Hi!

Ma túl korán keltek a babák, már 8 előtt ébren voltak, aminek azért nem örültem, mert Kincső megint egész éjszaka sírt. néha már be se mentem hozzá, mert nem tudtam mit csinálni. Feküdt, csukott szemmel, cumival a szájában, inni nem kért, csak sírt. Rosszat álmodik?  Vagy az esős idő teszi? Nem tudom.

Délelőtt aztán jött át Előd Líviával. Bár Előd tökéletesen beszél, egy szavát nem értem:) Bence ugye pár szavas mondatokat mond, meg úgy ismerem a szavait, de Elődnél... Totál másképp "ejti" a dolgokat, de azokat legalább hosszú, összetett mondatokban. Egy-egy szót megértek belőle:) És alig várom, hogy Bence is ennyi idős legyen már, ilyen gondolatokkal, meg szókinccsel, mert akkor kezdetét veheti a "gyerekszáj" rovatom:)))) Mai kedvencem Elődtől:

Lívia: Mit keresel Bogyó?

Előd: Azt, amit nem találok!

:))))

És ő már ügyesen szól, és végzi a dolgot wc-n (nem ám bilin), de Bence nem akarta még megnézni sem, hogy milyen ügyes a Bogyó. Amúgy nagyon jól eljátszottak. Bence megint produkálta magát, minden, azaz MINDEN játékot előszedett (előszórt/szétszórt), és bokáig gázoltunk a játékokban. Kincső úgy el volt foglalva az eseményekkel, hogy nem akart/tudott elaludni délelőtt, úgyhogy életében először kimaradt a délelőtti alvás. De utána úgy túlesett a holtponton, hogy fél 2-kor aludt csak el:) Viszont akkor csak egy órát, úgyhogy a napi 2,5-3 óra alvás helyett ma csak egy volt. Késő délután már igen nyűgös volt, úgyhogy már 6 után elvittem fürdeni. De valahogy így is 7 után aludt el. Úgyhogy nem csúszott az alvása semmilyen irányba, ha úgy vesszük:) És nem tudom, hogy ez most jó, vagy rossz hatással lesz az éjszakai alvására. Kimerült lesz-e, és alszik, mint a tök, vagy túl van pörögve, sok az élmény, nem pihenete ki napközben, és egyfolytában fel fog riadni éjszaka.... 

Ma amúgy volt egy-két ordítás. Délelőtt Elődke ordított, mert Bence szokás szerint csapkodott, és pont ráütött egy autóval Előd kisujjára. Délután Bence ordított, mert Kincsőt hintáztatta, pörgette, de úgy, hogy szaladt körbe a hintával. Míg ki nem "siklott", és be nem verte a fejét iszonyúan. Hú, az kemény menet volt, mert egyből nekilátott hisztizni tőle, pedig előtte tök nyugodt, és vidám volt.  Először odajött hozzám, de utána kiszaladt a konyhába, és a következő párbeszéd zajlott köztünk: "Bence, gyere ide, adok puszit!" "Neeeeem!" "Megsimogatom a fejed!" "Neeeeeem!" "Szeretlek!" "Neeeeeem!" :)) De kb. fuldoklott a sírástól, potyogtak a könnyei, de azért rázta a fejét, hogy "neeeeem", bármit mondtam neki. Mintha én ütöttem volna fejbe.... Ja, meg aztán: "Bence, az ágyadban van a oárna, meg a cicás rongy!" (Hátha az megnyugtatja.) "Neeeeem!" "És ott van a cumid is!""Neeeeeem!" De láttam rajta, hogy menne, de mivel néztem, ellenkeznie kellett. De amikor Kincsővel kezdtem el foglalkozni, akkor gyorsan beszaladt a párnáért, rongyért és cumiért:) Este meg Kincső ordított. Már elég fáradt is, talán ezért történt, de betettem a kádba, elfordultam, hogy letegyem a kezemből a pelenkáját, és abban a pillanatban már vágódott is hanyatt, mint egy zsák krumpli. Teljes hosszában. Kicsúszott a lába maga alól, és nagyon beütötte a fejét. Nem tompította a víz, mert akkor kezdtem csak megengedni, de legalább nem merült víz alá. Na, azt a keserves és hosszan tartó ordítást és sikítást! És őt sem lehetett sokáig megnyugtatni. Ez egy ilyen nap volt.

Bencének új kedvenc játéka van, nagyon kreatív:) Hihetetlen beruházás kell egy ilyen szuper játékhoz... Kell hozzá egy ujj. Haladóbbak egy tollat is előkaphatnak 2 pont és egy vonal kedvéért:) És az ujj máris kukac lesz, aki beszél, megy, eszik, alszik, ugrál, akármit csinál. Társalog Bencével. Ez mostanában a fürdőkádas program apával, és nem unja meg. Akkor sem, ha nincs arc rajzolva annak a szerencsétlen mutatóujjnak:)

Ja, délelőtt meg szintén megtalálták a legjobb játékot Előddel. Egy pohár tápszeres kanalat. Mit nekik szuper játékok... Azt lehet gyűjteni, különböző színűeket összeszedni, egymásba illeszteni, szemre rakni 1-1-et, mintha szemüveg lenne, vagy orra, meg máséra is, meg dobolni is lehet vele, meg jó a kádba és a homokozóba is. Úgyhogy Előd elkért, és vitt is jó pár darabot, hogy az a homokozóba kell neki:) A másik, amit el akart kérni, de nem kapta meg, egy napelemes számológép volt, ami sminktükörnek van álcázva:) Formára. Meg tükör is van benne. Na, azzal Elődke mindenkit kisminkelt (a rózsaszín gombbal rózsaszínre), illetve megállapította a tükörben, hogy milyen szép szeme van:)))) Ő is oroszlán persze:) Ki hinné?:) Tehát az ezer éves napelemes gagyi számológép volt a kettes számú favorit játék...

Én jól vagyok, és az a helyzet, hogy napok óta ugrál a kicsi a hasamban. Nem mozog, nem rugdos, hanem ugrál! Tombol. Mert még épp elfér hozzá, még megteheti, és meg is teszi! Olyan mozgás van néha a hasamban, hogy csak lesek. Persze ez még nem "fáj", már amennyire fájni tud egy-egy rúgás, de már eléggé érezhető:) Még mindig nincs neve, pedig át szoktam futni a neveket. Süvi Bendegúzhoz ragaszkodik, de én nem:) Ő nem enged belőle, én meg még nem találtam versenytársat. De szerencsére sok időnk van még! Kincső is csak a végén lett Kincső, és meg is érte várni, hogy nem hamarkodtuk el, hanem minden lehetőséget ezerszer átgondoltunk és elvetettünk:) Kincső az Kincső! Tökéletes név neki. Bencének is Bence. De mi legyen a a harmadik név? Perszejavaslatok már most is érkeznek a család irányából, de azokba sem szerettem bele. Apu Kendét javasolt pl. Én egy kicsit elgondolkodtam az Árpádon, az sem túl gyakori, és nem rossz név (szerintem), viszont az Árpi már az. Meg S-re végződik a veztéknév, és ahhoz már nem jó...(***sÁr***)

Jaj, erről jut eszembe még:) Bencének néha szoktuk mondani, hogy tanulja mi a neve, hogy ha azt kérdezik, hogy Hogy hívják, akkor azt kell mondani, hogy Bence. Süveges Bence. Erre rámnéz, és azt mondja "Kincső is!" Igen, ő is Süveges:))) Mert ilyenkor mindig szoktuk mondani, hogy Kincső meg a Süveges Kincső, aztán úgy látszik, már magától tudja:) Persze mondani azért nem mondja még, de az agyában benne van.

Holnap Líviának lehet, hogy kemény napja lesz, mert holnaptól megint egész napos sulim lesz. Vagyis holnap annyi könnyebbség lesz, hogy csak fél 11-re kell mennünk, nem 3/4 10-re. De lényegében 6-ig leszünk. (Remélem előbb elenged a tanár, pár szünet lerövidítésével...) Remélem másnak azért nem olyan rossz Bence, mint nekem, meg nem is itthon lesz... Kincső meg remélem fog rendesen aludni, bár veleazért nincs sok gond már mostanában.Idáig hétvégéken ő volt a mumus előzőfélévben, de most már fordítva van szerintem:) Szerencsére - ha minden igaz - Dóri is otthon lesz, úgyhogy úgy könnyebb már 2 babát kordában tartani:)

Pá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bencekincsolevente.blog.hu/api/trackback/id/tr475518613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása