Hi!

Mint a legtöbben tudjátok, most kicsit szünetel a blog. mert egy hónapja megműttettem a szememet, még javában gyógyul, és elég rosszul látok még közelre. (Mondjuk már jobban, mint pár hete.) Azaz elég macerás írnom, olvasnom, mert még homályosan látok, de legalább már nincs kettős látásom... (Ezért, ha teli lesz minden helyesírási hibákkal, előre is elnézést kérek, mert összefolynak kicsit a betűk, és nem biztos, hogy észreveszek mindent.)

De most írok egy kis összefoglalót, mert épp ráérek.

Kb egy hónapja írtam utoljára, akkor volt az évzáró a suliban, és azon a héten voltak a gyerekek úszótáborban. Rákövetkező héten elmentek erdei táborba Sümegprágába, amit majdnem furulyatábornak hívtunk, mert a furulyatanárnő szervezte. :) De nem volt végül furulyázás sem, cserébe a gyerekek nagyon jól érezték magukat, és sok élménnyel tértek haza. Mondjuk én kicsit aggódtam miattuk, mert azon a héten brutál hőség volt, de ők nem vízközelben nyaraltak, nem is kellett fürdőruhát vinni. Dehát, ők gyerekek, jobban bírják a meleget biztos, úgyhogy nem panaszkodtak. :) Én meg, kihasználva, hogy 4 napig nincs otthon senki, akkor mentem a műtétre, és ágyban voltam 4 napig...

Rákövetkező héten kezdődött a kamaraerdei tábor. Ezt minden évben szeretik, úgyhogy most sem volt túl sok panasz. Mondjuk mindig van egy-két hülyegyerek, akivel konfliktusuk van, és ez beárnyékolhatja az adott napot, de a hét végére ezeket is sikerült kezelniük. (Otthon stratégiai megbeszéléseket tartottunk, hogy mivel lehet visszacsúfolni a hülyegyereket, vagy hogyan fogjanak össze ellene.) Azon a héten is borzasztó meleg volt, de szerencsére napi többször medencézhettek. Amúgy, ahogy tavaly is írtam, ez a tábor már nem az a tábor, ami régen volt. Nincsenek tematikus csoportok, csak gyerekmegőrzés van. A tábor irodájában még mindig emékeztek rám, úgyhogy már második naptól elég volt közelednem az irodához, láttak az ablakon keresztül, és már szóltak a gyerekeknek, hogy jöjjenek, mert megérkeztem. :)

A kamaraerdei hét után jött egy hét templomtábor, ami jelen esetben angol nyelvű tábor volt Kelenvölgyben a református egyházközség szervezésében. Bence nem ment, mert ő Balcsira ment Milánnal. Vasárnap délelőtt lementünk mindannyian Balcsira, Bencét leadtuk Zsuzsiéknál, és még mi is strandultunk délutánig. A tábori héten Kincső és Levi anyuéknál aludtak, hiszen egy utcányira van tőlük a tábor, és így nem kellett naponta elautóznom Kelenvölgyig meló előtt. Azon a héten volt amúgy az az iszonyatos vihar, amikor Siófokon is fák dőltek ki, meg a vasúti közlekedés is leállt órákra. Bence mesélte, hogy láttak ők is kidőlt fát, amikor mentek haza. Este 9-kor beszéltem vele, akkor még épp egy étteremben voltak Siófokon, és fél 10 körül csapott le a vihar. Úgyhogy ő testközelből láthatta. Pénteken ebéd után indultam érte Balcsira, hogy a kicsik táborzáró ünnepségére már visszaérjünk. Igazából azért kellett ilyen hamar visszahoznom, mert szombaton névnapozás volt Reniéknél, amin jelenésünk volt. Egész napos progi volt, nagy ugrálóvárral, úgyhogy majdnem este 8-ig maradtunk.

Ezen a hétvégén hazajött az 5 hetes szabadságára Süvi is, úgyhogy vasárnap már találkozhattak is vele. Hétfőtől újabb kamaraerdei hét következett, ami hasonló volt az előzőhöz. Napi két medencézés, és más társaság. Még Lilivel is találkozhattak, de csak két napon át, mert ő szerdától Balcsira ment. Kedden mi hoztuk haza, estig nálunk volt, és ennek mindannyian nagyon örültek. :) Illetve találkoztak András bácsival is a táborban, mert már taekwondo tábor is van szintén Kamaraedrőn. Ők is mennek majd, csak ők egy augusztusi hétre lettek befizetve.

És igazából ennyi történt az elmúlt egy hónapban, mióta nem írtam. Most hétvégén voltak Levente keresztapjánál; akivel vagy már harmadszorra találkoztak életükben, mert mióta Levi megszületett, Tomi Ázsiában dolgozott, és csak 1-2 éve költözött haza. Süvi így szerintem tavaly vitte először Tomihoz őket, és idén megint. Úgyhogy ez nagy élmény most neki(k). Egyedül Bence szomorkodik, hogy akkor már csak neki nincs keresztapja, dehát, ezen nem igazán tudok változtatni. :/ Szombat este meg félig részt vettek egy otthoni grillezésen, de szerencsére már nem olyan újdonság és élmény nekik, hogy kint sündörögjenek folyamatosan láb alatt (kivéve Kincső), úgyhogy sok vizet nem zavartak. :)

Vasárnaptól pedig áttették a székhelyüket Líviáékhoz, mert most jön az apás időszak. Ezen a héten külügyes táborban vannak. Süvi is a héten intézi a külügyes dolgait ennek megfelelően, úgyhogy minden nap együtt ebédelnek a Külügy éttermében. Tegnap este beszéltem kicsit Kincsővel, mert még egyszer fel akartam köszönteni a neve napján (vasárnap már felköszöntöttük otthon), és mesélte, hogy nagyon jó a külügyes tábor. Úgyhogy ez a hetük is biztosan jó lesz. :) Pénteken visszakapom őket, mert szombaton meg anyuéknál lesz a szokásos, éves bográcsparty. Utána visszaadom őket, és mennek nyaralni Sukoróra két hétre. Mire visszatérnek, addigra kifestetem a két gyerekszobát, hiszen őszre új szobákat ígértem nekik, azaz külön fognak költözni. Lesz fiú- és lányszoba. Megrendeltem az új ágyakat, és az új szekrényeket is, a többi apróságot majd menetközben szerzem be. De az első  a festés, míg nem lesznek itthon. Meg én is elmegyek kicsit nyaralni, mert idén nyáron még nem volt benne részem. Július vége van, és idáig a szabijaim 90%-a a műtétről, gyógyulásról, kontrollvizsgálatokról szólt. Vízben egyszer voltam, amikor Bencét leadtuk Balcsin. Ja, ha már gyerekmentesség. Végre lesz időm a szeptemberi sulikezdésre is bevásárolni. :P

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr3412686579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása