Medellin 2008.03.25. 18:49

A kis malac:))

Hi!

Ma is egy tündérnyulam volt! Igaz éjszaka kétszer is felkelt (fél 3-kor és fél 5-kor), de reggeli után is aludt még 3/4 8-ig. Meg azért az is csodás, hogy este meg tud az ember nézni egy filmet anélkül, hogy 15-ször le kéne állítania. Ilyen tényleg csak az elmúlt napokban fordult először elő, hogy fektetés után 7-8 órát alszik egyhuzamban, mielőtt először felkel!

Ma nagyon rendes baba volt, semmi hiszti nem volt, csak több kilómétert rohangáltam utána! Akárhányszor letettem, egyből indult az apja szobája felé. Ahová ugyebár nem mehet felügyelet nélkül! (És egy kábeltől nem lehet kilincsre zárni a szobát...) De ott sok rendetlenkednivaló van, pl. számítógép, stb. És mindig, mikor látta, hogy jövök érte, akkor kacagva elkezdett sprintelni, hogy milyen jót fogócskázunk. És ezt csinálta egész nap, nekem meg a belem kilógott:)

A mai nap egyik extra híre az, hogy ma csak egyszer aludt napközben!! Délelőtt 3/4 11 helyett fél 12-kor aludt el, ami mondjuk még nem annyira vészes. Aludt bő egy órát (ez sem mindennapos). Majd fél 4 körül kellett volna megint aludnia, de nem akart. Pedig eleve 4-kor raktam le, hogy sokat aludt délelőtt, talán még nem álmos. Ez ment kb. 5-ig, akkor meguntam. Ő meg boldog volt, hogy kiveszem végre:) Először fél 6 körül kezdett el ásítozni, de fél 7-re már ágyban is volt, és 5-10 percen belül elaludt. Nem is maradtam bent vele altatni.

Tényleg, ez is egy érdekesség. Mostanában sokszor van úgy, hogy lefektetem, de akkor még nem akar aludni, csak játszani velem. Nem kel fel, de foglalkozni kell vele. És, ha már úgy gondolom, hogy elég volt a játékból, már aludnia kell, akkor nekilátok az altatásnak. Vagyis, mostanában megcsináltam párszor, hogy amikor már aránylag nyugodtan fészkelődött, akkor kimentem mellőle valamit elintézni (hogy majd visszamegyek, ha hiányol). De nem. Szó nélkül, asszisztálás nélkül elaludt! És már többször is előfordult mostanában! Szinte azt hiszem, hogy könnyebben elalszik, ha nem vagyok bent, mint zavaró tényező! De jó lenne! Nem kéne bent szobrozni mindig, míg el nem alszik! Úgy látszik, már nagyfiú, már megy neki egyedül is!

Van egy mókás új szokása:) Azaz nem szokás, mert csak néha csinálja, de nagyon vicces:)) Őt is szórakoztatja, de főleg engem:)) Beledugja az egyik kis ujját az egyik orrlyukába, és röfög!! :)) Nem tudom hogy csinálja, de nagyon kemény:))) Konkrétan röfög:)) Fél ujja az orrában, és röfög, közben vigyorog:)) Na, ezt kéne egyszer lekameráznom, bár elég kevés esélyt érzek a sikerre...:)

Ma jól beütötte a fejét is a szekrény szélébe. Annyira, hogy egy hurkányi vonal, kidudorodás keletkezett a homlokán. Épp rohant rosszalkodni, mikor elborult, úgyhogy nem is volt nagy sírás, mert rohanni kellett tovább:)) El kellett érnie a számítógépet, mielőtt odaérek hozzá...:) Életében talán egyszer ütötte meg magát csúnyábban, most másodszorra, de semmi hiszti nem volt miatta:)) Bírom, amikor nem történik kb. semmi baj, be sem üti magát, csak megijed, akkor órákig bömböl, amikor meg jókora harci sérülést szerez a fejére, akkor elintézi két nyikkanással, és rohan tovább, mert dolga van:)) Pasik..:) A pirosság, meg a duzzanat már lelohadt, már csak egy jókora piros csík van a fején. De gondolom majd bekékül, -zöldül.

Voltunk ma sétálni is, de babakocsi nélkül, mert apa elvitte az autóval (benne felejtődött a csomagtartóban). Anyu is jött Luluval, úgyhogy két oldalról fogtuk Bence kezét, úgy sétált. Vagy persze ölben volt, amikor már elfáradt. Meg kicsit nyakban is:) Nagyon élvezte, végig vigyorgott, hogy járkálhat! És minden fűszálnál, meg kőnél leállt, hogy akkor neki azt meg kell vizsgálnia, ki kell gyomlálnia, stb:))

Ma is legalább háromszor kakilt. Lehet nincs semmi baja, egyszerűen csak változtatott az eddigi szokásán? Elvégre mindig változtat. Lehet már többet eszik, ezért kell neki gyakrabban? És azért olyan, amilyen, mert kevés szilárd kaját eszik? Pár hét, és megyek dokinénihez, azért majd jelzem a dolgot.

Holnap szerda, anyunál alszik, nekem meg még nincs programom. Dédihez meg csütörtökön megyünk. Elvileg holnap torna is van valamikor, lehet arra lemegyünk.

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr45518215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóri 2008.03.26. 12:39:00

Édes kis pocok:) De azt se felejtsd ki a naplóból, hogy 11,5 hónaposan küldött nekem smst!!! Igaz, üres volt, de küldött, ez sem mindennapi:) Amúgy meg szerintem Bence előtt nem nézted annyit az órát, mióta megszületett:DD

csikohal 2008.03.27. 10:30:53

Muszáj nézni az órát, mert egy babának rendszerességre van szüksége! Azt meg nem tudom megoldani óra nélkül:) Az éjszakai felkeléseknél meg csak kíváncsi vagyok - inkább magam miatt - hogy mennyit sikerült megint aludnom egyhuzamban:)) Meg hajnalban is meg kell nézni az órát, hogy ehet-e már, vagy még túl korán van, és még vissza kell-e altatni... Úgyhogy tényleg sűrűn kell órát lesni, nem hobbiból csinálom!:))

Dóri 2008.03.27. 15:17:56

Persze, tudom, egyértelmű, nem is azért írtam:) Nagyon jó anya vagy, remélem én is leszek ennyire jó, mint te! Meg mint anyukám! Amúgy meg mázlista vagy, ilyen hamar munkát találtál! Jó neked...:) Pusszancs
süti beállítások módosítása