Medellin 2007.09.06. 10:38

Tüsszentés :)

Hi!

Bencust épp most etettem a bio alma-sütőtök bébidesszertjével. Kitapasztaltam már, ha nem ülve, hanem kicsit fekve etetem (mint a cumisüvegnél), és kis adagokat adok neki a kanálon, akkor nem megy mellé. Úgyhogy nem teszek fel semmi ruhavédőt, mert azzal még macerásabb az evés (még pici, izeg-mozog, nem tud ülni - a partedli is csak később lesz az igazi). Tehát szép óvatosan, az ölemben fektetve tömtem a gyereket. Szép fehér macis kardigán volt (van) rajta. Épp emelem a szájához az újabb adag kaját, mikor látom, hogy nyitja a száját! Na mondom, de jó!, ízlik neki, már nyitja is száját, ilyet se csinált még! :)) Már a szája bejáratánál volt a kanál, amikor tüsszentett egy hatalmasat, mert levegővétel céljából tátotta ki a száját:))) A papi meg szépen szétspriccelt a ruhájára:)) A szép fehét kardigánjára! Teli lett pöttyökkel! Hát én úgy nevettem, hogy még Bencének is fülig ért a szája, hogy anyát milyen jókedvre bírta! :)) Kis édes:))

Ma nem mentünk mégsem baba-mama tornára. 2 okból. Az egyik, hogy nem jött meg ötödikéig a pénzem, aztán nem akartam még jobban eladósodni; a másik meg, hogy olyan hideg van, hogy fél 10-ig csak kétszer másztunk ki az ágyból a takaró alól (2 etetés + pelenkacsere). Úgyhogy ezennel áttettem keddre az első tornát!

Azon is elkezdtem ma gondolkozni, hogy abbahagyom ünnepélyesen az evések regisztrálását. Szerencsére már átlátható, rendszeres evése van! Eszik egyszer 1/2 6 - 6 között, utána 9 - 1/2 10 között, majd 12 és 13 között, utána 4 körül, majd este 7-8 között. Hogy ezeken az intervallumokon belül meg mikor, azt úgyis jelzi sírással. Úgyhogy napi 5 evés belőve, és amit nem eszik meg, azt később megetetem vele, úgyhogy nagyjából a mennyiség is követhető! Délelőtt és délután meg kap gyümit 2 evés közt. Tök jó, hogy már van rendszeresség az életünkben! És rájöttem, hogy milyen jó, hogy elhagyja a délelőtti alvást! Hiszen nyugodtan tudunk majd menni tornázni! Az 10-től 11-ig van! Akkor nincs se evés, se alvás! :))) Lehet, hogy délelőtti sétát is kéne berakni ide! (Bár.. ez azért még nem hamarkodom el... A házimunka is délelőtti projekt...)

Bence tegnap is későn aludt el, szerintem 9 után, de szerencsére ez most nem zavaró, mert lejárt a bérletem a konditerembe.:)) Venni meg ugye nem tudtam újat, mert nem jött meg a pénzem, így itthon voltam vele:) De remélem nem állandósítja ezt a késői időpontot, mert nekem a 1/2 9-es elalvás tökéletesen megfelelt!! :))

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr385518012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása