Medellin 2007.10.17. 09:36

Védőnő

Hi!

Hááát, tegnap pocsék éjszakánk volt... Éjjel 3-kor már századszorra keltem fel hozzá, és azt hittem, hogy már reggel 6 körül járhat az idő, annyira hosszúnak tűnt az éjszaka. Vagyis úgy gondoltam, hogy ahányszor már felkeltem, az egy teljes éjszakára is sok. És amikor megláttam az órán, hogy még csak hajnali 3 van... Nem hittem el. De utána 3-tól 1/2 5-ig ébren volt (félig), és hisztizett, mert nem tudott elaludni, na az volt aztán az igazi! Utána nem is tudtunk bármeddig aludni, mert beállítottam fél 9-re az órát, mert 9-re vártuk a védőnőt. Már itt megjegyezném zárójelben, hogy torna közepén félbe kellett szakítanom egy gyakorlatot, mert majdnem elájultam. Igaz én nem érzem már fáradtak magam, amikor ébren vagyok, de a szervezetem úgy látszik jobban tudja.

Tehát, volt nálunk a védőnő, odáig volt Bencusért (még a fenekét is megnézhette, mert épp peluscsere volt, amikor jött:). Elmondta az új recepteket, hogy mit főzzek, meg megnézte a piros pofit is. Azt mondta, hogy tuti nem ekcéma, nem nem rücskös a felülete, és nem viszket. Nyálra gondol, csak akkor meg furcsa, hogy az álla nem piros. De szerinte mégis a nyál miatt lehet, mert fogzik, nagyon folyik a nyála, és az éjszaka igenis kicsípheti. Úgyhogy kenjem. Van itthon ilyen babás termékminta spéci krémem (boltban csillagászati árakon vesztegetik, 10-szer annyiért, mint a gyógyszertári krémet, annyira spéci - Sudocrem, ír csodaszer). úgyhogy bekentem vele tegnap már kétszer is, meg éjszaka is, meg ma reggel is, és szerintem már sokkal szebb! Igaz popsira árulják, de azt a pisi (azaz nedvesség) csípi ki, az arcát meg egy másik nedvesség, a nyál... Úgyhogy gondolom felhasználhatom ide is...

10-re mentünk a konditerembe, mert a 11-es torna előtt kaptunk életviteli tanácsokat, meg mindenféle hasznos infót a edzőnktől. (Mit ehetünk, mit nem, masszázs, olajok, stb) Bencus ezt szépen végigjátszotta kaja után (alvás helyett), de miután elkezdődött az edzés is, elaludt, és csak óra legvégén, a nyújtásoknál kelt fel:) Úgyhogy gond se volt vele, meg a termet se mosta fel végig:))

Tegnap megtörtént az, amitől legjobben féltem mostanában. Vagyis az egyik félelmem a kettő közül. Már megint kihúzta a fiókot, és belekapaszkodott felülről, és utána becsukta... Rá az ujjára... Pedig ott voltam vele, láttam mikor húzta ki a fiókot, már szaladtam is oda, és mire odaértem, már meg is történt a baj. Pillanatnyi csend, majd miután felfogta, hogy ez fáj, nekilátott ordítani:((( Jó, persze fél percig, mert megsimogattam, adtam puszit a bibis ujjára, utána felkaptam, és bevittem apához, meg a halakhoz látogatóba. Úgyhogy rögtön el is felejtette, hogy mi a baja; szerencsére. De tegnap azon is pityergett a ici-picit, hogy annyira igyekezett a dvd felé, hogy megszerelje, hogy lefejelte a polcot közben...:) (A másik, amitől félek, hogy leveti magát az ágyról, hiába barikádozom el a szélét mindennel, míg egy percre kimegyek. 5 másodpercenként szaladok vissza benézni... De ha mellette ülök, akkor is teper az ágy széle felé, és ugrik fejest. Persze fogom ilyenkor, de nem zavarja, hogy ott lebeg 1 centivel a talaj felett...)

Lementünk sétálni is tegnap. Mostanában már ülő pozícióba állítom a babakocsit, meg másik irányba. Mármint arccal előre ül, én meg mögötte megyek. De nagyon utálom. 10 percig van ez így csak max, utána visszafordítom. Nem bírom, hogy nem tudok hozzá beszélni, és nem látom a reakcióit. Olyan, mintha külön sétálnánk. Ennyire azért még nem vagyunk önállóak... Se én, se ő:) Nekünk még együtt kell felfedezni a látnivalókat, akkor is, ha ő hátrafelé halad:))) Hintáztunk is, és azt is élvezte. Kivételesen kevesen voltak a játszótéren, és a hintáknál meg senki. Úgy kerülöm a többi kismamát, meg a velük való közösködést, mint a tüzet! Fúú, nagyon nem nekem való ez a mamás szuttyogás, nagyon idegenkedem tőle! De azért Bencétől sincs elvonva a társaság, elvégre tornán már most bandázódhat, és szokja a többi gyerek közelségét! Jaj!! El is felejtettem feljebb megírni, hogy mi történt!!! Van tornán egy Virág nevű kislány. Ő ritkábban jön, most már 2 hete volt, hogy utoljára láttuk. Szóval, ez a Virág odamászott Bencushoz, és szerelembe estek félig:)) Például összedugták a fejüket. Vagy egymásra hajtották, vagy hogy mondjam. Utána Virág leült Bencus mellé, és elkezdte tanulmányozni. Megfogta, simogatta, ráhajtotta a fejét (!!!) Bencus vállára (!!!), miközben Bence meg Virág combját fogdosta:))) Meg a cipőjét akarta megenni, de azt Virág anyukája nem engedte, mondván, hogy koszos:) Amúgy ez a Virág lány ott lakik a Kardhegy utcában (a Közösségi ház felőli részen), úgyhogy nagyon közel anyuékhoz! :) Csak az a gond, hogy picit idősebb a fiamnál:)

Még annyit megírok, hogy tegnap már 1/4 8 - 1/2 8 körül aludt a gyöngyöm, de éjszaka megint felkelt 3-kor, és végül megint ki kellett tennem magam mellé, mert nem tudott elaludni, és megint a pocival volt a gond... De ma csak fél, s nem másfél óra volt a program...

Ejj.. még azt is muszáj megírnom, hogy tegnap csak 4-szer kapott tápszert! Ebédre bio kölespépet kapott gyümölccsel, meg egy kistápszerrel. Pár hónapja a biopiacon kaptam egy bio babakajákat forgalmazó pacáktól 2 termékmintát. 6 hónapos kortól van, úgyhogy tegnap volt a próba! 70 g vízhez 2 evőkanál kölespép kell (5 kanálnyi van egy termékmintában), ehhez kell adni gyümölcsöt (friss, vagy üveges) úgyhogy mellékevertem a tegnapelőtti finomságát, és hozzáöntöttem még a maradék tápszerét az előző evésről, ami 40 g körül lehetett (hogy legyen ismerős íz is benne + még tápanyag). Amellett, hogy kanállal adagoltam neki, megette az egészet, és jóllakott vele! 4 óra múlva evett legközelebb szerintem! Úgyhogy, bár drága, de mégis kéne vennem majd egy dobozzal, mert viszont baromi gazdaságos! Főleg, hogy napi 1-szer kap maximum. Vagy heti 1-szer, mert nem ehet minden nap ugyanazt ebédre, főleg, hogy nincs hús benne! Csak a 2 termékminta 3 evésre elég, azaz 3 hétre mondjuk... És tápláló, és egészséges, és ízlik neki! Ez az a demeteres cucc, amiről régen írtam; azt hiszem Holle nevű.

Ma délután/este pedig anyunál lesz, mert ma dolgozom! Holnap fél nap meg a másik nagyszülőknél, mert Bécsben leszünk, neki meg nincs útlevele:)

Pá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr735518061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása