Medellin 2007.10.04. 21:05

Fogacskák:)

Hi!

Hihetetlen módon a gyermek alszik! Előírásszerűen! Ma úgy aludt napközben, hogy: reggel 1/2 9-től 1/2 10-ig kb. Utána torna. Tornán elaludt. Aludt: 1/2 12-től 1/2 1-ig, majd késő délután 1/2 5-től 1/2 6-ig! Ami azt jelenti, hogy 8-kor fürdés volt, pizsi, kaja, kaja közben félig bealvás, ágy, és szunya!!! Ilyen simán! Óóóó, bárcsak felvenné ezt a ritmust, és így lenne minden nap! 7-kor kelés... Mmmm.. Minden nap... De szép lenne:)) 1/2 9-kor alvás... :)) Ez így ma tökéletes volt!

Volt ma nálunk Dóri, az egyik nagynéni ugye, és amellett, hogy babázott egy jót, elvállalta, hogy vasárnap este babysitter-kedik!! Mi először bízzuk hivatalosan a gyereket gyerekfelügyelőre, (nagyikat most nem számolom bele:) ő meg először fog gyerekre vigyázni:) Valamikor mindent el kell kezdeni, úgyhogy mi meg megyünk Süvivel Mixtape Tour-ra a Sportarénába, kosarasokat nézni! Líviának ezúton is külön köszönet a jegyekért! :*

Amúgy van egy nagy hírem: megjött a második foga! :)) Jól meglestem fürdetésnél, mert a harapásából nem érezni, hogy az egy, vagy két fog, de megtekintés alapján már kettő!!! :)) Ici-picit kibújt a másik is! :) Kár, hogy ilyet nem lehet fotózni, mert még megnézni sem könnyű, két kotorászó kéz segítségével sem... Kicsi csillagom. Úgy tud már harapni! Még csak a recék vannak kint, és elég élesek! Még nincsenek lekoptatva:))

Ma kifigyeltem, hogy le akarja vetni magát az ágyról. Azaz elindult a macsek felé, aki a vasalódeszkán feküdt. Persze ott felügyeltem a gyerek mögött. Tehát ment, ment, elérte az ágy szélét, ment, már kb. billegett az ágy szélén, majd ment tovább.... Annyira hagytam lecsúszni/pottyanni, hogy a feje 5 centire álljon meg a földtől (eleve ott tartottam a kezeimet a bokája körül, illetve megfogtam a vetődésnél), de nem zavarta különösebben. Lógott szép nyugodtan, nézte a földet, majd mikor visszahúztam az ágyra, akkor megint nekiindult...:) Meg persze ma is letámadta a kivasalt ruhákat. Meg egyszer a kezemet is, mert nem engedtem neki, hogy tovább másszon az ágy széle felé. Odatettem a karom elé, ő meg azt mondta, hogy "aarrghhh", és vadul nekivetette magát a csuklómnak. És tőből lerágta...:) Ugyebár, az aszcendense oroszlán, ha minden igaz:))

Holnap, ha minden jól megy, és tudunk aludni, meg reggel felkelni, akkor megyünk a fantasztikus Teve utcába Gyed-et igényelni. Nem tudom végül, hogy kell-e foglalkoztatói igazolás, de egyet már kaptak, amit lefénymásoltak (ma utánanéztem), úgyhogy érjék be azzal. Meg az a Gyás-hoz kellett, rá is van írva, hogy : Foglalkoztatói igazolás terhességi gyermekágyi segély megállapításához. Úgyhogy nem tudom, hogy ehhez kellene-e külön nyomtatvány. De ne kelljen. Legyen az elég nekik. Ha mégsem, akkor kérjenek hiánypótlást, a többi papírt vegyék be, indítsák meg az ügymenetet, én meg postázom nekik az igazolást, ha kell. Csak akkor kell majd még olyat is szereznem. Hááát, nekem nem egyértelmű ez. Van egy papírom, amit a XI. kerületi Gyógyír Kht-tól kaptam (kb. összes rendelő, meg minden ehhez a kht-hoz tartozik), és azon nem szerepel, hogy kéne ez az igazolás. Az OEP oldalán viszont ez áll:

A  gyermekgondozási díj iránti igény benyújtásakor az „Igénybejelentés gyermekgondozási díjhoz” elnevezésű nyomtatvánnyal együtt a következő igazolásokat is be kell nyújtani, vagy be kell mutatni:·         gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonatát, amely hátoldalára a MEP feljegyzi, hogy „gyed-et igényelt” és a feljegyzést dátummal aláírással és bélyegző lenyomattal látja el, ezt követően visszaadja, vagy ajánlott, tértivevényes levélben visszajuttatja a biztosítottnak.·         örökbefogadás esetén az örökbefogadásról szóló gyámhatósági határozatot, a gyermeket örökbe fogadási szándékkal gondozó személy esetén az örökbe fogadási eljárás megindításáról szóló igazolást,·         gyám esetén gyámkirendelésről szóló határozat,·         magánnyugdíjpénztár tag esetén a záradékkal ellátott magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozatot,·         a közép-, vagy felsőfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányok idejét az oktatási intézmény igazolásával kell bizonyítani (az oktatási intézmény által kiállított igazolás, vagy leckekönyv).  

A Munka Törvénykönye szerint a munkavállalót – a gyermek 3. életévének betöltéséig a gyermek gondozása céljából – fizetés nélküli szabadság illeti meg, amely engedélyezését a munkáltató a „foglalkoztatói igazoláson” igazolja.

 

Tehát a felsorolásban nincs benne, hogy kellene, de a következő mondat viszont erről szól. Hogy engedélyezik a szabimat. Ami nyilvánvaló, ha Gyed-et igénylek... Ha dolgoznék, akkor nem igényelnék... Úgyhogy nem lettem okosabb, de holnap már az leszek, és beszámolok. Ha eljutok odáig. De tuti kell, mert különben túl egyszerű lenne... (Ügyfélfogadás: 8:00 - 12:00 között...) (Hogy a fenébe kell visszaállítani a betűszínt feketére??? Legközelebb majd csak a végén szerkesztem a színeket, és egyebeket...) 

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr635518045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása