Medellin 2016.05.25. 12:49

Mindenféle

Hi!

Röviden beszámolnék pár egyéb dologról is, amik nem érdemelnek külön bejegyzést.

Voltunk nemrég moziban, és megnéztük a mindenki által várva várt Angry Birds című alkotást. :) Halkan megjegyzem, hogy én ennél még jobbra számítottam, de a gyerekek egy hang nélkül ülték végig az egészet. :) Ami nem jellemző. Azért szoktak forgolódni, pisilni kimenni, Levi odajön hozzám, mert már nem bír ülni, stb. De most, mint akiket odaszögeztek. :D Csak teltház volt, kígyózó sorokkal a büfé előtt, úgyhogy most nem is kaptak semmit. Csak egy-egy üveg vízért mentem ki a reklámok alatt/után.

Levi hétvégén Sukorón volt, és ott is aludt. :) Idei első alkalom, de talán jó lesz most már az idő. Mondjuk az nem lenne rossz már egy ideje, csak a folyamatos esőzések miatt alkalmatlan mindenre.

Elkészültek a sulikban az osztályképek. Bence sulijából még várom, Kincső már hazahozta. Szerencsére ünneplő ruhában kellett menni mindkét helyre, így egész kulturált kép készült. :)  Majd beszkennelem és felteszem azokat is.

Általában nem nagyon érünk rá hétvégenként, mert mindig van vmi program, de néha be tudjuk iktatni a hétvégébe, hogy Milán átjöjjön hozzánk, vagy Bence menjen Milánhoz. Utoljára Milán volt nálunk, és szerencsére szép idő volt (na, nem egész délután), és nagyon sokat voltak kint a kertben. Kimentünk a szomszédba jégkrémet is venni, és pont akkor kezdett el esni, amikor visszaértünk. :) Zsuzsi pedig 6-ra jött volna Milánért, de addigra megrendeltem a hőn áhított pizzát ("Mit kértek uzsira? Melegszendvics, virsli, egyéb..?" "Pizza! Pizza!"). Úgyhogy estig pörgött otthon a négy gyerek. :) De legalább Milán segített nekem füvet nyírni, úgyhogy volt mindenféle program. :)

Kincső (és korábban Bence is) volt állatkertben a sulival. Szerencsére épp nem esett az eső, és nagyon élvezték a programot. Kincső színházban is volt a sulival (korábban mondjuk Bence is), csak ez azért említésre méltó, mert innen meg beírással jött haza. Hát, Kincső magatartása sajnos nem ötös. Van két eleven (rossz) fiútestvére, és azért neki sem kell a szomszédba mennie azért, hogy kicsit elengedje magát. Mármint önfegyelmileg. Én vért izzadok velük, de a suliban legalább jól tanul. Bencéről ugyanez nem mondható el. Neki cserébe a magatartása is pocsék, és egyre pocsékabb. De erről majd külön emlékeznék meg.

Volt osztálykirándulás is. Bencéék vmi erdőbe mentek, csak olyan jó a kommunikáció a suli és a szülők közt, hogy máig nem tudom, hol jártak. Bence se tudja. Nem írták be. Kb annyi infója volt, hogy "meglepetés lesz, hova mennek". Hát, én azért szeretem tudni, hol jár a gyerekem. :/

Voltunk a szokásos havi Lego építésen. Még mindig tetszik nekik, nem unják a dolgot. És van csomó Lego otthon, aminek nincs se helye, se semmi, és belefulladunk lassan. :) De ezeket ingyen kapjuk legalább. Meg persze imádják, hogy mindig kapnak vmit az Allee-ban, ha már ott vagyunk. (Fagyit pl.)

Mostanában sokat voltak anyuéknál is. Talán mindig voltak valami extra programok, ami miatt 1-1 gyerekre anyu felügyelt, vagy épp megbeszélte velük, hogy pl. átmehetnek, míg Levi TSMT-n van velem, és ilyenkor elmentek kutyát sétáltatni. Arra most nagyon rákaptak, főleg Bence, és nagyon szeretik ezt a programot. Már szép az idő (ha nem esik) és lehet jó nagyokat sétálni Kelenvölgyben Luluval. És a célállomás pedig mindig a fagyizó. :) Meg persze egyre sűrűbben állunk le mi is fagyizni Őrmezőn, mert a sulival szemben nyílt egy fagyizó tavaly. Általában edzés utáni program, amikor már nem kell rohanni senkiért, és már csak haza kell menni. Persze csomó idő, míg megeszik, így előfordul, hogy azt a játszótér felé sétálva várjuk végig (kocsiban azért mégsem fagyizunk), és így fordult már elő, hogy kb fél 8-ra értünk haza, mert leakadtunk a játszón a többieknél. Nem állítom, hogy sűrűn lefeküdnének mostanában időben, csak ennek inkább az a fő oka, hogy év végi dogák vannak, és nem ritka, hogy este 9-ig tanulok Bencével. Hogy minek, azt nem tudom, mert ugyanúgy elront mindent, amit megbeszélek vele, és hozza haza a pocsék jegyeket. :/

Hamarosan vége a tanévnek amúgy, úgyhogy másfél hétig még tanulás van, és felmérők, utána viszont lazulás. Bence pl 6-án már megy erdei táborba, rákövetkező héten pedig már nem is megy suliba a maradék 3 napra, ő akkor már nyaralni fog. Levinek jövő hétfőn van utoljára úszás, és Bence is elsején megy utoljára taekwondora. Akkor lesz az övvizsgája is. Után még lesz két-három edzés, de ő akkor már erdei táborban lesz, majd nyaralni. Mindenesetre nem kell már heti 3-szor este hazaérnünk a mindenféle különórák miat, és ezt már nagyon várom. :)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr1008745872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása