Medellin 2008.07.27. 22:41

Gödön

Hi!

Én nem tudom mi van ezzel a cserekkel. Este nem akart elaludni, de reggel 1/2 9-kor már ott dumált az ágyában teljesen ébren. Én is csak véletlenül keltem fel (azaz nem rá), és akkor hallottam meg. De csak 9 után mentem be érte, ő addig ragyogóan elbeszélgetett magában..:)

Délelőtt mindenki összekaparta magát, és valamikor elindultunk Gödre. Erre mit csinált Bence? Elaludt a kocsiban!! Úgy látszik mégsem volt neki elég az éjszakai alvás, de akkor miért nem alszik el korábban? Vagy miért kel fel és dumál alvás helyett??? Szóval, aludt 30-40 percet. Hozzátenném, hogy ez volt a mai alvása összesen, és 1/2 1 körül kelt fel...

Hédiéknél nagyon jól elvolt Elődkével. Kint voltunk a kertben, aztán garázdálkodhatott. Elég hamar pelenkára lett vetkőztetve, mert a kedvenc programja a lehullott szilvák összeszedése és szétnyomása volt... Nem akarom ecsetelni, hogy milyen volt  a gyerek keze, főleg, hogy leginkább a homokból szedve fel a szilvát. Azaz ragadt a keze a szilvától, majd markolt bele megint a homokba...:) És ami a legdurvább: hiába figyeltem árgus szemekkel, kétszer is szedtem ki szilvát a szájából, hogy mi a fenét rág a gyerek... Ilyen homokos, szétplöttyedt szilvákat gyűrt a szájába... De olyan ügyesen, hogy pl. délután nyűgös volt kicsit. Na mondom, épp alvásidő lenne, ha nem aludt volna a kocsiban. De azért csak bevittem, hogy hátha alszik. aztán ott dekkoltam vele bent, de csak nem akart aludni. Játékokat hajigált ki Elődke ágyából a bilibe inkább:))) És amikor feladtam, és úgy döntöttem, hogy akkor nem lesz alvás, és kinyitottam az ajtót (azaz világos lett), akkor láttam, hogy rág valamit. Szilvát! Pedig akkor már vagy negyed órája bejöttünk a kertből! Kapott cumit is, meg minden, és semmi jel nem utalt arra, hogy szilva lenne a szájában! Mintha elraktározta volna valahová, amit később előszedett rágni:)) Úgyhogy ettől agybajt kaptam mondjuk.

Meg aztán ott volt Lola kutya. Aki iszonyat barátságos, együtt nőtt fel Elődkével, és egyből rohant Bencéhez is. Nem győztem elzavarni! azzal indított a kutya, hogy végignyalta Bence cumisüvegét. Már a cumi részét. Meg a gyerek fejét is akarta nyalogatni. Meg ott settenkedett körülötte nagy boldogan!De okos kutya, hamar megértette, hogy nem mehet Bence közelébe. 'Megbeszéltem' vele:) (Az a gond, hogy iszonyat kerti kutya a Lola, ellenben semmilyen oltással nem rendelkezik. Mondjuk Elődkével egész nap nyalják-falják egymást, a gyerek keze az félig a kutya pofájában lakik, ahogy elnéztem:))

Aztán volt olyan móka is, hogy kaptak a babák egy lavór vizet. Volt kint egy lavór víz már, abban pacsáltak néha lelkesen, de abba beleivott a kutya is már, nyálak úsztak benne, stb, úgyhogy igényeltem egy új lavórt. Az le lett téve a földre, és Bence azzal indított, hogy belemászott és beleült:))) Pedig a víz sem volt annyira meleg, meg árnyékban is volt:) De BEncét ez nem zavarta, 2 másodperc alatt landolt a vízben. Persze szandállal, úgyhogy egyből belemosta az összes homokot a vízbe, úgyhogy az egyből egy pocsolya színét vette fel. Majd ebből iszogatott vidáman. Egy homokozóvödörből, amit szintén bevitt magával... de ilyeneket már fel sem veszek... Csak belegondolok, hogy a gyerek az élete folyamán mekkorákat fog még kortyolni mindenféle vizekből véletlenül (legyen az uszoda, strand, tó, folyó, akármi), és valószínűleg túl fogja élni. Ahogy én is túléltem, meg mindenki más is. Mit számít egy kis homokos víz....:)

De aztán egyre rosszabb lett a helyzet, mert ketten nem fértek el a lavórban, így mindig váltogatták egymást. Elődke már okos, ő megkérte Dórit (azaz odadugta a lábát), hogy Dóri vegye le róla a szandált, és ő mezítláb ment a vízbe. De amikor kijött, akkor persze ugyanolyan homokos lett a talpa, mint Bence szandálja:) És aki mindig kiment, az egyből felragasztott minden homokot a lábára. Majd azzal ment a vízbe megint, míg a másik gyerek gyűjtött homokot magára. Na nem csak lábra... Volt ott ücsörgés, hasalás, minden. Nyakig homokosak voltak. És Bence általában ilyenkor kéredzkedett fel rám. A két gyerek után én voltam a legkoszosabb, sárfoltosabb. Mondjuk senki más nem volt koszos, csak mi hárman...:) egy élmény volt:)

Léna egész nap kint ficegett a kiságyban, nézelődött a fa alatt, megfordult, négykézlábra állt (5 hónapos), majd aludt egy nagyot:) Jó nagyot!

Voltak mindenféle evészetek is, de mire elkészült a bogrács, addigra el kellett mennünk..:) Pedig az lett volna a fő program:) No mindegy.

Bence hazafelé nem aludt el a kocsiban, amit igen csodáltam. Dóri még felvitte magával, míg mi elmentünk vásárolni, mert a nagyszülők nem értek rá felügyelni a csöppemre.

Este 8-ra dugtam ágyba, azt hittem, hogy egyből elájul majd - mivel alig aludt, meg azt is jó rég - de ennek ellenére 9 óra volt, mire elaludt... Valószínűleg rég túlesett már a holtponton (fáradtság szempontjából), és nagyon túl volt pörögve. Én meg nagyon nem örültem.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr55518333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása