Medellin 2008.01.09. 19:30

Szülők Háza

Hi!

Bence éjszaka 1/4 3-tól 3/4 5-ig üvöltött. Egyhuzamban. Ebből egy órát rászántam, utána lefeküdtem, majd egy órát bömbölt magában, majd Süvi felkelt hozzá, és a maradék időt ő ülte végig, míg el nem aludt a kis pocok. Később reggelizett (fél 8-kor), és azt hittem, hogy minimum 10-ig aludni fog, ha nem tovább. 9-kor már ébren volt... Úgyhogy ma anyuéknál alszik, hogy tudjak aludni. Amúgy kész szerencse, hogy az összes nagyszülő ilyen közel lakik, mert így szinte minden héten van 1-2 nap, hogy tudok aludni! Nem tudom mi lenne, ha ez nem így lenne! Illetve akik távol laknak a szülőktől, azok hogy élik ezt meg hónapokon, éveken keresztül?

Délelőtt elmentünk Zsuzsival és Mátéval a játszóházba! Már a bejáratnál jó élmények értek minket:)) Bencét már levetkőztettem, én meg még épp a csízmámat húztam le, amikor egy kislány odament Bencéhez, leült elé, és azt mondta neki, hogy "Szia baba!" :) Majd, miután látta, hogy Bence még pici, és nem tud járni, négykézlábra állt, azt mondta Bencének "Gyere! Menjünk!" Majd elindult:) Mivel Bence nem követte, visszaült elé, lesték egymást, majd megint azt mondta "Szia baba!", és megsimizte Bencus fejét:))) Kész:) Annyira édesek voltak!

A játszóház úgy működik, hogy kint felírják a neveinket, meg mikor érkeztünk, és mehetünk be. Távozáskor megnézik mennyi időt töltöttünk bent, és ez alapján kell fizetni. Mi kb. háromnegyed órát voltunk, és 900 forintot hagytunk ott. Ha bérletet vesz az ember, akkor ez a 900 forint óradíj lenne, ami ugyananyi, mint a baba-mama tornánk bérlet nélkül. Úgyhogy ha ki tudom gazdálkodni, akkor lehet veszek egy bérletet, 2 hónapig érvényes, és lemegyünk néha. Mert az a helyzet, hogy Bence baromira élvezte!! Mondjuk én is:)) Vihogva szaladgált fel-alá (a segítségemmel), és mindig odahuppant valaki mellé, hogy megfigyelje mit csinál a másik, és beszállt:)) Rengeteg játék van, de Bence a korából adódóan még nem tud csomót használni! Pl. van vár, amire fel lehet mászni létrán, vagy mászófalon, és le lehet csúszdázni. De van mini csúszda is, azt kipróbáltuk. Többször is:) Meg van mini hinta is, de abba most nem ültettem bele, mert volt csomó egyéb programja is abban a 45 percben:) Pl. evőeszközöket pakolgattunk a konyha részen (pici műanyag sütő, mikró, étkészletek műanyagból, stb). Ezt egy Dominik nevű szőkeséggel csinálták közösen, akinek az anyukája német volt. Aki angolul beszélgetett egy másik külföldivel:) Meg is invitáltuk őket baba-mama tornára, kíváncsi vagyok eljönnek-e majd valamikor!  De volt olyan anyuka is, aki megjött, betette a gyereket (ő már 4-5 éves lehetett), otthagyta, elment vásárolni, és 20 perc múlva már ott is volt érte! Tök jó! Ja, és Bencének lett egy kedvenc játéka, ami konkrétan egy doboz barkácskészlet volt:))) Pakolgatta ki belőle az elemeket, csavarokat, fogókat (persze ezek mind műanyagok), és olyan lelkesen csinálta, hogy ilyet még nem is tapasztaltam nála! De ekkor már indulni készültünk, úgyhogy elvettem tőle mindent, visszapakoltam őket a dobozba, majd Bencét is fel akartam kapni mellőle, és akkor úgy elkezdett hisztizni, hogy csak lestem! :)) Már tettem is vissza őt, és már látott is neki az újbóli kipakolásnak:)) Még soha nem hisztizett, ha felvettem egy játék mellől! Úgy látom szerelem első látásra, és ezermester (is) lesz a fiam:)

Meg az is mókás, hogy Máté már ismeri Bencét a tornáról, tudja, hogy ő a Bence, és mindig köszön neki:) Olyan édes, a kis pöttöm ott mondja, hogy "Szia Bence baba!" :)))

Délután aztán alig aludt valamit itthon. Nem néztem az órát, de a fejemet tenném rá, hogy 40 percet sem! Inkább 30-at... És olyan nyűgös volt egész délután, hogy már ki voltam nyúlva tőle! Konkrétan 1/4 2-től 4-ig hisztizett és sírt megállás nélkül (de tényleg megállás nélkül!), és nem lehetett se visszafektetni, de megnyugtatni, se lekötni, meg semmi. Úgyhogy átvittem anyuhoz, hogy akkor már aludjon majd ott. Egyből le is lett fektetve, és 2 órát aludt egyhuzamban! Kicsit ki volt merülve szegénykém. (Csak akkor miért nem alszik nekem?) Utána már jó volt a kedve, meg evett csomó tejbegrízt, úgyhogy a fektetésig már nem lesz vele gondja anyunak.

Megnéztem ma az Újbudát (kerületi ingyenes újság), és kerestem babás programokat. Kiderült, hogy ma pont volt egy Ringató a Kelenvölgyi Közösségi Házban, amit nem tudtam, pedig tegnap este felkutattam az egész netet ezért a programért! És ez csak délután derült ki, pedig az újságot a játszóházba indulás előtt vettem ki a postaládából 1/4 11-kor, és végig ott cipeltem magammal. Ha már akkor belelapozok, akkor elértük volna a fél 11-es programot...:))) De még az is elképzelhető, hogy egyik szerdán megnézzük a dolgot, bár ma még nem dolgoztam, de jövő szerdától megint munka van, így nem tudom még, hogy beleférne-e a napunkba. De van v.mi zenés, Kodály-módszeres cucc az Őrmezei Közösségi Házban is. Hát, majd még meglátom. A játszóház mindenesetre jó volt!

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr315518138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása