Medellin 2008.06.03. 22:36

Megint orvosnál

Hi!

A nehéz elalvás és a hajnali 5-től fél 6-ig tartó ordítás ellenére reggel 1/4 9-kor nagyon vidáman kelt. Arra ébredtem, hogy Bence gagyog az ágyában szép csendben, ráadásul a hátán fekve, mint később láttam:) Szerintem azért volt a nagy vidámság, mert végre kaki volt a pelenkában!:) Normális állagú és szagú, úgyhogy gyógyultnak nyilvánítom a kis pockot:) Bár az étvágya még mindig nem a régi. Alig vacsizik, a vacsiját teszem vissza mindig a hűtőbe reggelire, majd reggel kiöntöm a maradékot...:( Pedig tegnap már finom kakaós tejbegrízt készítettem neki! És még az sem kellett neki. Ma banános joghurtot készítettem neki (natúr joghurt + banán összeturmixolva), de abból is alig evett. Viszont rengeteget iszik. Úgyhogy a megnyugtatásom miatt én úgy veszem, hogy a meleg miatt nincs étvágya.

2 napja kiütések vannak a nyaka körül. Először még kevés volt és halvány, tegnap estére már elég csúnya volt, de úgy gondoltam, hogy a meleg miatt van, és majd mára szebb lesz. De nem lett szebb - sőt -, úgyhogy délelőtt levittem a gyerekorvoshoz. Valahogy mindig ez van. Hónapokig semmi, majd egy héten belül 2-szer is megyünk:) Úgy tudtam, hogy 9-től 13 óráig van rendelés. Mi leértünk kb. 10:40-re, remélve, hogy addigra kevesen lesznek. Cserébe ajtó előtt álló embereket találtam, és kiderült, hogy 11-től van rendelés:) Így csak harmadikok lettünk a sorban:) Aki 11-re érkezett, annak azt már egy teli váró fogadta:) Volt egy aranyos: 3 éves kislány: "Anya, ki kell fújnom az orromat; nem baj??" De ezt ráadásul olyan hangsúllyal mondta...:) Kész voltam:) Szóval, a kiütések tényleg a meleg miatt vannak. Sokat kell fürdetni Bencét a nagy melegben, és tisztára törölni rendesen, és hintőporozni a bőrét. Meg megérdeklődtem, hogy külföldi útra miket vigyünk magunkkal. Lázcsillapító, hányáscsillapító, rehidratáló és szénpor. Láz és hasmenéses/hányásos esetekre. Minden más esetben úgyis orvosnak kell látnia, ha gond van. Úgyhogy írattam fel, ami nem volt, már csak ki kell váltani, és akkor ez már meg is van az útra.

Orvos után elmentünk még a játszótérre. Nagy szemekkel és irigykedve figyeltem, hogy az egyik kisfiú (2 év körüli - amelyik Bencére szórta a homokot) mezítláb trappol. Gondoltam is, hogy milyen jó, dög meleg van, Bence is mindig beleizzad a zokniba, cipőbe, szandálba, mindenbe. De a kis talpa... Csak nem engedném rá a kavicsokra... De aztán mondta az anyja, hogy otthon is mindig mezítláb van, és igazából cipőben hozza le, de Dávid egyből kapja le a lábáról ,és fut tovább. És nem zavarja a kavics, meg semmi. És amúgy jóval egészségesebb, mint cipőben, úgyhogy őt nem zavarja (mármint az anyukát). Ezen felbuzdulva én is lekaptam Bencusról a szandált, és beleraktam a homokozóba. Nagyon élvezte! Ült, és a lábával túrta a homokot nagy elégedetten:) De utána felkaptam, betettem a kocsijába és toltam haza. Úgyhogy a kavicsos, betonos részt nem mertem kipróbáltatni vele.

Kb. 1/4 3-tól aludt egy órát. Utána áttoltam anyuékhoz egy almára, mert otthon nem volt már. Meg amúgy se volt semmi gyümölcs. Úgyhogy anyuéknál almázott egyet, majd apa jött értünk. Ja, és mikor még mentünk át, akkor egy Lulu várt minket az Egér úton a zebra túloldalán:) Valamikor délután kiszökött, sétált egyet, és a zebránál találkoztunk:) Onnan jött velünk haza, mert már igen szomjas volt:)

Aztán én 7-re mentem EKG-ra, úgyhogy apára maradt Bence ellátása. Megfürdette és pelenkát adott rá!!! Életében először! Nem lett tökéletes a mű, de azért elsőre nem rossz:) Csak a ragasztócsíkot az ábrás sávra kellett volna ragasztania, nem fölé:) De ezt leszámítva jól tette rá:) Vacsiztatásra már hazaértem, úgyhogy azzal nem volt gondja. Így is csak 1/4 9 körül tudtam bedugni az ágyba, de szerintem volt vagy 9 mire elaludt. Én is elaludtam félig, 1/4 10-kor másztam ki tőle. És még csak akkor mentem vacsizni, mosogatni, elpakolni, teregetést leszedni, blogolni... 5 perc múlva 11 és még nem volt szabadidőm, hogy leüljek. És nem tanultam. Tegnap sem. Igazából kb. egy hónapja nem... Pedig már csak az utolsó 3 tananyag van hátra...

EKG-n nem volt semmi különös, amit meg kéne említenem, még nagy csúszás sem. Elvették a sorszámomat, amit tegnap adtak, kidobták, és adtak egy újat az ügyfélszolgálaton ,ahová ugye megint be kellett állnom. Agybaj... Legalább senki nem volt előttem a sorban. Este 7-kor azért nem is csodálom. EKG-val persze minden a legnagyobb rendben, de nem is vártam mást.

Amúgy tök jó, hogy már a 4. hónapban vagyok, de még nem indultam hízásnak. Vagyis kicsit nagyobb a hasam (lehet csak kevesebbet kéne zabálnom), de súlyban még nem látszódik meg. Jó, tudom, majd beindul a dolog, és nekilátok bálnásodni, de azt hallottam, hogy 2. gyereknél hamarabb nő a has, meg gyarapszik a súly. Mondjuk, lehet ez igaz általánosságban, de általában a kismamák nem tornáznak sokat, és biztos lazák a kötőszöveteik, meg nincs hasizmuk, és akkor tényleg hamarabb dudorodik már a has. Nincs semmi, ami visszafogja:) Nekem tök izmos a hasam a pár centi háj alatt, úgyhogy először annak kell szétválnia. Hehe:)) Első terhességem alatt nem írtam blogot:) Tudtátok, hogy szétválik szép lassan az izomzat a hasban?:) Ezért nem fogok tudni egy idő után támaszkodás nélkül felülni. Meg azért mozognak olyan bénán a kismamák, mikor fel kell ülniük, állniuk. Nincs hasizmuk:) Csak oldalt egy kicsi, has mellett:) Amúgy alhasban már én sem vagyok nagyon izmos, lehet ott már válik! :) Na, remélem mindenki rosszul lett, aki még nem várt babát:) (A jó hír, hogy visszaáll a dolog!:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr65518283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása