ma volt dokinál, és a 25 hetes gyermeke 28 hetes nagyságú. Az utolsó ultrahangon még csak egy héttel volt nagyobb a koránál, most már 3. Kérdezte az orvost, hogy akkor előbb szül-e. Az orvos meg mondta, hogy nem, időben fog szülni, de jóóó nagy babát...:) Bár most kiderült, hogy Máté is 4,5 kilóval született!

Aztán 7 körül még átmentünk anyuékhoz, nálam volt még Saci kajája, mi vettük meg neki. Kb. 8-ig voltunk ott, úgyhogy biztos voltam benne, hogy hazamegyünk, kád, vacsi, alvás. Én nem értem, hogy miért nem így történt... De reggel kicsapom az ágyból, max. 9-kor. Ne aludjon itt nekem túl sokat, mert nem fog este elaludni:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr415518335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása