Medellin 2007.11.18. 22:35

A Keresztelő

Hi!

Először az eddigi legborzasztóbb éjszakánkról szeretnék pár szóban megemlékezni, de nyilván ezt is lehet még bőven fokozni. (Azt már csak mellékesen jegyzem meg itt, hogy most este 3/4 10-re aludt el...). Tehát, délután már fáradt volt, nem akartam még egyszer altatni (a mai altatási időpontok elkerülése végett), úgyhogy hazatoltam anyuéktól. Útközben elaludt, de úgy, hogy arra sem kelt fel, hogy kicsatolom a babakocsiból és kiveszem az overáljából. Akkor riadt csak kicsit fel, amikor betettem az ágyába, de aludt is tovább a cumijával. Egészen 1/2 12-ig. Azaz fél éjfélig. Utána felkelt. Már mint szó szerint felkelt. Úgy ébrenlétileg. Az a 'kialudta magát, vegyem ki, játszani akar' féle felkelés. És ha egyszer ébren van, és kialudta magát, akkor bizony nem fog aludni, hiába hagyom az ágyban. Max feláll. Úgyhogy kezdődött az éjszakai műszak. Éjfélkor pl. együtt mentünk fürdeni, mert muszáj volt fürdenem, meg hajat is mosnom mára, meg ő sem fürdött még, cserébe le kellett foglalnom. Úgyhogy fürödtünk. A zuhany nem tetszett neki, oda is mászott rám kicsit ijedten, úgyhogy onnantól a kezemre irányítottam a zuhanyt, és onnan folyattam át a kis testére. De nem tetszett neki a közös fürdés igazából. És ezért nekem sem. Ha ő nem élvezi, akkor én mit élvezzek rajta? Úgyhogy a próba megvolt, de mostanában nem lesz következő alkalom. Akkor kapott még plusz kaját is később az elalváshoz, de az sem segített. Mikor már fáradt volt és lefektettem, akkor meg elkezdett hisztizni. Úgy fél órán át. Végülis az éjszaka számokban: fél 12-től fél 2-ig ébren volt. Fél 2 és 6 között csak egyszer kelt fel. 6-kor felkeltett a macska, hogy éhes. Erre Bence is felkelt. De neki nem adtam enni, mondván, hogy éjfél után is kapott, igazán nem lehet éhes. 6-tól 7-ig hisztizett. 7-kor megetettem. 1/4 8-tól 3/4 8-ig aludtunk, utána fel kellett kelni, mert készülni kellett a keresztelőre. Persze ő is felkelt velem, csak, hogy ne tudjak nyugodtan és gyorsan reggelizni, meg öltözködni, stb...:) Úgyhogy a végeredmény: 5 óra alvás 3 részletben, majd egy hosszú nap, majd este 3/4 10-re alszik el, és már most is kétszer bementem hozzá írás közben, mert felriadt... Ennyit az éjszakáról.

A keresztelő.

Reggel 9-re átmentünk anyuékhoz, mert Tatabányáról hozták Bencének a keresztelőruhát! Dominikot keresztelték benne anno, és most Bence is azt vehette fel! Majd lesznek képek természetesen! És teljesen jó volt rá! Mintha rá szabták volna! Úgyhogy ezzel sem volt gond, mint semmivel a keresztelő kapcsán! Kaptunk nagyon szép ajándékokat is, de azokról majd később. Szépen időben mindenki ott volt a templomban, László atya a kapuban fogadta a 'báránykáit', és kis pogánynak nevezte Bencust:))) Hát, így még nem gondoltam rá, meg nem is illettem ilyen jelzőkkel, de már nem pogány azóta:)) Rajtunk kívül (miket írok! Bencén kívül!:) még egy babát kereszteltek, egy Balázs Ádám nevezetűt. Mindkét gyerek jól viselte az aránylag több, mint egy órás misét, csak félúton meg kellett etetnem a gyereket (konkrétan: templom első sor, cumisüveg elő, termosz elő, összeöntés, mixelés, etetés mise közben). A másik baba meg teázgatott. Meg Bence a végére már elég fáradt volt, ki is mentem vele a sekrestyébe, mert nyűgösködött. A keresztelő szépen lement, lett kereszt rajzolva mindenki által a homlokára, meg kapott 3 löttyintést a kis buksijára a keresztelővízből. László atya jól prédikált (vagy mi) és a visszajelzések alapján mindenki elégedett volt vele. Úgyhogy jó templomot és papot választottam:) Amúgy nem is adtunk le még semmi papírt, meg nem is fizettünk semmit, mert Zita (a gazdaságis) azt mondta, hogy Bence nagyon fáradt már, vigyük nyugodtan haza, és bármelyik nap ugorjunk be a formaságokat elintézni. Úgyhogy holnap 10 órában állapodtunk meg. Elég lazán kezelik a dolgokat, és ez így van jól! :) Persze még mindig nem tudom, hogy mennyit kell fizetni (maga a keresztelő ingyenes, annyit megtudtunk). (Ide csak megírom még, hogy amúgy én református vagyok, aki nem tudná. Csak állítólag hagyományosan a fiúkat az apjuk vallása, a lányokat az anyjuk vallása után keresztelik. Mivel Süvi katolikus, így Bence is az lett. Én meg nem értek az olyan fogalmakhoz, hogy sekrestye pl... És, ha lányunk lesz, ő református lesz, és valószínűleg anyu templomában - a Skálával szemben - lesz keresztelve!)

Indulás után Bence azonnal elszunnyadt, és még a Don Pepében is aludt. Valameddig. Aztán persze vigadozott, míg megint el nem fáradt, úgyhogy mi léptünk le legelőször, mert nem tudott elaludni (idegen hely, sok ember, hangzavar, sok esemény), és haza kellett vinnünk lefektetni (itt megjegyezném, hogy otthon azonnal elaludt, DE 40 perc múva felkelt...). Az étteremben volt kis etetőszék is, úgyhogy abba is bele lett ültetve:) És ügyesen ült benne:) (Arról is lesz kép.) Itt kapta meg a többi ajándékot (Dóriéktól, Juditéktól, Dollyéktól - ismét köszönjük innen is).

Akkor az ajándékaink ömlesztve, most külön nem megnevezve, hogy kitől: hímzett törülköző Bence nevével és egy cicával, egy nagy keresztöltéses kézimunka bekeretezve, zsiráffal, autóval, egérrel, meg egyéb mesés dolgokkal rajta, egy pár pihe-puha kesztyű, 2 kihajthatós képeskönyv, egy body, egy nadrág, egy pulcsi, egy képességfejlesztő játék (jó szolgálatot tett már az étteremben), egy műanyag partedli (ma már azzal ebédelt). Most hirtelen más nem jut eszembe, ha valami ajándékát még kifelejtettem volna, attól elnézést, de nincsenek előttem az ajándékok, csak próbálok visszaemlékezni! Líviának pedig azért külön köszönjük a hozzájárulását a gyerekszoba létrejöttéhez, amit keresztelőajándéknak nevezünk innentől:)

Még annyi történt ma, hogy Süvivel elmentünk Tesco-ba, addig Bencus anyuéknál volt, és beiktatott egy alvást 18 és 18 óra 45 közé. Emiatt történt az, hogy 3/4 10-re aludt ma el a gyerek.

Beírom ide, hogy el ne felejtsem, holnap értekezni szeretnék autósülés ügyben.

Meg persze lesznek fotók, de még a fényképezőgépen vannak, meg szelektálni kell, meg átméretezni kell, meg freeblogra feltölteni kell egyesével, meg beszúrni, meg kommenteket írni hozzá, úgyhogy türelmeteket kérem! :)) (Ha tudnátok mennyi idő megy el blogírással... Pedig kacérkodom a gondolattal, hogy egy másik blogot is akarok indítani totál más témában, de nincs rá kapacitásom.:((

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr105518092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása